Stap voor stap glas versieren met verf

Zelf glas versieren met de leukste en vrolijkste beschilderingen? We laten je stap voor stap zien hoe je dat makkelijk doet.

Het is herfst! Langzaam maar zeker laten we de warme dagen achter ons en zitten we liever binnen dan buiten. Verheug jij je ook al op die avonden op de bank met een heerlijke kop thee? Maak het extra leuk voor jezelf, door je eigen glazen te versieren! Weet je niet hoe? Wij leggen stap voor stap uit hoe jij jouw servies pimpt.

Is je servies toe aan een nieuwe look? Geef jouw bestaande glazen een nieuw jasje door ze zelf te pimpen! Een heerlijke activiteit om binnen te doen en éxtra leuk als je daarna op de bank ploft met een gepersonaliseerd glas thee. Je hebt vast nog wel wat glazen staan die je misschien niet meer zo mooi vindt. Tijd om aan de slag te gaan!

Wat heb je nodig?

Benodigdheden om glas te versieren met verf

Het glas klaarmaken

Wat voor soort of maat glas je ook hebt, het is altijd goed om te beginnen met het schoonmaken van het glas. Gebruik een stickerverwijderaar om de resten van stickertjes op het glas weg te halen. Zorg dat het glas vervolgens goed droog en stofvrij is.

De markers klaarmaken

Je glas is schoon en klaar voor gebruik, maar voor je aan de slag kan is het goed om ook je markers klaar te maken. We gaan de markers activeren, door ze goed te schudden. Haal daarna de dop eraf en druk een aantal keer stevig de punt in op een stukje papier. Je zal merken dat de inkt naar de punt zakt en goed verdeeld raakt over de punt. Met deze lakachtige, dekkende inkt zijn de markers klaar om het glas te versieren. Dus, glas klaar, markers klaar: starten maar!

Glazen versieren

Kies je favoriete kleuren en leef je uit op het glas. Maak je bloemen, figuren, hele tekeningen of houd je het klein met stipjes en kleine decoraties? Maak een design dat echt bij jou past, niks is te gek. Met markers in verschillende diktes kan je alle kanten op, van dikke stippen tot fijne motieven. Gebruik bijvoorbeeld de edding 780 glanslakmarker voor het kleine werk, want deze heeft een extra fijne punt. Jouw line-art wordt daarmee een makkie. Wil je iets inkleuren? Wacht dan eerst tot de buitenste lijn is opgedroogd. Zo voorkom je dat de kleuren gaan mengen.

Heb je jouw fantasie de vrije loop gelaten? Laat de glazen eerst drogen voordat je ze gaat gebruiken. Wist je dat je deze markers en techniek ook kunt gebruiken op vazen? Zo heb jij binnen een handomdraai jouw huis gepimpt voor een heerlijke herfstavond op de bank.

Dit vind je misschien ook leuk
Eigen prikbord maken
Lees verder

Je eigen prikbord maken voor 2024

Met het nieuwe jaar komen er ook nieuwe voornemens. Daarom gaan wij nog snel een eigen prikbord maken om deze voornemens een mooie plek te geven!