Zo zet je stap voor stap jouw creatie op papier

Iedereen is creatief en je creatie op papier zetten is helemaal niet ingewikkeld. Sterker nog, daar hoef je echt geen kunstenaar voor te zijn! Zo ga je stap voor stap aan de slag.

Heb je ooit nagedacht over een nieuwe hobby, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je bang dat je te oud bent om iets onder de knie te krijgen? Dan hebben we nieuws voor je: je bent nooit te oud om te leren! Iedereen is creatief en oefening baart echt kunst.

Je denkt bij tekenen en schilderen misschien aan moeilijke technieken, precisie en perfectie, maar niets is minder waar. Tekenen of schilderen is een heel fijne manier om tot rust te komen, zen te worden én je houdt er iets heel moois aan over. Wees niet bang, het hoeft niet meteen perfect! Deze tutorial is leuk voor zowel de beginnende tekenaar als de gevorderde Picasso’s onder ons. Maar vergeet niet, Picasso heeft er ook jaren over gedaan voordat hij Picasso was zoals wij hem nu kennen.

Waar je maar wilt, wanneer je maar wilt

Je hoeft geen schildersezel of studio te hebben om te kunnen schilderen. Met een handig kleurblok en een aantal goede acrylmarkers, schilder je waar je maar wilt én wanneer je maar wilt. In de trein, tijdens de lunchpauze, thuis of op het terras: je kunt overal inspiratie vinden en losgaan op papier! Laat je fantasie de vrije loop en ga ervoor!

Wat heb je nodig?

Het witte papier

Geen idee waar je moet beginnen? Probeer dan eerst met een potlood een patroon neer te zetten op papier. Of, trek een bestaand sjabloon over op je papier. Deze kun je bijvoorbeeld gratis downloaden bij de website van edding. Op deze manier kun je daarna onbezorgd met kleur eroverheen, omdat je de basis al hebt gelegd.

Grote vlakken

Staat de basis op papier? Dan is het tijd om de acrylmarkers erbij te pakken. Geen gedoe met potjes, bakjes of tafels vol kleuren. Gewoon in een makkelijk te hanteren marker waar de verf al in zit. Kies de kleuren die jij leuk vindt en vindt passen bij het kunstwerk dat je voor ogen hebt.

Begin altijd met de grote vlakken. De brede punt van de marker is extra handig om grote stukken mee in te kleuren. Zijn alle vlakken ingekleurd? Laat het dan even drogen. Dit zorgt ervoor dat de kleuren niet in elkaar overlopen.

Het inkleuren van de grote kleurvlakken

De kleine motieven

Is de achtergrond gedroogd? Dan kun je verder met de kleine stukjes. Heb je bijvoorbeeld mooie bloemblaadjes getekend? Dan geef je die nu een kleurtje. Een marker met een middelbrede punt, zoals de edding 5100 acrylmarker, is het meest geschikt voor dit fijne werk.

Finishing touch

Voilà! Er staat al een prachtig kunstwerk op papier. Gebruik als finishing touch nog een fijne edding marker om kleine accenten te zetten, zoals de bloemstelen of hartjes van de bloemen. Zo is jouw tekening helemaal af! Een ware Picasso is geboren! Of wordt het meer een Herman Brood? Jij bent de meester van jouw papier.

Stap voor stap je eigen tekening maken
Dit vind je misschien ook leuk