Kies dit najaar rood en paars in de kledingkast!

Wat zijn de laatste modetrends? Kies voor felle kleuren, zoals rood en paars! Bij iedereen in de kledingkast zou iets van kleur moeten liggen volgens Jeltje.

Kleur, kleur, kleur. De afgelopen jaren zien we het steeds meer en meer in het modebeeld. En daarbij hoeven we ons niet in te houden. Knal Barbie-roze, groen of opvallende kleuren blauw, het mag allemaal. Maar wat zijn de trends dit najaar? En, zien we dat ook al terug in onze kasten?

Over de trend kunnen we kort zijn: felle kleuren blijven helemaal in de mode. Vooral de kleuren rood en paars mogen dit seizoen niet ontbreken. En, laat beide kleuren niet alleen los heel mooi zijn, maar vooral ook in combinatie met elkaar!

Er uitzien als een koningin

Ook onze koningin Máxima heeft de combinatie in haar kast hangen. Ze is al regelmatig met outfits gespot waar rood en paars goed samengingen. Rood is natuurlijk de kleur van de liefde, passie, kracht én energie. Laat Máxima, met haar Argentijnse roots, dat allemaal in zich hebben. Maar zij is zeker niet alleen, want ook wij vrouwen kunnen dat heel erg goed uitdragen. Je moet het alleen wel durven. En daar schort het soms aan volgens budgetstyliste en influencer Jeltje van der Pol. “Wij vrouwen kunnen heel kritisch zijn op onszelf. Vooral als we de vijftig passeren letten we extra op al die kleine dingen die ons juist zo mooi maken. Nergens voor nodig dus!”

Paars staat voor daadkracht, creativiteit én vooral positiviteit. Dus ook op deze vlakken gaan de kleuren perfect samen. En, de resultaten van die combi zijn meteen te merken als je het aantrekt. Bij Jeltje’s bezoek aan Gemmy was dat duidelijk zichtbaar. Bij het openen van haar kledingkast waren het de algemene, veilige ‘kleuren’ die opvielen. Wit, blauw, grijs, licht roze. Wat gebeurt er zodra Jeltje hier meer kleur inbrengt?

Bekijk hier het resultaat van Jeltje’s eerste bezoek

Combineren en color-blocking

Bij Gemmy dus een groot succes. En, daar hoef je niet eens diep voor in de buidel te tasten. Maar mocht je niet meteen deze felle kleuren aandurven, begin dan rustig met een mooi vest of mantel in het rood of paars, om toe te voegen aan je garderobe. Het is namelijk perfect te combineren met kledingstukken die je al in de kast hebt liggen. Denk aan rood, wit en jeans bijvoorbeeld. Heel sportief en toch opvallend. Of die paarse jas die ook perfect met diverse basiskleuren samengaat.

Wil je een stapje verder gaan, kies dan voor een heel pak in rood of paars. Je kan er van alles onder dragen, maar als je kiest voor een top in dezelfde kleur, hou je het rustig en ton-sur-ton, zoals de Fransen zeggen. Toon op toon zeggen wij hier en dat is net zo ‘très chique’ als in Frankrijk! En, vergeet color-blocking niet. Kleuren naast elkaar dragen in grote vlakken. Dus dat mooie rode pak met die paarse jas, zoals Gemmy liet zien.

Fris die kledingkast op

Zoals je ook bij Gemmy ziet zijn de prints helemaal in dit seizoen. Mooie bloemenprints passen altijd en wil je echt een statement maken dan is een panterprint nog steeds heel populair. Vind je een print net een stap te ver gaan, begin dan met een kledingstuk waar een subtiel kant randje aan zit. Dat maakt het heel sexy én toch ook heel verfijnd. “Vrouwen kunnen dit heel goed hebben”, aldus Jeltje.

“Als ik vrouwen zoals Gemmy help hun kledingkast op te frissen, merk ik gewoon dat ze voorzichtig zijn. Felle kleuren, prints, een kanten randje. Het kan, het mag en als ik heel eerlijk mag zijn: het moet! Geloof me wij vrouwen kunnen het hebben. Het is voor iedereen, voor alle maten én alle budgetten. Bij Gemmy is het gelukkig missie geslaagd. Maar mijn missie voor dit najaar is iedereen aan die prachtige kleuren, prints en kant te krijgen.”

Geïnspireerd geraakt en heb je zin in een kleurrijke én betaalbare look? De collectie die je ziet bij Gemmy, is nu te koop. Gewoon bij Wibra

Dit vind je misschien ook leuk