Dit zijn volgens jullie de beautytrends van 2024

Wat zijn de beautytrends van 2024? Wij keken naar wat jullie zochten op Google en stelden deze top 5 beautytrends samen.

Met de jaarwisseling in het vizier hebben we op de redactie van Zin in Koffie gekeken naar wat de mogelijke beautytrends van 2024 worden. Maar waar moet je beginnen?

Er zijn al tal van vrouwenbladen die allemaal een top 5 of top 10 samenstellen op basis van wat hun adverteerders lanceren en wat hun redacteuren uitproberen. Daarom hebben wij het anders aangepakt. Wij proberen namelijk bij alles te kijken naar wat jullie willen, leuk vinden én…zoeken.

Beautytrends van 2024 volgens Google

Dat laatste is het geworden. Een top 5 met beautytrends van 2024 gebaseerd op jullie zoekgedrag op Google. We hebben hierbij specifiek gekeken naar de trendlijn van een onderwerp of product in de afgelopen 6 maanden, afgezet tegen dezelfde trendlijn van de 6 maanden daarvoor.

En de resultaten zijn opvallend te noemen. Want, leg je alles naast elkaar – en deze data kan iedereen opzoeken bij Google – dan zie je een duidelijke groei van het zoekvolume bij specifieke beautytrends en producten. Een duidelijke indicator dus van wat jullie belangrijk vinden, zoeken én kopen.

Beautytrend #1: Serum deodorant

Laten we beginnen met een product wat de afgelopen 6 maanden een enorme stijging – maar liefst 172% – in het aantal zoekopdrachten in Google heeft gezien: serum deodorant. Wat is dit? We gebruiken allemaal deodorant (als het goed is). De meeste van onze deo’s bevatten aluminium en nu steeds meer mensen op zoek zijn naar deo’s zonder aluminium, zijn producenten ook in dat gat gesprongen. Een deo zonder aluminium is dan de eerste en meest logische stap. Maar sinds kort gaan merken verder en zijn ze op de markt gekomen met een zogenaamde serum deodorant.

Een serum deodorant is een combinatie van deodorant met serum, precies wat de titel van het product al zegt. Het is dus een deodorant met een hoge concentratie van een beauty-ingrediënt, dat niet alleen transpiratiegeur tegengaat, maar tegelijkertijd ook je huid en oksels verzorgt. Als we de recensies moeten geloven kan een serum deodorant er zelfs voor zorgen dat de huid onder de oksels mooi egaal van kleur blijft door de hoge concentratie vitamine C in het serum. Geen kleurverschillen meer onder de armen, zoals je dat meestal wel hebt bij het gebruik van normale deo’s.

Beautytrend #2: Body Shimmer Oil

Met een stijging van maar liefst 158% blijkt dat Body Shimmer Oil een product is waar velen van jullie online naar op zoek zijn. Het is een hydraterende olie voor de huid, die een glanzend effect geeft. Hierdoor ziet je huid er letterlijk ‘glanzend’ uit, vanwege de subtiele glitters die de olie bevat. De body oils zijn zo populair dat inmiddels ieder merk er wel één in de collectie heeft. De meeste oliën zijn transparant, maar steeds meer merken komen ook met getinte opties die bronze en goude glitters bevatten. Een populaire is The Ritual of Karma Shimmering Body Oil van Rituals, die lotusbloem en witte thee bevat.

Beautytrend #3: Feromonen parfum

Online zie je het overal wel voorbij komen, van die online reclames met mannen én vrouwen die feromonen parfum op hun partner uitproberen, waarna de partner ongemerkt helemaal ‘wild’ wordt. Bij het zien van deze commercials vragen we ons toch stiekem altijd af: zou het echt werken? En kennelijk zijn we niet de enige, want het aantal zoekopdrachten naar deze parfums is de afgelopen 6 maanden met 77% gestegen. Toch bestaan er al parfums van bekende merken die ook gebruik maken van feromonen, dus misschien heb je al een flesje in de kast staan zonder dat je het weet!

Feromonen zijn signaalmoleculen die ongemerkt seintjes overbrengen tussen individuen van hetzelfde soort. Het is een chemische stof die ons lichaam aanmaakt om onze aantrekkingskracht te verhogen. Vandaar ook de naam feromoon, wat uit het Grieks komt en ‘drager van opwinding’ betekent. Nou, als een parfum dat kan versterken willen we dat toch allemaal? Je kunt een parfum proberen van die vele online aanbieders die er de laatste tijd allemaal op zijn gesprongen met hun keur aan commercials. Of je kunt kijken welke parfums hier al langer gebruik van maken. Heb je bijvoorbeeld Opium van Yves Saint Laurent in de kast staan? Hier zitten feromonen in. En ook het bekende unisex parfum van Calvin Klein CK One maakt er gebruik van.

Beautytrend #4: Fake Tan Freckles

Ja, wie had dat gedacht: vroeger deden veel mensen er alles aan om hun sproeten te verbergen, maar tegenwoordig zijn ze helemaal in en brengen mensen zelfs nep sproeten aan op hun gezicht! Het is zelfs zo’n populaire trend dat het aantal zoekopdrachten is toegenomen met 77%.

We wisten al dat er natuurlijk langere tijd tal van topmodellen zijn die volop sproeten hebben, maar de trend van de nepsproet die kenden we zelf eerlijk gezegd nog niet. De eerste keer dat we het zagen was toen we onlangs naar de Koreaanse Netflix-serie ‘Black Night’ aan het kijken waren en zagen dat bijna alle acteurs een nogal opvallende hoeveelheid sproeten hebben in het gezicht. Maar wat blijkt, het zijn niet alleen Koreanen die deze pigmentvlekjes mooi vinden.

Leco van Zadelhoff heeft het er ook al vaker over gehad. Maar het is nu nog populairder dan ooit. Wil je het zelf uitproberen of ben je op zoek naar een goede tutorial? We hebben er een gevonden van Xelly Cabau die goed laat zien hoe je dit makkelijk zelf kunt doen. 

Tekst gaat verder onder de video

Beautytrend #5: Whole body deodorant

Een deodorant voor het hele lichaam. De whole body deodorant is een populair product waarvan het aantal zoekopdrachten de afgelopen 6 maanden met maar liefst 71% zijn toegenomen. Het is dus niet alleen voor onder de oksels, maar ook voor denkputten, onderboobs, buikplooien, dijplooien, navelstoten, billenscheuren, vulva’s, voeten en meer. Het is een soort crème die makkelijk overal is aan te brengen én die snel intrekt. Sommige merken, zoals Lume Whole Body Deodorant, zeggen tot zelfs 72 uur te beschermen tegen nare lichaamsgeurtjes.

Dat waren ze dan, de 5 meest gezochte beautytrends van 2024. Zit er iets tussen waar je al ervaring mee hebt, of ga je juist iets uitproberen naar aanleiding van deze top 5? Laat het ons weten via Facebook of Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk
Zelf kerstkaarten maken met brushpennen
Lees verder

Zelf kerstkaarten maken met brushpennen

Zelf kerstkaarten maken is het leukste wat je voor een ander kunt doen deze feestdagen. Een mooie kersttekening, een persoonlijke boodschap. Zo doe je dat.