Romantisch weekendje weg in de Hanzestad Deventer

Wil je nog net voor de kerst of de jaarwisseling een lekker romantisch weekendje weg om het jaar écht goed af te sluiten? Marleen heeft een pareltje gevonden!

Even aan de drukte van de feestdagen ontsnappen en snel nog een romantisch weekendje weg gaan in eigen land? Dan heeft Marleen Brekelmans, van Bijzonderplekje.nl, een wel heeel bijzonder plekje gevonden: Boutique Hotel Finch in Deventer.

“Deventer is echt heel gezellig en vooral in de aanloop naar kerst”, aldus Marleen. “Boutique Hotel Finch is écht een bijzonder plekje, waar je die overnachting kunt boeken voor een romantisch weekendje weg. Gewoon nog even opladen voordat de gekte van de kerst of oud & nieuw begint.”

Kerst in Deventer

Eén van Marleens favoriete steden – vooral in de aanloop naar de feestdagen – is Deventer. “Hanzestad Deventer is zo leuk, het heeft enorm veel te bieden”, vertelt Marleen. Het historische centrum, met rondom de Brink, heeft leuke restaurants waar je zelfs nu nog heerlijk kunt genieten van een warm drankje op het terras onder de heaters en een dekentje. Wil je je culinair laten verwennen en alvast een pre-kerstdiner houden zonder dat je zelf hoeft te koken? Dan raadt Marleen je aan om het restaurant The Lemon Tree te bezoeken. Zin in een drankje? Dan kun je een lokaal biertje drinken bij DAVO.

Natuur rondom Deventer

Ook heeft de stad veel sfeervolle straten en steegjes, die nu éxtra gezellig zijn door alle kerstverlichting. Mocht je nog last minute kerstinkopen moeten doen, kan dat in veel bijzondere en unieke winkeltjes in de Kleine en de Grote Overstraat. Een leuke tip om de stad te ontdekken is via het pontje. Zo kun je de skyline van Deventer bewonderen. Zin om even de stad te ontsnappen? Maak dan een heerlijke wandeling door natuurgebied Ossenwaard.

Kerstmarkten in Deventer

Wil je je helemaal in de kerstsferen dompelen? Dan zijn er genoeg kerstmarkten die je kunt bezoeken in Deventer. Zo vind je in de Lebuinuskerk de grootste en sfeervolste overdekte kerstmarkt van Nederland. De kerstmarkt in de kerk van Deventer kun je bezoeken van 14 t/m 17 december. 

Naast de wekelijkse markt op de Brink op vrijdag en zaterdag, zal op 17 december een speciale kerstmarkt plaatsvinden op de Brink in Deventer. Op zaterdag 16 december kun je op de Ulebelt verschillende kerstkraampjes vinden met onder andere zelfgemaakte cadeaus, zoals voertaartjes voor vogels en kerstversiering.

Romantisch weekendje weg bij Hotel Finch

Naast dat Deventer heel leuk is om te bezoeken rondom voor de leuke restaurants, kerstmarkten en winkels, heeft Marleen ook een heerlijk boutique hotel dat echt de moeite waard is. Boutique Hotel Finch is knus, modern en toch klassiek; het doet bijna Frans aan. Ze noemen zichzelf het leukste hotel van de stad, maar dat moet je zelf maar beoordelen!

Het boutique hotel is een heerlijke plek waar je kunt ontspannen én waar je je kunt laten inspireren. Het is een hip verblijf in de Hanzestad. Het hotel bevindt zich in een karakteristiek pand vol historie. Naast de heerlijke hotelkamers met alle comfort, heeft het hotel ook een sfeervolle bar. Dus na een dag in de stad of in de natuur, kun je hier de avond afsluiten met een feestelijke cocktail.

Wil je meer ontdekken over Boutique Hotel Finch in Deventer? Bekijk dan alle informatie op Bijzonderplekje.nl

Bron foto’s: Boutique Hotel Finch

Dit vind je misschien ook leuk
Met museumjaarkaart naar het Czaar Peterhuisje in Zaandam
Lees verder

Met de museumjaarkaart op pad in… Zaandam

Er is een museum in Zaandam waarmee je met je museumjaarkaart gratis naartoe kunt gaan: het Czaar Peterhuisje. Een bijzonder museum met een rijke historie.