3 tips voor een gezonde en stralende huid tijdens de herfst- en wintermaanden

Tijdens de herfst- en wintermaanden krijgen we het weer zwaar te verduren met slecht weer. Maar hoe zorg je ervoor dat je juist nu een stralende huid behoudt?

De herfst- en wintermaanden brengen gezelligheid, warme chocolademelk en dikke truien maar ook koud weer en droge lucht die de huid een flinke opdonder kunnen geven. Daarom hebben we drie tips voor een gezonde huid, die de komende maanden niet mogen ontbreken tijdens je beautyroutine.

Het is belangrijk om de komende maanden extra aandacht te geven aan je huidverzorging, want het ziet er naar uit dat we veel te verduren krijgen. Slagregens, koude temperaturen, warme lucht in huis van een verwarming die aanstaat én hoogst waarschijnlijk ook vrieskou of zelfs sneeuw!

Beautytip 1: Hydratatie, hydratatie, hydratatie

Een van de belangrijkste stappen in je herfst- en winterhuidverzorgingsroutine is hydratatie. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar het is echt waar. Koude lucht en wind kunnen je huid uitdrogen, maar ook de sterk wisselende temperaturen omdat we binnen de verwarming lekker aanzetten. Het lijkt allemaal niet zo erg, maar toch zullen we het effect hiervan snel merken. We krijgen last van een gevoelige, schilferige, jeukende of zelfs geïrriteerde huid. De oplossing? Een goede hydraterende dagcrème.

Belangrijk bij het kiezen van een goede dagcrème is dat deze goed wordt opgenomen door de huid én dat het goede, natuurlijke ingrediënten bevat die de huid juist voeden en niet nog meer irriteren. Wij gebruiken graag de Spot On anti-aging dagcrème van Muze Skincare. Het is van Nederlandse bodem én het bestaat voor 97% uit natuurlijke ingrediënten. Ook bevatten hun producten geen microplastics, sulfaten, siliconen, parabenen of petroleum. En het wordt snel opgenomen door de huid, waardoor je gezicht niet zo vettig aanvoelt. De dagcrème is speciaal gemaakt voor een ouder wordende huid; de hoge concentratie retinoïden en antioxidanten zorgen ervoor dat de huid steviger en gladder aanvoelt.

Win een Spot On anti-aging dagcrème van Muze

Maak hier kans op een anti-aging dagcrème van Muze Skincare twv. € 62,-
winactie

Voldoende water drinken

Naast een dagcrème is het ook essentieel om van binnenuit te hydrateren. En dat kan heel eenvoudig door meer water te drinken. Water is niet alleen goed voor een gezond lichaam, maar hydrateert dus ook écht van binnenuit. Juist als het kouder wordt hebben we de neiging om minder water te drinken, wat funest is voor ons gelaat. Drink dus minimaal acht glazen water per dag om goed gehydrateerd de dag door te komen. En let maar op, meer water drinken helpt ook bij een betere slaap, wat ook weer gezond is voor je huid. Zo is alles met elkaar verbonden.

Beautytip 2: Bescherm je huid tegen de elementen

De herfst en winter brengen niet alleen kou, maar ook harde wind en regen met zich mee. Deze elementen kunnen je huid serieus beschadigen en leiden tot irritatie en gevoeligheid. Het is daarom belangrijk om je huid te beschermen tegen deze invloeden. Het klinkt misschien wat tegenstrijdig maar het is verstandig om te investeren in een hoogwaardige, hydraterende zonnebrandcrème met een SPF van minstens 30. Ja je leest het goed: zonnebrandcrème. UV-stralen zijn het hele jaar door aanwezig en kunnen je huid beschadigen, zelfs als het herfst of winter is en we het gevoel hebben dat de zon ons volledig heeft vergeten.

Breng de zonnebrandcrème royaal aan op je gezicht, nek en handen om deze kwetsbare gebieden te beschermen. Daarnaast kan het dragen van sjaals, handschoenen en hoeden helpen om je huid te beschermen tegen de gure wind en kou. Kies voor natuurlijke materialen zoals katoen of wol om huidirritatie zoveel mogelijk te voorkomen.

Beautytip 3: Voed je huid van binnenuit

Een gezond dieet heeft direct invloed op de gezondheid van je huid. Kies voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten (fruit, Chinese kool, waterkers en snijbiet), vitamines én mineralen (groene bladgroenten, bessen, noten, vis en avocado’s). Deze voedingsstoffen helpen je huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen en helpen bij het krijgen van een gezonde, stralende kleur. Daarnaast kunnen voedingssupplementen, zoals omega-3 vetzuren en vitamine D, je huid van binnenuit versterken. Omega-3 vetzuren, die voorkomen in vette vis zoals zalm en lijnzaadolie, hydrateren je huid van binnenuit en verminderen ontstekingen. Vitamine D, ook wel de ‘zonneschijnvitamine’ genoemd, is essentieel voor een gezonde huid. Als je niet voldoende zonlicht krijgt, wat natuurlijk logisch is tijdens de wintermaanden, of je hebt van nature al een donkere huid overweeg dan een supplement om je vitamine D-niveaus op peil te houden.

Conclusie

Het beschermen van je huid tijdens de herfst- en wintermaanden is van belangrijk voor een gezonde, huid. Door je huid goed te hydrateren, te beschermen tegen de elementen en van binnenuit te voeden, kun je ervoor zorgen dat je de koude maanden goed en gezond doorkomt. Vergeet trouwens niet om ook regelmatig een hydraterend gezichtsmasker te gebruiken én om je huid zachtjes te exfoliëren om dode huidcellen te verwijderen en de vernieuwing van de huid te stimuleren.

Kortom, neem deze komende periode wat extra tijd om echt aandacht te besteden aan je huid. Dat is niet alleen goed voor een stralende huid, maar zorgt er ook voor dat je straks goed voorbereid weer het voorjaar en de zomer tegemoet kunt zien. Daar kijken wij stiekem nu al naar uit!

Dit vind je misschien ook leuk
Gluhwein maken
Lees verder

Zelf gluhwein maken

Bij koud weer hoort gluhwein. Daarom gaan we vandaag zelf gluhwein maken! Ingewikkeld is het niet, maar wel heel lekker voor een oudejaarsavond als deze.