Zelf de lekkerste ijsthee maken van Yvette van Boven

IJsthee maken is alles behalve moeilijk. Vooral dit heerlijke frisse recept van Yvette van Boven springt er iedere zomer weer uit en mislukt nooit.

De lekkerste ijsthee maken we gewoon zelf, met alleen maar verse ingrediënten én geen toegevoegde suikers.

Op de redactie van Zin in Koffie is dit recept uit het boek ‘Home Made‘ van Yvette van Boven onze absolute zomerfavoriet. En als je er meteen een grote hoeveelheid van maakt heb je de komende dagen voldoende in de koelkast staan om van te blijven drinken. Dat is wel zo voordelig!

En volgens onze gezondheidsdeskundige Hetty Crèvecoeur is verse zelfgemaakte ijsthee ook de beste verlichting voor die verschrikkelijke opvliegers als je in de overgang zit. Twee vliegen in één klap dus.

Wil je meer receptinspiratie ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor de gratis mailing vol met lekkere recepten en meer.

Zelf verse ijsthee maken van Yvette van Boven

Zelfgemaakte ijsthee maak je heel makkelijk met een paar lekkere verse en vooral verkoelende ingrediënten.
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 5 minuten
Afkoelen 30 minuten
Totaal 35 minuten
Gang Drankjes
Keuken Nederlands
Porties 2 liter ijsthee

Ingrediënten
 

  • 2 liter kokend heet water
  • 1 citroen (geraspt en uitgeperst)
  • 2 limoenen (uitgeperst)
  • 1 bosje muntblaadjes
  • 6 plakjes komkommer
  • honing (naar smaak)
  • ijsblokjes

Bereiding

  • Zet een ketel met water op (meeste ketels zijn zo'n 2 liter). Giet het kokende water over de verse munt in een glazen kan en laat een half uur afkoelen.
  • Voeg de citroenrasp en het sap van de citroen en limoenen toe aan de kan. Doe ook de komkommer en de honing erbij. Roer goed door tot de honing is opgelost.
  • Proef de ijsthee zodat deze de gewenste smaak heeft en zet tot gebruik in de koelkast. Zodra je de ijsthee serveert voeg je de ijsblokjes toe.

Ontvang ook receptinspiratie in je inbox

Wil je meer lekkere recepten en culinair nieuws ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor onze gratis mailing vol met recepten, reviews én aanbiedingen van onze partners.

Dit vind je misschien ook leuk
Chiapudding met frambozen
Lees verder

Chiapudding met frambozen

Chiapudding is niet alleen heel erg gezond, het is ook heel erg lekker! Als dessert, tussendoortje of ontbijt. En, het is ook heel makkelijk te maken.
Tuna melt sandwich recept
Lees verder

Tuna melt sandwich

Tonijnsalade met gesmolten kaas er overheen en dan die knapperige korst van het brood als je er in bijt. Inderdaad, vandaag het recept voor een tuna melt!
Madras curry recept
Lees verder

Madras curry recept uit India

Dit Madras curry recept komt uit India en is gemaakt met rundvlees. Ideaal als je een recept nodig hebt wat zich vrijwel vanzelf maakt.
Groentesoep maken met bonen
Lees verder

Italiaanse groentesoep maken met bonen

Een hartige groentesoep maken voor deze koude wintermaanden, dat is wat de Italianen hartstikke goed kunnen. En wij nu ook met dit makkelijke en snelle recept.
Pasteitjes gevuld met paddenstoelenragout
Lees verder

Pasteitjes met paddenstoelenragout

Niets zo vertrouwd als pasteitjes gevuld met paddenstoelenragout. Dus ook dit jaar staat het bij ons op het kerstmenu. Dit is wel een vegetarische versie.