Ben je op zoek naar de ultieme lunch voor dit weekend? De tuna melt sandwich heeft alles wat je hartje begeert. Gesmolten kaas, knapperig brood en frisse tonijnsalade. Zoek dus niet verder!
Het lekkerste is om hiervoor rustiek brood van de bakker te nemen . Maar je kunt natuurlijk altijd brood gebruik wat je nog hebt liggen. Een net wat dikker stuk maakt het makkelijker om de tuna melt te maken.
Ingrediënten
- 2 blikken tonijn
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 augurken, in blokjes
- ½ bosje peterselie, grof gehakt
- 2 el mayonaise
- 2 el yoghurt
- tabasco
- 4 sneetjes brood
- 20 gram boter
- 4 plakken cheddar kaas
- 2 tomaten, in plakken
Bereiding
Laat de tonijn uitlekken en meng daarna in een kom samen met de rode ui, augurken, peterselie, mayonaise, yoghurt en een paar druppeltjes tabasco. Breng het op smaak met zout en peper en zet het apart.
Besmeer één zijde van elke snee brood met boter, deze zijden worden de buitenkant van het broodje. Verdeel de tonijnsalade en de cheddar over binnen (de niet-besmeerde) zijden van twee sneden brood.
Bak de tuna melt in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot de kaas gesmolten is en het brood een mooie goudbruine kleur heeft. Leg de tomaten over de gesmolten kaas en bestrooi met een snuf zout.
Tags
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.