De curry, het is een gerecht wat in veel Aziatische landen wordt gemaakt. En, ieder land heeft zo z’n eigen curry recept. Maar de plek waar het waarschijnlijk vandaan komt is India.
Het Madras curry recept komt specifiek uit de zuidelijke Indiase keuken en wordt gemaakt met een mix van Indiase specerijen, zoals fenegriekzaad, korianderzaad, komijnzaad en kurkuma. Het curry recept is vernoemd naar de stad Madras, die tegenwoordig bekend staat onder de naam Chennai.
Het lekkerste is natuurlijk om de curry melange zelf te maken, wat helemaal niet moeilijk is. Maar mocht je écht heel weinig tijd hebben – of zin, want dat kan ook – dan kun je ook kant-en-klare curry Madras kopen en gebruiken. Het meeste werk zit ‘m eigenlijk in de voorbereiding van dit curry recept. Daarna doet de pan en het vuur de rest en kunnen jullie andere dingen doen!
Madras curry recept
Ingrediënten
- 1 kg sukadelappen
- ¼ kop koriander (gemalen)
- 6 tl komijn
- 1 tl zwart mosterdzaad
- ½ tl gekneusde zwarte peperkorrels
- 1 tl chilipeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl zout
- 2 tl knoflook (uitgeperst)
- 2 tl verse gember (geraspt)
- 2 el heldere natuurazijn
- 1 el olie
- 1 ui (gesnipperd)
- 60 gram tomatenpuree
- 2½ dl runderbouillon
Bereiding
- Snijd het vlees in dobbelstenen van 2,5 cm.
- Meng korander, komijn, mosterdzaad, peper, chilipoeder, kurkuma, zout, knoflook en gember in een kommetje. Voeg de azijn toe en roer het geheel tot een gladde pasta.
- Verhit de olie in een grote pan. Fruit de ui op matig vuur zacht. Voeg de kruidenpasta toe en roerbak die 1 minuut.
- Voeg het vlees toe en schep dat door de kruidenpasta. Voeg tomatenpuree en bouillon toe. Laat het geheel afgedekt 1,5 uur of langer sudderen tot het vlees zacht is.
Ontvang ook receptinspiratie in je inbox
Wil je meer lekkere recepten en culinair nieuws ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor onze gratis mailing vol met recepten, reviews én aanbiedingen van onze partners.
Tags
Redactie
Zininkoffie.nl is het nieuwste online magazine voor 50+ vrouwen, bomvol informatieve artikelen, tips, tricks en tal van deskundigen.