Madras curry recept uit India

Dit Madras curry recept komt uit India en is gemaakt met rundvlees. Ideaal als je een recept nodig hebt wat zich vrijwel vanzelf maakt.

De curry, het is een gerecht wat in veel Aziatische landen wordt gemaakt. En, ieder land heeft zo z’n eigen curry recept. Maar de plek waar het waarschijnlijk vandaan komt is India. 

Het Madras curry recept komt specifiek uit de zuidelijke Indiase keuken en wordt gemaakt met een mix van Indiase specerijen, zoals fenegriekzaad, korianderzaad, komijnzaad en kurkuma. Het curry recept is vernoemd naar de stad Madras, die tegenwoordig bekend staat onder de naam Chennai.

Het lekkerste is natuurlijk om de curry melange zelf te maken, wat helemaal niet moeilijk is. Maar mocht je écht heel weinig tijd hebben – of zin, want dat kan ook – dan kun je ook kant-en-klare curry Madras kopen en gebruiken. Het meeste werk zit ‘m eigenlijk in de voorbereiding van dit curry recept. Daarna doet de pan en het vuur de rest en kunnen jullie andere dingen doen!

Wil je meer receptinspiratie ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor de gratis mailing vol met lekkere recepten en meer.

Madras curry recept

Dit curry recept is heel makkelijk te maken, vooral omdat het gerecht een stoofgerecht is wat op het vuur op laag vuur wordt gemaakt.
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 1 uur 30 minuten
Totaal 1 uur 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 1 kg sukadelappen
  • ¼ kop koriander (gemalen)
  • 6 tl komijn
  • 1 tl zwart mosterdzaad
  • ½ tl gekneusde zwarte peperkorrels
  • 1 tl chilipeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl zout
  • 2 tl knoflook (uitgeperst)
  • 2 tl verse gember (geraspt)
  • 2 el heldere natuurazijn
  • 1 el olie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 60 gram tomatenpuree
  • dl runderbouillon

Bereiding

  • Snijd het vlees in dobbelstenen van 2,5 cm.
  • Meng korander, komijn, mosterdzaad, peper, chilipoeder, kurkuma, zout, knoflook en gember in een kommetje. Voeg de azijn toe en roer het geheel tot een gladde pasta.
  • Verhit de olie in een grote pan. Fruit de ui op matig vuur zacht. Voeg de kruidenpasta toe en roerbak die 1 minuut.
  • Voeg het vlees toe en schep dat door de kruidenpasta. Voeg tomatenpuree en bouillon toe. Laat het geheel afgedekt 1,5 uur of langer sudderen tot het vlees zacht is.

Ontvang ook receptinspiratie in je inbox

Wil je meer lekkere recepten en culinair nieuws ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor onze gratis mailing vol met recepten, reviews én aanbiedingen van onze partners.

Dit vind je misschien ook leuk