Quiche lorraine met lente-ui en spek

Een traditionele quiche lorraine is verrukkelijk. En vooral als deze heel makkelijk te maken is, zoals dit recept met lente-ui en spek.

Als je quiche zegt, zeg je kaas. Maar wist je dat een traditionele quiche lorraine eigenlijk helemaal geen kaas bevat? Ook in deze versie met lente-ui zit geen kaas, alhoewel het wel enorm lekker is om er geraspte Gruyère en gesneden prei aan toe te voegen. 

Ingrediënten

  • 1 rol quichedeeg
  • 3 stengels lente-ui, in ringetjes
  • 200 gram gerookte spekjes
  • 200 gram crème fraîche 
  • 4 verse eieren
  • 150 ml melk
  • 1 bolletje nootmuskaat

Benodigdheden:

  • quichevorm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ℃. 

Zet een bakpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes knapperig, bewaar het vet. Rol ondertussen het quichedeeg uit en bekleed daarna de vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. 

Kluts de eieren, crème fraîche en melk door elkaar in een grote mengkom. Voeg de lente-ui en de spekjes toe, met het vet van de spekjes en meng nog een keer goed door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en giet de vulling in de quichevorm. 

Bak 25-30 minuten in de oven tot de quiche mooi goudbruin en gaar is. 

Dit vind je misschien ook leuk
Cacio e pepe pasta
Lees verder

Cacio e pepe pasta

Als je weleens in Rome op vakantie bent geweest ken je vast een cacio e pepe pasta. Een pastagerecht met een kaas en peper, meer niet. Maar ooooooh zo lekker!
Soep met tortellini en spinazie
Lees verder

Soep met tortellini en spinazie

Tortellini pasta vinden we natuurlijk al overheerlijk, maar wat dacht je van een soep met tortellini? Het is wat ons betreft nu al de hit van het nieuwe jaar!