5 series die je kunt kijken als je fan van Bridgerton bent

Ben je fan van Bridgerton, maar heb je alle seizoenen nu écht wel uitgekeken? Dan zijn deze vijf series perfect om te gaan bingen.

Ben je fan van de Netflix-serie ‘Bridgerton’, maar heb je alle seizoenen nu écht wel (meerdere keren) uitgekeken? Inclusief de spin-off ‘Queen Charlotte’! Geen zorgen, we hebben vijf series voor je die ook de moeite waard zijn om te kijken. Vooral als je heel erg houdt van historische drama’s.

Nee, je hoeft niet in een zwart serie-gat te vallen nu je moet wachten op een nieuw seizoen ‘Bridgerton’. Deze gaat er zeker komen, alleen is nog niet duidelijk wanneer precies. Maar, tot die tijd is er voldoende drama en romantiek te vinden bij andere series die online staan. Dus pak je thee, glas wijn of andere versnaperingen en druk play op je afstandsbediening. Je gaat er geen spijt van krijgen!

Kijktip 1: Downton Abbey

Waarschijnlijk heb je alle afleveringen al gekeken of ben je er ooit aan begonnen: de Britse serie ‘Downtown Abbey‘. Het is Engels drama op het hoogste niveau en er staan zes seizoen klaar bij zowel Netflix als Prime Video van Amazon.

De serie speelt zich af in het begin van de 20e eeuw en volgt het leven van de adellijke Crawley-familie en hun bedienden op het prachtige landgoed van Downton Abbey. Het draait om de complexe relaties tussen de aristocratie en hun personeel, terwijl romantiek, schandalen en intriges het landgoed flink in hun greep houden. De prachtige kostuums en weelderige settings zijn een genot om naar te kijken.

Overigens kun je op HBO Max de serie ‘The Gilded Age’ bekijken, mocht je ‘Downtown Abbey’ al lang helemaal gezien hebben. ‘The Gilded Age’ is van dezelfde makers en is kortweg gezegd de Amerikaanse versie van ‘Downtown Abbey’, over de aristocratie in het vroege New York van 1880. Het is groots, meeslepend en vol intriges. En, er komt gelukkig een tweede seizoen aan!

Overigens zijn er inmiddels ook twee ‘Downtown Abbey’ bioscoopfilms gemaakt. Dus zodra je klaar bent met de zes seizoenen van de serie, kun je in één moeite overstappen naar de films.

Kijktip 2: Pride and Prejudice

Voor de liefhebbers van de klassieke romantiek en een hoofdrolspeelster met een sterke persoonlijkheid, is ‘Pride and Prejudice’ (1995) een absolute must-see. Ja het is een oudje, gemaakt met een heel jonge Colin Firth in de rol van Mr. Darcey, maar deze verfilming van Jane Austen’s gelijknamige roman, blijft een aanrader.

De serie volgt de levendige Elizabeth Bennet, terwijl ze de arrogante Mr. Darcy ontmoet. De vonk slaat meteen over, maar uiteraard gaat niets zoals het zou moeten gaan. Het is een tijdloze serie die heerlijk is om af en toe weer te bingen. Vooral omdat de serie maar 6 afleveringen heeft. Lekker makkelijk tussendoor dus, terwijl je wacht op het nieuwe seizoen van ‘Bridgerton’.

Kijktip 3: The Crown

Natuurlijk mag ‘The Crown’ niet ontbreken op je lijstje historische series. Deze Netflix hit is meerdere malen bekroond met Emmy Awards en BAFTA’s en is misschien wel één van de allerbeste series van de afgelopen tien jaar.

De serie neemt je mee achter de schermen van het Britse koningshuis, beginnend met de jonge koningin Elizabeth II. Het toont niet alleen de privélevens van de royals, maar werpt ook een fascinerend licht op de historische gebeurtenissen van de 20e eeuw. Met meeslepende verhalen en uitstekende acteerprestaties, is ‘The Crown’ een ware traktatie voor geschiedenis- en drama-liefhebbers zoals jij. En, er staan vijf seizoenen klaar om te kijken. Daar kun je wel even mee vooruit! Het zesde en laatste seizoen komt ook dit jaar nog, maar wanneer precies is nog niet bekend.

Kijktip 4: Outlander

Tja, zeg je historische romantiek dan zeg je ‘Outlander‘. Er is op dit moment misschien geen andere serie die zo romantisch is als deze. En de hoofdrolspeler Sam Heughan…we hoeven je waarschijnlijk niets te vertellen!

De serie volgt het leven van Claire Randall, een verpleegster uit de Tweede Wereldoorlog, die op mysterieuze wijze terug in de tijd wordt getransporteerd naar het Schotland van de 18e eeuw. Daar ontmoet ze de knappe Schotse krijger Jamie Fraser en raakt ze verstrikt in een episch liefdesverhaal te midden van politieke onrust. ‘Outlander’ is een meeslepende reis vol romantiek en avontuur, vergelijkbaar met de hartstochtelijke aantrekkingskracht van Bridgerton. En ook hier kun je even vooruit, want er staan zes seizoenen klaar op Netflix.

Kijktip 5: Gossip Girl

De nieuwe ‘Gossip Girl’ op HBO Max is geen historisch kostuumdrama, maar drama is het wel! Voor degenen die houden van de roddels, intriges en het jetset bestaan van de elite in New York, is ‘Gossip Girl’ een absolute aanrader! Wil je de oude ‘Gossip Girl’ nog een keer bekijken, deze staat ook volledig op HBO Max.

De serie speelt zich af in het moderne New York City en volgt de levens van een groep rijke tieners op de Upper East Side. ‘Gossip Girl’, een mysterieuze en beruchte blogger, onthult al hun geheimen en schandalen, waardoor er voortdurend drama en spanning is in hun leven. Met de decadente levensstijl en onweerstaanbare personages, zal ‘Gossip Girl’ je gegarandeerd niet loslaten.

Dus, ‘Bridgerton’ eruit en deze vijf series erin! Voorlopig ben je onder de pannen, ook als je deze zomer heerlijk op vakantie gaat naar de zon. Veel kijkplezier.

Bron foto: Netflix

Dit vind je misschien ook leuk