Dit is chocolademousse op zijn best! Hemelse modder is écht een dessert voor de feestdagen waar je iedereen gelukkig mee maakt én wat heel makkelijk en snel gemaakt is.
In eerste instantie is het niet het meest charmante gerecht – vandaar de verwijzing naar modder – maar lekker dat het is! Daarom kun je deze mousse beter in individuele porties opdienen, anders is hij binnen een mum van tijd op.
CHEF’S TIP:
Zorg ervoor dat de mengkom en mixer waarin de eieren worden geklopt compleet schoon en vetvrij zijn. Anders kunnen de eiwitten niet opstijven en zal de mousse gegarandeerd mislukken.
Zorg ervoor dat de mengkom en mixer waarin de eieren worden geklopt compleet schoon en vetvrij zijn. Anders kunnen de eiwitten niet opstijven en zal de mousse gegarandeerd mislukken.
Chocolademousse hemelse modder maken
Hemelse modder is de chocolademousse die je deze kerst wilt maken als dessert. Het is makkelijk, snel én bovenal heel, heel, heeeeeeeeel lekker!
Voorbereiding 0 minuten min
Bereiding 20 minuten min
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 3 verse eieren
- 4 el fijne kristalsuiker
- 250 ml slagroom
- 200 gram extra pure chocolade
Bereiding
- Maak een grote mengkom schoon met citroen of azijn. Splits de eieren, doe de eiwitten in de schoongemaakte kom en de eidooiers in een andere ruime kom. Klop het eiwit stijf met een garde of handmixer.
- Smelt de chocolade au-bain-marie en klop ondertussen de eidooiers met 2 eetlepels suiker en een klein scheutje heet water tot deze lichtgeel, romig en luchtig zijn. Klop daarna de slagroom met de resterende suiker stijf.
- Voeg de gesmolten chocolade toe aan de opgeklopte eidooiers en roer goed door. Voeg dit mengsel toe aan de slagroom en spatel door tot deze goed met elkaar zijn gemengd.
- Voeg ⅓ van het eiwit toe aan de slagroom en spatel door tot de slagroom luchtiger is. Probeer niet te veel om te scheppen, hiermee verlies je lucht in de mousse. Voeg de resterende eiwitten toe aan het mengsel en schep weer door.
- Verdeel de chocolademousse over vier glazen (of in de kom als je het later op wilt scheppen) en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Garneer de chocolademousse met slagroom en toppings naar keuze.
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.