Jeltje is voorstander van mixen en matchen: “We hebben heel veel in onze kast hangen wat we niet gebruiken!”

Herken je dat: er hangt heel veel kleding in onze kast die we nooit gebruiken? Daarom is het volgens Jeltje goed om te mixen en matchen met wat je al hebt.

Meer kleur in onze garderobe

Alles begint met kleur, volgens Jeltje. Het straatbeeld is over het algemeen blauw, grijs en zwart. Terwijl lekkere knalkleuren ons helemaal niet misstaan. “Ik denk dat het meestal te maken heeft met onze Nederlandse mentaliteit van ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. We willen niet al te veel opvallen of de aandacht op ons vestigen. Maar mooie kleuren doen heel veel met een mens. Je hoeft natuurlijk niet meteen een enorme knaloutfit aan te trekken. Begin gewoon met één kledingstuk, zoals een lekkere opvallende blouse. Match die dan met een mooi paar jeans en een leuk neutraal jasje. Zo heb je al één mooie kleur aan je outfit toegevoegd.”

Hoe kun je mixen en matchen?

Jeltje is deze week bij Claudia op bezoek om haar te helpen meer kledingstukken te mixen en te matchen voor haar twee banen. Overdag staat zij namelijk voor de klas, terwijl ze in het weekend vaak op evenementen staat omdat ze een evenementenbureau runt. Ze heeft hierdoor twee totaal verschillende garderobes, die ze inmiddels ook niet meer kwijt kan in haar kast.

“Toen ik haar kast opende zag ik meteen allemaal geweldige kledingstukken hangen die je heel makkelijk met elkaar kunt combineren tot een nieuwe look. Maar Claudia zag het gewoon niet. Ik denk dat ik haar écht heb uitgedaagd om eens met een andere blik naar haar eigen kleding te laten kijken. En nu draagt ze bijvoorbeeld overdag een paillettenrok met leuke laarsjes en een casual streepjestrui. Iets wat helemaal uit haar comfortzone was, maar haar prachtig staat. Terwijl ze ’s avonds dezelfde rok kan dragen met die knalroze blouse die ik haar heb gegeven.”

Tekst gaat verder onder de video

Meer kleur in onze garderobe

Alles begint met kleur volgens Jeltje. Het straatbeeld ziet er over het algemeen blauw, grijs en zwart uit. Terwijl lekkere knalkleuren ons helemaal niet misstaan. “Ik denk dat het meestal te maken heeft met onze Nederlandse mentaliteit van ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Niet al te veel willen opvallen of de aandacht op ons vestigen.

“Zonde, want mooie kleuren doen heel veel met een mens. Je hoeft natuurlijk niet meteen een enorme knaloutfit aan te trekken. Begin gewoon met één kledingstuk, zoals een lekkere opvallende blouse. Match die dan met een mooi paar jeans en een leuk neutraal jasje. Zo heb je al één mooie kleur aan je outfit toegevoegd. En, je hebt ook maar één kledingstuk hoeven kopen. Dat scheelt een hoop geld.”

Hoe kun je mixen en matchen?

Dit ‘probleem’ is heel herkenbaar in het verhaal van Claudia deze week. Jeltje ging bij haar op bezoek om haar te helpen meer kledingstukken te mixen en te matchen voor haar twee banen. Overdag staat zij namelijk voor de klas, terwijl ze vaak in het weekend op evenementen staat, omdat ze ook een evenementenbureau runt. Ze heeft hierdoor twee totaal verschillende garderobes, die ze inmiddels ook niet meer kwijt kan in haar kast.

“Toen ik haar kast opende zag ik meteen allemaal geweldige kledingstukken hangen die je heel makkelijk met elkaar kunt combineren tot een nieuwe look. Maar Claudia zag het gewoon niet. Ik denk dat ik haar écht heb uitgedaagd om eens met een andere blik naar haar eigen kleding te laten kijken. Zo draagt ze nu overdag een paillettenrok met leuke laarsjes en een casual streepjestrui. Iets wat helemaal uit haar comfortzone was, maar haar prachtig stond. Terwijl ze ’s avonds dezelfde rok kan dragen met die knalroze blouse die ik haar heb gegeven.”

Tekst gaat verder onder de video

Jel’s Party Collection

Net als Claudia mogen meer mensen van Jeltje een beetje uit hun ‘comfortzone’ komen. “Je denkt er niet heel snel aan, maar het hoeft geen feest te zijn om glitters te dragen. Samen met Wibra heb ik natuurlijk net mijn nieuwe Jel’s Party Collection gemaakt. Perfect voor de feestdagen die eraan zitten te komen. Maar, zoals ik ook tijdens de Instagram Live lancering al zei: je kunt de topjes, de broeken, of de rok in het geval van Claudia, ook gewoon door de weeks dragen.

“Naar aanleiding van de lancering kreeg ik van heel veel mensen dus foto’s opgestuurd van de combinaties die ze hadden gemaakt. Dat vind ik zo geweldig aan mijn werk, het directe contact wat ik heb met mijn volgers online. En er zaten dus echt heel veel leuke combi’s bij. Een glittertopje met jeans of een leuk jasje. Mensen zijn echt hun kast ingedoken en vertelden me dat ze het zeker ook casual gaan dragen na de kerstperiode. Als je de smaak te pakken hebt, is mixen en matchen gewoon leuk.

Durf echt met andere ogen naar je kast te kijken en maak de combi’s waar je je prettig bij voelt. Als ik zie dat mensen dat opeens durven te doen, dan denk ik altijd: YES! Missie geslaagd!”

Jel’s Party Collection is te shoppen in de winkels van Wibra. Zoek hier naar de dichtsbijzijnde winkel bij jou in de buurt.
Dit vind je misschien ook leuk