Deze Netflix serie staat al meer dan een week op nummer 1

Deze Netflix serie is sinds al meer dan een week de best bekeken thriller in Nederland. ‘Fool me once’ is een miniserie naar een boek van Harlan Coben.

Wat als je zeker weet dat je je echtgenoot begraven hebt, maar hij verschijnt opeens op de nannycam in de kamer van je dochter? De nummer 1 Netflix serie ‘Fool me once’ begint hiermee in aflevering 1 en neemt je als kijker mee op een ongelofelijk spannende zoektocht naar de waarheid.

Maar wat als blijkt dat de waarheid nog veel gecompliceerder is én dichter bij huis is dan je in eerste instantie zou denken? Sinds 1 januari van dit jaar staat de nieuwe Harlan Coben serie ‘Fool me once’ op Netflix en vanaf dag één was het een hit.

Op het puntje van onze stoel

Op IMDb.com krijgt de serie nu zelfs al 7 sterren, wat uitzonderlijk is, want de gebruikers van dit platform zijn alles behalve makkelijke film en televisie kijkers en critici. En ja, na het lezen van veel van Harlan Coben’s boeken en het bekijken van de meeste van zijn series, konden wij bij Zin in Koffie ook niet wachten om deze nieuwe Netflix serie te bingen. En bingen hebben we gedaan, of we het wilden of niet.

Zoals het een goede Harlan Coben mysterie betaamd, zaten we al snel op het puntje van onze stoel en hadden we niet veel smoesjes nodig om bij iedere cliffhanger meteen op de volgende aflevering te klikken. De serie, haar acteurs én de locaties stellen niet teleur. Het is gewoon echt goed gemaakt. We zouden bijna zeggen: zoals alleen de Britten dat kunnen. Maar dat is niet helemaal waar. Er staan inmiddels aardig wat Harlan Coben series op Netflix en veel daarvan zijn ook in andere talen gemaakt, zoals in het Frans, Spaans en zelfs Pools. En stuk voor stuk zijn ze goed en onderhoudend.

Wie is Harlan Coben?

Maar wie is toch die Harlan Coben? Voor wie hem nog niet kent, hierbij een korte biografie van deze uiterst succesvolle thrillerschrijver, die inmiddels al zo’n 36 boeken heeft uitgebracht. Harlan Coben is geboren in 1962 in Newark, New Jersey in de Verenigde Staten. Op de middelbare school zat hij in de klas met zijn goede vriend Chris Christie – die later gouverneur van New Jersey werd en momenteel een van de presidentskandidaten is voor de Republikeinse partij – en tijdens zijn studie politicologie zat hij, samen met schrijver Dan Brown (bekend van ‘The Da Vinci Code’) in dezelfde studievereniging. En, het was tijdens zijn studie dat Harlan zich realiseerde dat hij dolgraag wilde gaan schrijven.

Na zijn studie begon hij daarom met schrijven en in 1990, op zijn 26ste jaar, werd zijn eerste boek ‘Play Dead’ al uitgebracht bij een uitgeverij. Veel boeken, vooral spannende mysteries, volgden. In de begin jaren was dat in de vorm van een serie rond het karakter Myron Bolitar, een sportmanager die continue te maken krijgt met moorden die hij moet oplossen. Later begon hij steeds meer op zichzelf staande boeken te schrijven, zoals ‘Tell No One’, ‘The Stranger’ én ‘Fool me once’. Boeken waar inmiddels ook tal van series of films van zijn gemaakt. En, als je alle films en series straks hebt bekeken, kun je meteen door naar Amazon Prime Video, want die hebben sinds kort de nieuwe serie ‘Shelter’ gelanceerd, waarin het neefje van Myron Bolitar, Mickey Bolitar te maken krijgt met een mysterie. Kortom, Harlan Coben zullen we nog heel, heel, nee écht heeeeeel vaak langs zien komen met nieuwe boeken, films én series.

Familie vol geheimen

Maar nu de 8-delige Netflix serie ‘Fool me once’, die sinds 1 januari van dit jaar onafgebroken op de nummer 1 plek staat van best bekeken series in Nederland. En terecht, het is echt een goed gemaakte, spannende en zeer onderhoudende serie. Het gaat over de hoofdpersoon Maya Stern, wiens echtgenoot Joe Burkett tijdens een overval in het park vermoord wordt door de overvallers. De serie begint met zijn begrafenis, waarbij we ook meteen kennismaken met Joe’s familie, de steenrijke Burkett’s die een farmaceutisch imperium runnen. Moeder Judith Burkett, gespeeld door niemand minder dan Joanna Lumley (bekend van ‘Absolutely Fabulous’), staat aan het hoofd van de familie, die alles behalve normaal te noemen is.

Na de begrafenis pakken Maya en haar dochtertje de draad weer op, tot ze een man op de geïnstalleerde nannycam ziet verschijnen. Het blijkt haar overleden man Joe te zijn, die tijdens haar afwezigheid de speelkamer binnenkomt om met zijn dochtertje te spelen. Maar als ze de nanny hiermee confronteert, krijgt ze in plaats van antwoorden, pepperspray in haar gezicht. Hoe kan haar overleden én begraven echtgenoot opeens springlevend in haar huis zitten en waar is hij nu? Dit is de start van een zoektocht naar antwoorden, die haar zelfs leidt naar de moord op haar zus Claire, een paar maanden voordat Joe werd neergeschoten. Zijn deze zaken dan toch met elkaar verbonden?

Een Netflix serie waar je U tegen zegt

Met iedere aflevering lijk je als kijker steeds dichter bij de waarheid te komen, maar word je ook weer om de tuin geleid, zoals een goed mysterie dat hoort te doen. Hoe zit het nu echt en welke rol speelt de steenrijke familie van Joe Burkett? Wat hebben de gebeurtenissen in Joe’s jeugd te maken met de twee zaken én is Joe nu wel of niet dood? Alle opties blijven open tot de allerlaatste aflevering van deze Netflix serie. Want pas helemaal aan het einde komt de onderste steen dan toch echt boven en wordt duidelijk hoe alles nu echt in elkaar steekt.

En, we kunnen alvast verklappen, daar zitten een paar heel onverwachte plotwendingen bij die wij in ieder geval niet zagen aankomen. Maar ja, dat zegt ook niet alles, want wij zijn niet bepaald de beste voorspellers van films en series. Terwijl degene naast je het waarschijnlijk al mijlenver ziet aankomen, zitten wij altijd zo diep in het verhaal dat we echt niets in de gaten hebben. Wat we wel al weten is dat er hoe dan ook zeker geen tweede seizoen komt van ‘Fool me once’. Het blijft dus echt bij deze ene keer, zoals de titel al suggereert. Het einde van deze Netflix serie is ook echt het einde. Aan de ene kant jammer, aan de andere kant ook wel weer eens lekker om een serie te kijken die echt wordt afgerond, in plaats van dat je weer een jaar of soms zelfs twee jaar moet wachten op een nieuw seizoen. Wij geven de serie in ieder geval alle 5 sterren die het wat ons betreft verdient!

Bekijk hieronder de trailer

Dit vind je misschien ook leuk
Rimpels verminderen zo doe je dat
Lees verder

Rimpels verminderen, eet dan dit

Hoe kun je rimpels verminderen of voorkomen? Onze gezondheidsdeskundige Hetty Crèvecoeur legt dit keer precies uit wat je zelf kunt doen hieraan.
Win een Wibra knutselpakket
Lees verder

Win een Wibra knutselpakket

Bij Zin in Koffie hebben we iedere week een leuke winactie tijdens onze Weggeef Woensdag. En dit keer is dat een Wibra knutselpakket voor de feestdagen.