De eerste koffie van de dag van Vera Bajema

Vera Bajema was eindredacteur van Koffietijd en dus ook altijd bezig met koffie. Maar hoe drinkt zij haar eigen koffie eigenlijk?

Wie is Vera Bajema?

Vera Bajema woont haar hele leven al in Amersfoort. "Op dit moment woon ik op één van mijn favoriete plekken van de stad, met de binnenstad op loopafstand en het Eemplein met de bioscoop en leuke restaurantjes nog dichterbij. Ik ga graag naar de film en het theater. Bios toch wel zo’n twee keer per week. Alle genres, het liefst met happy end. Ben en blijf een hopeloze romanticus!"

Vera was eindredacteur bij Koffietijd. "Wat ik leuk vond aan mijn werk daar was dat ik zelf een beetje als Koffietijd ben. Er komen veel onderwerpen voorbij, het één spreekt je meer aan dan het ander, het is leuk om van veel onderwerpen een beetje te weten en van andere onderwerpen meer."

Kopje?

Mijn koffie- en theekopjes en ook ander servies en vooral kandelaars en vazen, haal ik graag bij de kringloop, op rommelmarkten of in vintagewinkels. De zoektocht, het nostalgische gevoel en de blijheid als je iets vindt, daar hou ik van. Ik vind het moeilijk om spullen weg te doen, ik heb dus best een grote verzameling. Ik kan denk ik wel een half jaar eten van borden zonder de afwas te hoeven doen. Inmiddels ben ik wel iets kritischer op wat ik koop, maar met niets thuis komen zal niet snel gebeuren.

Koffie?

Ik drink nooit warme koffie, nooit gedaan ook. Ik hou wel van de geur van koffie of dingen waarin koffie is verwerkt, zoals desserts en chocolade. Ik ben wél dol op ijskoffie. Het liefst een Latte Macchiato met veel ijs. En dan het liefst in een lang glas met een rietje. Verder hou ik van gemberthee met veel gember, earl grey en cola zero met een citroentje.

Eerste koffie van de dag van Vera Bajema
Vera Bajema op de bank | Foto: Laila Kat

Mijn eerste koffie van de dag

“Door de week drink ik ’s ochtends voordat ik de deur uitga een glas water. Ik neem geen tijd voor thee. Die drink ik pas op de redactie of in de studio.

Mijn eerste koffie van de dag is dus een ijskoffie, die drink ik pas laat, ’s avonds na het eten bij een leuke serie of film, het liefst op de bank in mijn huiskamer. Van daaruit kan ik heerlijk televisie kijken, naar buiten staren en lekker een tijdschrift of boek lezen.”

Hoe ziet jouw eerste koffie eruit?

Wil je ons vertellen over jouw eerste koffie van de dag? Elke zondag portretteren wij een 50+ vrouw in Nederland. We maken een prachtfoto van je, op je lievelingsplek in huis, die je van ons ook cadeau krijgt op A4-formaat. Geef je dus ook snel op!

Dit vind je misschien ook leuk