Flikken Maastricht seizoen 18 start vandaag, dit is wat je kunt verwachten

Het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht start vandaag weer bij de AVROTROS. Maar wat kunnen we dit seizoen verwachten? We vroegen het Eline de Ruig.

Vandaag is het zover, het 18e seizoen van de kijkcijferhit ‘Flikken Maastricht’ start weer bij NPO1 om 20:30 uur. Zitten jullie er al klaar voor? Onze entertainmentdeskundige Eline de Ruig in ieder geval wel!

Op de vraag of Eline na 17 seizoen nog steeds fan is krijgen we een kort en zeer resoluut antwoord: “Jazeker!!!” zegt ze. Duidelijk, dan zijn we gelukkig niet de enigen 😉 Maar wat kunnen we allemaal verwachten van dit nieuwe seizoen. Is daar al meer over bekend Eline?

Hoe zat het ook alweer?

Het is alweer 17 jaar geleden dat de allereerste aflevering van ‘Flikken Maastricht’ te zien was bij de AVROTROS. En, ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen hoeveel er in al die jaren is gebeurd. Je zou bijna denken: kunnen de schrijvers van deze serie nog wel iets nieuws verzinnen of gaat het nu echt allemaal heel ongeloofwaardig worden? Nou, seizoen 18 belooft weer heel veel nieuwe verhaallijnen te krijgen, dus Floris Wolfs, Eva van Dongen, Marion Dreesen en Romeo Sanders kunnen de uniformen weer uit de kast trekken en de politieauto in springen. Het was nog nooit zo druk in Maastricht!

Als je je geheugen nog even wilt opfrissen voordat je aan het nieuwe seizoen begint, ga dan snel naar NPO Start, want tot vrijdag 9 februari kun je hier de laatste aflevering van seizoen 17 gratis terugkijken. Dus, ik heb dat natuurlijk alvast gedaan. Het leuke aan Flikken Maastricht is dat er ieder seizoen veel onderwerpen langskomen die we ook dagelijks in het échte politiewerk tegenkomen. Zo was er huiselijk geweld waar Romeo en Marion mee te maken kregen. Ook werd er aandacht besteed aan LHBTIQ onderwerpen én geweld tegen hulpverleners kwam langs. Actuele onderwerpen dus, die uit het leven gegrepen zijn. Maar de cliffhanger aan het einde van het seizoen is nog het meest blijven hangen. Maurice, de broer van Eva, werd geraakt door een kogel van Wolfs. Wat heeft dit allemaal voor een gevolgen?

Wat kunnen we verwachten dit seizoen?

In dit nieuwe seizoen heeft Eva het moeilijk met de dood van haar broer Maurice, vooral nu ze net weer contact met hem had. Maar hiermee is het niet afgelopen. Ze duikt in zijn leven en komt erachter dat hij als kind misbruikt is door oom Lukas. Dit zet de verhoudingen binnen haar familie op scherp. Ook haar relatie tot Wolfs staat onder druk door de dood van Maurice.

Wolfs moet ondertussen voorzichtig te werk gaan omdat hij in de pers inmiddels te boek staat als de ‘killercop’. Maar kan hij dit wel volhouden terwijl zijn huisgenoot Nico belaagd wordt in een restaurant? Deze situatie belooft een belangrijk kantelpunt te zijn waardoor Wolfs te maken krijgt met een zware topcrimineel uit Amsterdam die uit is op wraak. Spannende situaties dus, die veel belovend zijn voor dit nieuwe seizoen van ‘Flikken Maastricht’.

Flikken Maastricht de podcast

Met 13 nieuwe afleveringen van de populaire politieserie zit je sowieso tot en met 26 april a.s. iedere vrijdagavond weer aan de buis gekluisterd. En, wij zullen waarschijnlijk ook dit jaar weer niet de enigen zijn. Vorig seizoen had ruim 2 miljoen kijkers per aflevering! Benieuwd of ze dat dit nieuwe seizoen kunnen evenaren. Kun je geen genoeg krijgen van de wekelijkse afleveringen? Ook de Flikken Maastricht podcast (Flikken de Podcast op Spotify), die sinds februari 2022 gemaakt wordt, is populair. Host Ben Prins gaat vanaf nu weer iedere week een nieuwe aflevering maken, vol met achtergronden, verhalen én weetjes over de set van de serie.

Ik zit vanavond hoe dan ook weer klaar voor dit nieuwe seizoen. Benieuwd wat jullie ervan gaan vinden. Laat het me weten via de Zin in Koffie Facebook pagina of het Instagram account. Veel kijkplezier alvast!

Bekijk hieronder de trailer van Flikken Maastricht seizoen 18

Bron foto: William Rutten / AVROTROS

Dit vind je misschien ook leuk