De eerste koffie van de dag van Joy Moonen

Joy Moonen drinkt meestal haar eerste koffie in bed: “Met kerst gaat er bij de avond-koffie een scheutje Baileys in met een toef slagroom erop.”

Wie is Joy Moonen?

Joy Moonen woont met haar grote liefde John, met wie ze sinds 2000 samen is en veertien jaar getrouwd, in Arnhem. Hun dochter Star studeert in Nijmegen en woont sinds kort op kamers. “Toen zij 17 was zeiden John en ik tegen elkaar, wat willen wij straks als zij het huis uit is. Hij wilde een huis bouwen. Dat hebben we gedaan." Het typeert Joy, die het leven neemt zoals het zich voordoet maar er ook krachtig leiding aan geeft. "Ik heb de overtuiging dat je kunt bereiken wat je wil als je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven." Ze kwam zwaar spastisch ter wereld. Medici waren ervan overtuigd dat ze nooit een volwaardig leven zou kunnen leiden. Joy heeft het tegendeel bewezen.

Ze is een drukbezette vrouw. Samen met haar man runt ze de stichting Empowermij. Ze schrijft boeken en prachtige blogs, ze geeft lezingen, ontwikkelt telkens nieuwe projecten zoals nu een podcast over alledaagse thema’s besproken door mensen met een anderswerkend lichaam en een IQ dat intact is, ze biedt professionals een eyeopener als het gaat over inclusie, ze coacht 1 op 1 mensen en ze is voor velen een inspirator die perspectief biedt voor het leven met een anderswerkend lichaam. "Ik durf te zeggen wat andere mensen denken. En dat met een flinke dosis zelfspot. Want van zieligheid is nog nooit iemand gelukkig geworden."

Kopje?

Als ik in bed koffiedrink doe ik dat uit een beker met een rietje, anders gaat het mis. Later op de dag als ik zit, drink ik mijn koffie het liefst uit een glas.

Koffie?

Ik hou van koffie met melk en suiker. Ik drink altijd een espresso latte macchiato van Nespresso. Dat doe ik tegenwoordig met havermelk. Dat ben ik gaan doen toen ik in de overgang kwam en last kreeg van allerlei toeters en bellen. Mijn darmen verdragen sindsdien de eiwitten en vet van koemelk niet meer zo. Met havermelk heb ik daar allemaal minder last van. Ik drink sinds de overgang ook minder koffie en meer thee want die cafeïne doet dat overmatige zweten geen goed.

Eerste koffie van de dag voor Joy Moonen
Joy Moonen met haar eerste koffie van de dag | Foto: Laila Kat

Mijn eerste koffie van de dag

“John en ik zijn geen vroege vogels. We presteren beter later op de dag. En omdat we eigen baas zijn, kunnen we ons leven zo inrichten als ons past. Mijn eerste koffie van de dag drink ik op bed samen met John die de koffie maakt. Dat is een fijn moment, we nemen dan de to-do’s van de dag door. Daarna gaan we aan het werk. John drinkt gedurende de dag meer koffie dan ik. Bij het acht uur journaal drinken we weer samen koffie en sluiten we de dag af.”

En de koffie met kerst?

“Met de kerst gaat er bij de avond-koffie een scheutje Baileys in én een toef slagroom erop!”

Wil je ook Joy’s prachtige blogs lezen over leven met een anderswerkend lichaam? Bezoek dan haar website Empowermij.com.

Hoe ziet jouw eerste koffie eruit?

Wil je ons vertellen over jouw eerste koffie van de dag? Elke zondag portretteren wij een 50+ vrouw in Nederland. We maken een prachtfoto van je, op je lievelingsplek in huis, die je van ons ook cadeau krijgt op A4-formaat. Geef je dus ook snel op!

Dit vind je misschien ook leuk
Nieuwe vrienden
Lees verder

Nieuwe vrienden maken

Nieuwe vrienden maken in het buitenland is volgens Asjha vergelijkbaar met thuis. Het is zo moeilijk of makkelijk als je het maakt.
Franse tuinman
Lees verder

De Franse tuinman

In Frankrijk heeft Asjha een tuinman om te helpen bij het tuinieren. Maar hij is meer dan alleen een tuinman. De beste man kan ook zingen als een engel.