Met deze textielstiften ontwerp je makkelijk je eigen tas

Nu we steeds vaker een eigen tas meenemen voor de boodschappen, is het leuk om deze helemaal te personaliseren met textielstiften en je eigen ontwerp.

Haal je brood op de markt, boodschappen bij de super of (onverwachts) een leuke trui in de stad? Het is altijd handig om een eigen tas bij je te hebben, zodat je er geen hoeft te kopen. En dan is het extra leuk om je eigen ontworpen tas bij je te dragen. Dat doe je met textielstiften!

We laten je zien dat je heel makkelijk een prachtig bloemmotief op je eigen canvastas zet. Zo loop je er altijd stijlvol bij, met een eigen creatie die jouw tas helemaal persoonlijk maakt. Niet om mee te pochen natuurlijk, maar het staat wel heel mooi.

Wat heb je nodig?

Stap 1: wassen, drogen, strijken

Voordat we gaan beginnen, is het belangrijk om de tas eerst te wassen. Laat de tas daarna drogen en strijk hem recht. Door de tas te wassen en te strijken, zorg je ervoor dat de inkt van de textielstift straks beter hecht.

Stap 2: aan de slag

Nu de tas klaar is voor gebruik, is het goed om alles klaar te leggen. Pak je tas erbij, zorg voor een stuk karton als onderlegger en leg je favoriete kleuren klaar. De textielstiften van edding zijn ideaal om te gebruiken en komen in 20 verschillende kleuren en 2 puntdikten. Kies de kleuren die jij voor dit ontwerp wil gaan gebruiken uit.

Bedenk een leuk ontwerp of gebruik een sjabloon, van bijvoorbeeld deze mooie bloemen. Wil jij tussen sjablonen zoeken naar eentje die bij jou past? Er zijn echt heel veel verschillende sjablonen waar je uit kunt kiezen. Zet eerst je ontwerp met een potlood op de tas, zodat je die daarna kunt overtrekken.

Stap 3: inkleuren met textielstiften

Ho, stop! Voordat je gaat beginnen met inkleuren, pak je stuk karton erbij. Leg die in de tas, om te voorkomen dat de inkt doordrukt naar de achterkant van de tas. Nu is het tijd om de textielstiften erbij te pakken. Gebruik eerst een textielstift met dunne punt voor de fijne motieven en gebruik daarna één met de dikke punt om in te kleuren. Langzaam komt je creatie tot leven!

Is de tas af? Ben je tevreden? Strijk de tas dan zonder stoom om deze volledig was bestendig te maken; tot wel 60 graden! Dat wordt vanaf nu stijlvol en leuk shoppen of boodschappen doen.

Dit vind je misschien ook leuk
Herfsttekeningen maken met glansmarkers
Lees verder

Herfsttekeningen maken met glansmarkers

Het is herfst en daar horen dan ook herfsttekeningen bij die we zelf maken met glansmarkers van edding. Dat brengt de warme sfeer van dit seizoen in huis.