Poke bowl maken met zalm en sriracha mayo

Vers, gezond en gewoon hartstikke lekker. Vanavond gaan we een poke bowl maken met zalm én sriracha mayo. We kijken er nu al naar uit!

Poke bowls komen oorspronkelijk uit Hawaï, maar ondertussen kun je ze overal in Nederland eten. En populair is het met zalm. Daarom gaan we een poke bowl maken met zalm én een lekker pittige sriracha mayo.

Een van de handigheidjes van dit gerecht is dat je zelf kunt kiezen vis en groenten je gebruikt. Ook de saus kun je op je eigen manier op smaak brengen, waardoor er ontelbare combinaties zijn om uit te kiezen. Iedere thuiskok heeft er ondertussen wel een geprobeerd! En heb je dat nog niet, dan is dit recept perfect om mee te starten.

Poke bowl maken met zalm en sriracha mayo

Belangrijk bij een poke bowl maken is dat je echt goede ingrediënten gebruikt en vooral lekker vers. Het maakt het gerecht extra lekker!
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hawaïaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
 

  • 400 gram sushirijst
  • 5 el sushiazijn
  • 300 gram zalm
  • ½ bosje lente-ui
  • 1 bosje radijs
  • 2 avocado's
  • 1 komkommer
  • 150 gram sojabonen
  • 125 gram zeewiersalade

Voor de sriracha mayo:

  • el mayonaise
  • el yoghurt
  • 2 el sriracha
  • 2 el zwarte sesamzaadjes

Bereiding

  • Kook de sushirijst volgens de verpakking.
  • Bereid de rest van de ingrediënten voor terwijl de rijst kookt. Snijd de zalm in blokjes, de lente-ui in ringen, de radijsjes in kwarten en de avocado’s in blokjes. Rasp met een dunschiller of kaasschaaf de komkommer in linten.
  • Pak een bakje en mix de mayonaise, yoghurt en sriracha door elkaar. Voeg eventueel nog een scheutje sesamolie of sojasaus toe als je dat lekker vindt.
  • Giet zodra de rijst klaar is de sushiazijn in de pan. Schep goed door en laat een beetje afkoelen.
  • Schep de rijst op een bord. Verdeel de groenten in aparte hoopjes rondom het bord en schep de zalm in het midden. Drizzle de siracha mayo over de poke bowl en bestrooi met de sesamzaadjes.
Dit vind je misschien ook leuk
Pesto maken met walnoten
Lees verder

Blue Zones recept: Pesto maken met walnoten

In de zogenaamde Blue Zones worden mensen ouder dan gemiddeld. Wat is hun geheim? Gezond en vooral vers eten. Daarom gaan we vandaag pesto maken met walnoten.
Verse tomatensaus voor de pizza
Lees verder

Verse tomatensaus voor op de pizza

Bij een zelfgemaakte pizza hoort een verse tomatensaus, zoals je die op vakantie in Italië hebt gegeten. Dit is het recept dat je hiervoor nodig hebt.
Zuurkool uit de oven
Lees verder

Pittig zuurkool recept uit de oven

Dit zuurkool recept is anders dan je van zuurkool gewend bent. Ten eerste is het pittig door wat chili én het gaat de oven in met aardappelpuree. Mmm!