Venkelsalade met pecorino romano en peer

Venkel is een hartstikke gezonde groente, vol met vitamine c. In deze venkelsalade combineren we het met peer en de zoute smaak van pecorinokaas.

Venkelsalade is heerlijk als bijgerecht naast de pasta, of maak er een compleet diner van door er een stuk zalm bij te serveren.

Door de anijssmaak van de venkel is deze salade heerlijk fris, maar brengt het óók het kruidige en warme van de herfst met zich mee. Gecombineerd met de umami van de pecorino romano en het zoete van de peer is dit gerecht een echte herfshit!

Ingrediënten

  • 3 venkelknollen
  • 3 rijpe peren 
  • 50 gram kiemgroente
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 100 gram pecorino romano
  • 80 gram amandelen
  • ½ bosje dille

Extra benodigdheden:

  • mandoline

Bereiding

Snijd de venkel in dunne plakjes met de mandoline. Heb je deze niet? Dan kun je ook proberen de venkel zo dun mogelijk te snijden met een mes. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne plakjes.

Doe de venkel en peer in een grote kom en meng samen met de olie en citroensap. Rasp de helft van de pecorino romano in de kom en hussel voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.  

Schep de venkel op een schaal en strooi de amandelen en dille over de salade. Maak de salade compleet met de achtergebleven helft pecorino, schaaf deze met een dunschiller over de salade voor grotere vlokken. 

Dit vind je misschien ook leuk
Kaasfondue
Lees verder

Kaasfondue (fondue savoyarde)

Niets zo bevredigend als gesmolten kaas! Daarom maken we eens in de zoveel tijd een traditionele kaasfondue. Zalig, vooral met deze koude dagen!
Indonesische nasi goreng
Lees verder

Echte nasi goreng maken

Een echte nasi goreng maken, soms heb je daar gewoon heel veel zin in. En met dit recept is het zo gebeurd, want het is alles behalve ingewikkeld!