Venkelsalade is heerlijk als bijgerecht naast de pasta, of maak er een compleet diner van door er een stuk zalm bij te serveren.
Door de anijssmaak van de venkel is deze salade heerlijk fris, maar brengt het óók het kruidige en warme van de herfst met zich mee. Gecombineerd met de umami van de pecorino romano en het zoete van de peer is dit gerecht een echte herfshit!
Ingrediënten
- 3 venkelknollen
- 3 rijpe peren
- 50 gram kiemgroente
- 3 el extra vierge olijfolie
- sap van ½ citroen
- 100 gram pecorino romano
- 80 gram amandelen
- ½ bosje dille
Extra benodigdheden:
- mandoline
Bereiding
Snijd de venkel in dunne plakjes met de mandoline. Heb je deze niet? Dan kun je ook proberen de venkel zo dun mogelijk te snijden met een mes. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne plakjes.
Doe de venkel en peer in een grote kom en meng samen met de olie en citroensap. Rasp de helft van de pecorino romano in de kom en hussel voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Schep de venkel op een schaal en strooi de amandelen en dille over de salade. Maak de salade compleet met de achtergebleven helft pecorino, schaaf deze met een dunschiller over de salade voor grotere vlokken.
Tags
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.