Italiaanse stoofpot met kip

Een Italiaanse stoofpot met kip is een perfect recept voor door de week. Dit recept van Yvette van Boven is makkelijk én snel te maken.

Als je Italiaanse stoofpot zegt denken we meteen aan uitgestrekte mooie Italiaanse landschappen met van die langwerpige Italiaanse bomen langs de weg én prachtige rustieke landhuizen. Perfect beeld om door de week te hebben als je lekker aan je eigen keukentafel zit voor het avondeten!

Deze Italiaanse stoofpot is met kip en is ideaal voor een doordeweekse dag waarop je makkelijk maar wel lekker wilt eten. Een eenpansgerecht is dan dé oplossing. Dit recept is van Yvette van Boven, die eigenlijk altijd makkelijke en smaakvolle recepten heeft waar iedereen blij van wordt. En, wil je een avond geen vlees eten, dan kun je nog steeds dit recept maken maar vervang je de kip met meer van die lekkere vlezige paddenstoelen naar keuze. 

Wil je wekelijks receptinspiratie ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor de gratis mailing vol met lekkere recepten.

Italiaanse stoofpot met kip

Deze Italiaanse stoofpot met kip is perfect voor een donderdagavond als je lekker makkelijk en toch smaakvol wilt koken.
5 van 1 stem
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 45 minuten
Totaal 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 2 el olijfolie
  • 1 uit (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gedroogde peper (verkruimeld)
  • 6 kippendijen
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 blikken gepelde tomaten (400 gram per blik)
  • 1 kg spinazie (goed gewassen en harde stelen verwijderd)
  • 4 stengels bleekselderij (gehakt)
  • 1 handvol paddenstoelen (schoon geborsteld)

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en smoor de ui. Voeg als de ui glazig is de knoflook en het pepertje toe. Fruit kort mee.
  • Bestrooi de kippendijen met zout en peper en voeg ze aan de pan toe. Bak ze aan alle kanten mooi bruin.
  • Giet de blikken tomaten erbij en vervolgens de spinazie, bleekselderij en paddenstoelen. Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat 45 minuten op laag vuur stoven. Proef of er nog zou en peper bij moet.
  • Dien de kippenstoof op, overgoten met wat extra olijfolie.

Notities

Je kunt deze Italiaanse stoofpot het beste eten met polenta of wat pasta.
Ontvang iedere zaterdag receptinspiratieKlik hier en geef je op!
Dit vind je misschien ook leuk
Vegetarische tajine met pompoen en linzen
Lees verder

Vegetarische tajine met pompoen en linzen

Een vegetarische tajine is perfect als je op zoek bent naar recepten voor een dag zonder vlees. Deze tajine met pompoen en linzen bevat alles wat je nodig hebt!
Knolselderijpuree
Lees verder

Knolselderijpuree

Knolselderijpuree is een gezonde variant op de aardappelpuree. En lekker dat het is! Wat overigens ook lekker is, het is ook een heel budgetvriendelijke optie.