Espresso martini cocktail

De espresso martini cocktail is populairder dan ooit. Niet zo gek, want het is een overheerlijke cocktail, vooral voor koffieliefhebbers zoals wij.

Yes! De espresso martini cocktail is al een aantal jaar een hit en voorlopig gaat dit drankje ook nergens anders heen. Het is een verrukkelijke cocktail die op veel menukaarten te vinden is, maar zelf een espresso martini cocktail maken is helemaal niet zo ingewikkeld. 

Het beste resultaat krijg je met een cocktailshaker, maar deze is in principe niet nodig. De Espresso Martini cocktail is ontstaan in de jaren ’80 in Londen. De bekende “cocktailkoning” Dick Bradsell creëerde de cocktail voor een klant die om een drankje vroeg die zowel de effecten van cafeïne als alcohol zou combineren. Bradsell mixte vodka, koffielikeur en verse espresso en noemde het de “Vodka Espresso.” Later werd het bekend als de Espresso Martini.

Een traditionele espresso martini cocktail wordt gegarneerd met drie koffiebonen. Ze dienen niet alleen als decoratie. Tijdens het drinken komen de aroma’s van de koffiebonen vrij en ruik je de koffie beter, waardoor de smaakbeleving wordt versterkt. Heb je liever een echt dessert in plaats van een cocktail? Vervang de koffie en amandellikeur in een tiramisu met espresso martini. Het is ook erg lekker om een scheutje frangelico aan de espresso martini cocktail toe te voegen.

Wil je wekelijks receptinspiratie ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor de gratis mailing vol met lekkere recepten.

Espresso martini cocktail

Een espresso martini cocktail maken is makkelijker dan je zou denken. Je hoeft gelukkig geen professionele cocktailmaker te zijn om een lekkere te creëren.
5 van 1 stem
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 5 minuten
Totaal 5 minuten
Gang Drankjes
Keuken Brits
Porties 1 cocktail

Benodigdheden

  • cocktailshaker

Ingrediënten
 

  • 40 ml espresso
  • 40 ml Kahlúa
  • 40 ml vodka
  • ijsblokjes
  • 3 koffiebonen

Bereiding

  • Zet een kopje espresso en laat afkoelen tot kamertemperatuur, anders krijg je een erg waterig resultaat.
  • Vul de cocktailshaker met ijsblokjes en voeg de espresso, vodka en kahlua toe. Sluit de cocktailshaker af en schud voor 20 seconden goed door, tot er een mooie schuimlaag op de drank te zien is.
  • Giet de espresso martini door een fijne zeef om de afgebroken stukjes ijs eruit te halen.
  • Schenk de cocktail in martiniglazen en garneer met de drie koffiebonen.
Ontvang iedere zaterdag receptinspiratieKlik hier en geef je op!
Dit vind je misschien ook leuk
BLT sandwich
Lees verder

BLT sandwich met avocado

Brunch, lunch of welk moment je ook kiest, het is eigenlijk altijd een goed moment voor een BLT sandwich. En deze heeft als extraatje een puree van avocado.
Zelf geurige olie maken met verse ingrediënten
Lees verder

Zelf geurige olie maken met kruiden

Je hebt gewone olie, maar je kunt ook zelf heerlijk geurige olie maken met kruiden. Kruiden uit eigen tuin, of kruiden uit de supermarkt. En, dit is hoe Yvette van Boven dat doet.