Genieten van typisch Nederlands landschap in Cottage Uylenhorst

Als je een weekendje weg wilt in eigen land dan is Cottage Uylenhorst in Overijssel volgens Marleen dé plek om eens lekker uit te waaien.

Weg in eigen land is volgens vrijetijdsdeskundige Marleen Brekelmans, van Bijzonderplekje.nl, altijd een goed idee. Ja, ons land heeft verschrikkelijk veel te bieden en dat ontdek je ook in Cottage Uylenhorst in Overijssel waar Marleen dit keer naartoe gaat. 

Ondanks dat morgen echt officieel de (meteorologische) winter begint, is er geen reden om niet lekker een weekend te ontsnappen aan alle drukte om ons heen. Marleen doet dat het liefste op verschillende bijzondere plekjes door heel Nederland. En wat is mooier dan dat typische Nederlandse landschap? Bij Cottage Uylenhorst ontdekt ze dit keer hoe prachtig de Overijsselse natuur kan zijn en bezoekt ze Nationaal Park Weerribben-Wieden, wat op steenworp afstand van dit huis ligt.

Inspirerende omgeving

Cottage Uylenhorst ligt in het noorden van de provincie Overijssel. Hier ligt het natuurgebied De Reestdal wat de natuurlijke grens van Overijssel en Drenthe vormt. De adellijke invloeden zijn hier goed te zien. Veel grote landhuizen, dikke bomen en oude esgronden zijn hier te vinden. Je kijkt je ogen uit!

Deze statige huizen worden afgewisseld met kleine boerderijen rondom de rivier de Reest. Hier kun je prachtige wandelingen maken. Er is zoveel te ontdekken in deze omgeving. En, alleen al daarom is het volgens Marleen perfect om hier een weekendje weg door te brengen. Zo kun je meerdere dagen genieten van de omgeving.

Meer activiteiten in de buurt

Klaar met wandelen? En heb je zin om te fietsen? Fiets dan de Route van Geluk. Een fietstocht langs meer dan vijftig karakteristieke, gastvrije, groene en bijzondere plekken rondom Meppel. Na de fietstocht kun je jezelf belonen door een terrasje te pakken in Meppel.

En, als je dan toch in Meppel bent haal dan gelijk even vers brood bij Bas Bakt! Hier bakken ze dagelijks vers desembrood. Zo kun je de volgende ochtend genieten van ambachtelijk brood wat gemaakt is van lokale ingrediënten. Verder liggen ook Nationaal Park Weerribben-Wieden en Hanzestad Zwolle in de buurt. Maar, een weekend weg betekent ook ergens overnachten en precies daarvoor heeft Marleen een heel bijzonder plekje gevonden, op de grens van Overijssel en Drenthe: Cottage Uylenhorst.

Cottage Uylenhorst in het bos

Cottage Uylenhorst is een heerlijk 5-persoons vakantiehuis. Geschikt dus om met het gezin naartoe te gaan of met vriendinnen voor een vriendinnenweekend. Het heeft een grote woonruimte met open keuken. De woonkamer is erg gezellig, met een knusse houtkachel. Dus na een heerlijke wandeling in de bossen, kun je je bij de haard lekker opwarmen.

Heb je zin om een heerlijk avondje te tafelen? Dat kan aan de grote eettafel. Door de openslaande deuren loop je zo de tuin in, of eigenlijk kunnen we beter een bostuin zeggen. De tuin heeft verschillende terrassen, zodat je gedurende de dag altijd wel ergens kunt genieten van de herfstzon. Een absolute aanrader dus waar je echt even tot jezelf komt.

Wil je meer ontdekken over Cottage Uylenhorst in Overijssel? Bekijk dan alle informatie op Bijzonderplekje.nl

Bron foto’s: Cottage Uylenhorst

Dit vind je misschien ook leuk