The Bear omelet met roomkaas en chips

Al eens van het The Bear omelet gehoord? Vernoemd naar de razenpopulaire serie over een chef en zijn restaurant. Dit is het recept!

Als je een foodie bent, heb je hoogstwaarschijnlijk wel van de populaire Disney+ serie ‘The Bear’ gehoord. In de serie valt één recept op wat nu wereldwijd viraal is gegaan: het zogenaamde The Beat omelet met boursin roomkaas.

Wij hebben het recept achterhaalt en uitgeprobeerd zodat ook jullie thuis aan de slag kunnen. Het is eenvoudig te maken, met weinig ingrediënten. Maar, het is werkelijk onweerstaanbaar lekker! Het recept is voor één persoon, maar geloof ons…dit The Bear omelet wil je straks écht niet delen!

Ingrediënten

  • 3 verse eieren
  • 2 klontjes boter
  • 3 el (boursin) roomkaas 
  • 1 handje sour cream & onion chips, verkruimeld
  • ¼ bosje bieslook, fijngesneden

Benodigdheden:

  • zeef
  • rubberen spatel

Bereiding

Plaats een zeef op een middelgrote kom. Breek de eieren in de zeef en klop ze met een vork tot ze vanzelf door de zeef heen lopen. Breng de eieren op smaak met zout en zet de kom aan de kant.

Smelt een klontje boter in een koekenpan. Zorg ervoor dat de boter alle hoeken van de pan heeft bedekt.

Voeg de eieren toe en blijf constant roeren met de rubberen spatel, houd met je andere hand de pan in beweging. Zodra de eieren grotendeels gestold zijn – maar nog wel deels vloeibaar – verdeel je ze gelijkmatig over de pan. Schep de roomkaas in een lijn op een derde van de omelet. 

Gebruik de rand van de pan om de omelet langzaam over de roomkaas te rollen, je kunt hierbij de spatel gebruiken. Zodra de omelet helemaal is opgerold, leg je hem met de vouw naar onder op het bord. Wrijf met het laatste klontje boter zachtjes over de omelet, tot deze is gecoat.

Bestrooi met de chips en bieslook. Maak af met verse zwarte peper. 

Dit vind je misschien ook leuk
Gekneusde komkommersalade
Lees verder

Gekneusde komkommersalade (Pai huang gua)

Deze gekneusde komkommersalade uit China is een complete rage op TikTok. Maar is het ook lekker? Na het maken van dit recept zijn jullie waarschijnlijk ook om!
Zuurkool uit de oven
Lees verder

Pittig zuurkool recept uit de oven

Dit zuurkool recept is anders dan je van zuurkool gewend bent. Ten eerste is het pittig door wat chili én het gaat de oven in met aardappelpuree. Mmm!
Oud Hollandse appeltaart met spijs
Lees verder

Oud Hollandse appeltaart met spijs

Er gaat niets boven een heerlijk stuk oud Hollandse appeltaart met spijs. Daar hebben we de recepten van onze grootmoeders even voor afgestoft.
Espresso martini cocktail maken
Lees verder

Espresso martini cocktail

De espresso martini cocktail is populairder dan ooit. Niet zo gek, want het is een overheerlijke cocktail, vooral voor koffieliefhebbers zoals wij.
Tiramisu maken
Lees verder

Klassieke Italiaanse tiramisu maken

De koningin van de desserts vinden wij toch wel een klassieke Italiaanse tiramisu. Die doet het altijd goed. Daarom gaan we dit weekend tiramisu maken!