Reuben sandwich met pastrami

De Reuben sandwich met pastrami is een wereldberoemd lunchgerecht uit New York. Maar hoe kun je deze ‘guilty pleasure’ op een gezonde manier zelf maken?

De Reuben sandwich is een geliefd broodje in de New Yorkse deli’s. Het staat bekend om z’n hartige smaken en de combinatie van goed gegrild roggebrood, Zwitserse kaas en corned beef.

De kwaliteit van corned beef in Nederland verschilt sterk van die in de deli’s, waardoor deze sandwich veel lekkerder is met pastrami. Pastrami is ook heel populair in de Verenigde Staten, met name in New York, waar het een iconisch onderdeel is geworden van de Joodse deli-cultuur. Joodse immigranten brachten pastrami naar Amerika, waar het gerecht verder werd ontwikkeld en aangepast aan de Amerikaanse smaak.

In de VS maken ze belachelijk grote broodjes met veel te veel vlees, waarbij de verhouding van vlees tot brood makkelijk 80-20% kan zijn. Dit recept voor een Reuben sandwich is aangepast aan de Nederlandse smaak, waardoor je aderen niet spontaan dichtslibben. Zo kun je toch, tussen de middag, op een bewuste manier genieten van een goede sandwich!

Wil je wekelijks receptinspiratie ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor de gratis mailing vol met lekkere recepten.

Reuben sandwich met pastrami

Als je weleens in New York bent geweest dan heb je waarschijnlijk ook een broodje met pastrami gegeten. In de VS heet dat een Reuben sandwich. En zo maak je deze heel makkelijk zelf.
5 van 2 stemmen
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 10 minuten
Totaal 10 minuten
Gang Brunch, Lunch
Keuken Amerikaans
Porties 1 broodje

Ingrediënten
 

 • 2 sneden roggebrood
 • 1 el roomboter
 • 3 plakken pastrami
 • 100 gram zuurkool
 • 50 gram Emmentaler
 • 1 tl mosterd
 • 4 cornichons (ingelegde komkommer)

Bereiding

 • Smeer de sneden brood in met boter. Leg de beboterde kant van de sneden brood naar beneden en smeer de andere kant in met mosterd.
 • Rasp de emmentaler en strooi over de sneden brood. Gebruik bij een van de boterhammen meer kaas voor een mooie cheese-pull, de andere heeft iets minder nodig, zodat hij goed aan de rest van de sandwich blijft plakken.
 • Verdeel de zuurkool over de dikkere laag met kaas en leg de plakken pastrami erop. Snijd twee cornichons in de lengte doormidden en leg op de pastrami. Dek af met de andere boterham.
 • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en leg de pastrami sandwich in de pan. Bak tot deze mooi goudbruin is gekleurd en draai de sandwich om. Bak de andere kant tot deze goudbruin is gekleurd en tot de kaas goed is gesmolten.
 • Snijd de reuben sandwich diagonaal doormidden en prik in elke helft een satéprikker met de overgebleven cornichons.
Ontvang iedere zaterdag receptinspiratieKlik hier en geef je op!
Dit vind je misschien ook leuk
Oud Hollandse appeltaart met spijs
Lees verder

Oud Hollandse appeltaart met spijs

Er gaat niets boven een heerlijk stuk oud Hollandse appeltaart met spijs. Daar hebben we de recepten van onze grootmoeders even voor afgestoft.
Knolselderijpuree
Lees verder

Knolselderijpuree

Knolselderijpuree is een gezonde variant op de aardappelpuree. En lekker dat het is! Wat overigens ook lekker is, het is ook een heel budgetvriendelijke optie.
Stoofperen maken
Lees verder

Stoofperen maken

Stoofperen zelf maken is helemaal niet moeilijk. Sterker nog het is heel makkelijk en heerlijk bij het kerstdiner dit jaar.