Blue Zones recept: Tropische fruitsalade uit Nicoya

Deze tropische fruitsalade eten ze in deel van Costa Rica wat Nicoya heet. Ook dit is een Blue Zone waar mensen gemiddeld heel oud worden.

Nicoya is een streek op Costa Rica, waar mensen met gemak 100 jaar oud worden. Dat doen ze door veel te bewegen, te werken én gezond te eten. Zo krijgen ze dagelijks voldoende vitaminen binnen door het eten van deze tropische fruitsalade vol met vers fruit.

In Costa Rica hebben ze natuurlijk heerlijk tropisch fruit wat hier niet allemaal te krijgen is. Maar je kunt deze fruitsalade natuurlijk ook maken met de fruitsoorten die wij hier voor handen hebben. Wij hebben kiwi’s toegevoegd, sinaasappelen en zelfs granaatappelpitjes. In het recept hieronder hebben we de oorspronkelijke ingrediënten toegevoegd, zoals ze in het Blue Zone kookboek staan. Maar geloof ons, ook met andere fruitsoorten is deze fruitsalade echt heerlijk én heel gezond natuurlijk. Daar gaat het uiteindelijk om!

Wil je wekelijks receptinspiratie ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor de gratis mailing vol met lekkere recepten.

Tropische fruitsalade uit Nicoya

Een tropische fruitsalade is heerlijk fris, gezond én makkelijk samen te stellen. Heerlijk als ontbijt of gewoon tussendoor.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 5 minuten
Gang Ontbijt, Salade, Tussendoortje
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 150 gram papaja (geschild, zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden)
  • 2 bananen (in blokjes gesneden)
  • 300 gram meloen (in blokjes gesneden)
  • 200 gram ananas (in blokjes gesneden)
  • 1 el honing
  • ½ limoen (uitgeperst)
  • gehakte noten of geraspte kokos (naar keuze)

Bereiding

  • Meng het fruit in een grote kom door elkaar.
  • Klop in een klein kommetje de honing en het limoensap door elkaar. Schenk het mengsel over het fruit en schept het er voorzichtig door.
  • Bestrooi de fruitsalade met de gehakte noten of kokosrasp en serveer koud.
Dit vind je misschien ook leuk
Zelf mayonaise maken
Lees verder

Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken is het lekkerst. Deze wereldberoemde en geliefde saus heeft een enorme geschiedenis. Waar komt het vandaan en hoe maak je het zelf?
Madras curry recept
Lees verder

Madras curry recept uit India

Dit Madras curry recept komt uit India en is gemaakt met rundvlees. Ideaal als je een recept nodig hebt wat zich vrijwel vanzelf maakt.
Peri peri kip recept van Donna Hay
Lees verder

Peri peri kip recept van Donna Hay

Dit peri peri kip recept van Donna Hay is heel makkelijk zelf te maken én als je van pittig houdt is dit het perfecte gerecht voor door de week.