Blue Zones recept: Tropische fruitsalade uit Nicoya

Deze tropische fruitsalade eten ze in deel van Costa Rica wat Nicoya heet. Ook dit is een Blue Zone waar mensen gemiddeld heel oud worden.

Nicoya is een streek op Costa Rica, waar mensen met gemak 100 jaar oud worden. Dat doen ze door veel te bewegen, te werken én gezond te eten. Zo krijgen ze dagelijks voldoende vitaminen binnen door het eten van deze tropische fruitsalade vol met vers fruit.

In Costa Rica hebben ze natuurlijk heerlijk tropisch fruit wat hier niet allemaal te krijgen is. Maar je kunt deze fruitsalade natuurlijk ook maken met de fruitsoorten die wij hier voor handen hebben. Wij hebben kiwi’s toegevoegd, sinaasappelen en zelfs granaatappelpitjes. In het recept hieronder hebben we de oorspronkelijke ingrediënten toegevoegd, zoals ze in het Blue Zone kookboek staan. Maar geloof ons, ook met andere fruitsoorten is deze fruitsalade echt heerlijk én heel gezond natuurlijk. Daar gaat het uiteindelijk om!

Wil je wekelijks receptinspiratie ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor de gratis mailing vol met lekkere recepten.

Tropische fruitsalade uit Nicoya

Een tropische fruitsalade is heerlijk fris, gezond én makkelijk samen te stellen. Heerlijk als ontbijt of gewoon tussendoor.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 5 minuten
Gang Ontbijt, Salade, Tussendoortje
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 150 gram papaja (geschild, zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden)
  • 2 bananen (in blokjes gesneden)
  • 300 gram meloen (in blokjes gesneden)
  • 200 gram ananas (in blokjes gesneden)
  • 1 el honing
  • ½ limoen (uitgeperst)
  • gehakte noten of geraspte kokos (naar keuze)

Bereiding

  • Meng het fruit in een grote kom door elkaar.
  • Klop in een klein kommetje de honing en het limoensap door elkaar. Schenk het mengsel over het fruit en schept het er voorzichtig door.
  • Bestrooi de fruitsalade met de gehakte noten of kokosrasp en serveer koud.
Dit vind je misschien ook leuk
Cacio e pepe pasta
Lees verder

Cacio e pepe pasta

Als je weleens in Rome op vakantie bent geweest ken je vast een cacio e pepe pasta. Een pastagerecht met een kaas en peper, meer niet. Maar ooooooh zo lekker!
Stoofperen maken
Lees verder

Stoofperen maken

Stoofperen zelf maken is helemaal niet moeilijk. Sterker nog het is heel makkelijk en heerlijk bij het kerstdiner dit jaar.
Mexicaans guacamole recept
Lees verder

Mexicaans guacamole recept

Dit Mexicaanse guacamole recept is alles wat je nodig hebt om een authentieke guacamole te maken, met rijpe avocado’s en fris limoensap.