Fajitas zijn een populair Tex-Mex gerecht gemaakt van gegrild rund- of kippenvlees. In dit geval maken we een kip fajita, omdat we in het nieuwe jaar natuurlijk ook van lichter mogen eten.
Geserveerd op een loeihete plaat is dit een spectaculair gerecht met meer dan genoeg groente. De geblakerde ui en paprika geven een heerlijke rokerige smaak aan dit gerecht en de marinade met sinaasappel zorgt voor een frisse tegenhanger. Naast de fajita worden de tortilla’s en toppings apart geserveerd, zodat ze aan tafel in elkaar kunnen worden gezet.
Kip fajita met paprika en ui
Ingrediënten
Voor de marinade:
- 4 kipfilets
- 4 tenen knoflook (fijngehakt)
- 1 sinaasappel
- 2 limoenen
- 1 el komijnpoeder
- ½ tl chilipoeder
- 1 tl gemalen korianderzaad
Voor de fajita:
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 2 uien
- 2 tomaten
- 1 tl oregano
Voor het serveren:
- 8 tortillas
- guacamole
- 250 ml zure room
- salsa naar keuze
Bereiding
- Snijdt de kipfilet horizontaal doormidden, zodat je twee dunne lappen filet overhoudt en leg in een kom. Knijp de limoenen en de sinaasappel hierboven uit en voeg de knoflook, komijn, chilipoeder en korianderzaad toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Dek de kom af en zet voor één uur in de koelkast.
- Snijd ondertussen de paprika en ui in dikke repen en de tomaten in partjes. Leg de groenten in een kom en meng met een scheutje olie en de oregano.
- Verwarm een grillpan op hoog vuur. Heb je deze niet? Gebruik dan een gietijzeren of koekenpan. Leg de groenten op de grill en keer ze af en toe om, tot er mooie licht geblakerde randen aan zitten. Haal de kip uit de marinade en bak aan beide kanten in een minuut of 4 goudbruin. Leg de gegrilde groenten op een schaal. Snijd de gegrilde kip in reepjes en leg deze over de groenten.
- Serveer de fajita’s met de tortilla’s en de toppings apart op tafel.
Tags
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.