Kip fajita met paprika en ui

Kip recepten zijn altijd populair, maar voor een makkelijke vrijdagavond is deze kip fajita echt ideaal. Gezond, snel én heerlijk van smaak.

Fajitas zijn een populair Tex-Mex gerecht gemaakt van gegrild rund- of kippenvlees. In dit geval maken we een kip fajita, omdat we in het nieuwe jaar natuurlijk ook van lichter mogen eten.

Geserveerd op een loeihete plaat is dit een spectaculair gerecht met meer dan genoeg groente. De geblakerde ui en paprika geven een heerlijke rokerige smaak aan dit gerecht en de marinade met sinaasappel zorgt voor een frisse tegenhanger. Naast de fajita worden de tortilla’s en toppings apart geserveerd, zodat ze aan tafel in elkaar kunnen worden gezet.

Kip fajita met paprika en ui

Kip fajita is een makkelijk klaar te maken gerecht, wat perfect is voor een vrijdagavond. En, het zit bomvol groenten.
5 van 1 stem
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

Voor de marinade:

  • 4 kipfilets
  • 4 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 1 sinaasappel
  • 2 limoenen
  • 1 el komijnpoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen korianderzaad

Voor de fajita:

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 1 tl oregano

Voor het serveren:

Bereiding

  • Snijdt de kipfilet horizontaal doormidden, zodat je twee dunne lappen filet overhoudt en leg in een kom. Knijp de limoenen en de sinaasappel hierboven uit en voeg de knoflook, komijn, chilipoeder en korianderzaad toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Dek de kom af en zet voor één uur in de koelkast.
  • Snijd ondertussen de paprika en ui in dikke repen en de tomaten in partjes. Leg de groenten in een kom en meng met een scheutje olie en de oregano.
  • Verwarm een grillpan op hoog vuur. Heb je deze niet? Gebruik dan een gietijzeren of koekenpan. Leg de groenten op de grill en keer ze af en toe om, tot er mooie licht geblakerde randen aan zitten. Haal de kip uit de marinade en bak aan beide kanten in een minuut of 4 goudbruin. Leg de gegrilde groenten op een schaal. Snijd de gegrilde kip in reepjes en leg deze over de groenten.
  • Serveer de fajita’s met de tortilla’s en de toppings apart op tafel.
Ontvang iedere zaterdag receptinspiratieKlik hier en geef je op!
Dit vind je misschien ook leuk
Zelf geurige olie maken met verse ingrediënten
Lees verder

Zelf geurige olie maken met kruiden

Je hebt gewone olie, maar je kunt ook zelf heerlijk geurige olie maken met kruiden. Kruiden uit eigen tuin, of kruiden uit de supermarkt. En, dit is hoe Yvette van Boven dat doet.
Kaasfondue
Lees verder

Kaasfondue (fondue savoyarde)

Niets zo bevredigend als gesmolten kaas! Daarom maken we eens in de zoveel tijd een traditionele kaasfondue. Zalig, vooral met deze koude dagen!