Kip fajita met paprika en ui

Kip recepten zijn altijd populair, maar voor een makkelijke vrijdagavond is deze kip fajita echt ideaal. Gezond, snel én heerlijk van smaak.
Kip fajita met paprika en ui
Kip fajita met paprika en ui

Fajitas zijn een populair Tex-Mex gerecht gemaakt van gegrild rund- of kippenvlees. In dit geval maken we een kip fajita, omdat we in het nieuwe jaar natuurlijk ook van lichter mogen eten.

Geserveerd op een loeihete plaat is dit een spectaculair gerecht met meer dan genoeg groente. De geblakerde ui en paprika geven een heerlijke rokerige smaak aan dit gerecht en de marinade met sinaasappel zorgt voor een frisse tegenhanger. Naast de fajita worden de tortilla’s en toppings apart geserveerd, zodat ze aan tafel in elkaar kunnen worden gezet.

Kip fajita met paprika en ui

Kip fajita is een makkelijk klaar te maken gerecht, wat perfect is voor een vrijdagavond. En, het zit bomvol groenten.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

Voor de marinade:

  • 4 kipfilets
  • 4 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 1 sinaasappel
  • 2 limoenen
  • 1 el komijnpoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen korianderzaad

Voor de fajita:

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 1 tl oregano

Voor het serveren:

  • 8 tortillas
  • guacamole
  • 250 ml zure room
  • salsa naar keuze

Bereiding

  • Snijdt de kipfilet horizontaal doormidden, zodat je twee dunne lappen filet overhoudt en leg in een kom. Knijp de limoenen en de sinaasappel hierboven uit en voeg de knoflook, komijn, chilipoeder en korianderzaad toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Dek de kom af en zet voor één uur in de koelkast.
  • Snijd ondertussen de paprika en ui in dikke repen en de tomaten in partjes. Leg de groenten in een kom en meng met een scheutje olie en de oregano.
  • Verwarm een grillpan op hoog vuur. Heb je deze niet? Gebruik dan een gietijzeren of koekenpan. Leg de groenten op de grill en keer ze af en toe om, tot er mooie licht geblakerde randen aan zitten. Haal de kip uit de marinade en bak aan beide kanten in een minuut of 4 goudbruin. Leg de gegrilde groenten op een schaal. Snijd de gegrilde kip in reepjes en leg deze over de groenten.
  • Serveer de fajita’s met de tortilla’s en de toppings apart op tafel.
Wat anderen nu lezen
Kaasfondue

Kaasfondue (fondue savoyarde)

Niets zo bevredigend als gesmolten kaas! Daarom maken we eens in de zoveel tijd een traditionele kaasfondue. Zalig, vooral met deze koude dagen!
Pasta met bonen en pancetta

Pasta met bonen en pancetta

Deze makkelijke pasta met bonen en pancetta is in één pan te maken en lekker snel klaar, op zo’n doordeweekse donderdag als vandaag.
Madras curry recept

Madras curry recept uit India

Dit Madras curry recept komt uit India en is gemaakt met rundvlees. Ideaal als je een recept nodig hebt wat zich vrijwel vanzelf maakt.