Poke bowl maken met zalm en sriracha mayo

Vers, gezond en gewoon hartstikke lekker. Vanavond gaan we een poke bowl maken met zalm én sriracha mayo. We kijken er nu al naar uit!

Poke bowls komen oorspronkelijk uit Hawaï, maar ondertussen kun je ze overal in Nederland eten. En populair is het met zalm. Daarom gaan we een poke bowl maken met zalm én een lekker pittige sriracha mayo.

Een van de handigheidjes van dit gerecht is dat je zelf kunt kiezen vis en groenten je gebruikt. Ook de saus kun je op je eigen manier op smaak brengen, waardoor er ontelbare combinaties zijn om uit te kiezen. Iedere thuiskok heeft er ondertussen wel een geprobeerd! En heb je dat nog niet, dan is dit recept perfect om mee te starten.

Poke bowl maken met zalm en sriracha mayo

Belangrijk bij een poke bowl maken is dat je echt goede ingrediënten gebruikt en vooral lekker vers. Het maakt het gerecht extra lekker!
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hawaïaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
 

  • 400 gram sushirijst
  • 5 el sushiazijn
  • 300 gram zalm
  • ½ bosje lente-ui
  • 1 bosje radijs
  • 2 avocado's
  • 1 komkommer
  • 150 gram sojabonen
  • 125 gram zeewiersalade

Voor de sriracha mayo:

  • el mayonaise
  • el yoghurt
  • 2 el sriracha
  • 2 el zwarte sesamzaadjes

Bereiding

  • Kook de sushirijst volgens de verpakking.
  • Bereid de rest van de ingrediënten voor terwijl de rijst kookt. Snijd de zalm in blokjes, de lente-ui in ringen, de radijsjes in kwarten en de avocado’s in blokjes. Rasp met een dunschiller of kaasschaaf de komkommer in linten.
  • Pak een bakje en mix de mayonaise, yoghurt en sriracha door elkaar. Voeg eventueel nog een scheutje sesamolie of sojasaus toe als je dat lekker vindt.
  • Giet zodra de rijst klaar is de sushiazijn in de pan. Schep goed door en laat een beetje afkoelen.
  • Schep de rijst op een bord. Verdeel de groenten in aparte hoopjes rondom het bord en schep de zalm in het midden. Drizzle de siracha mayo over de poke bowl en bestrooi met de sesamzaadjes.
Dit vind je misschien ook leuk
BLT sandwich
Lees verder

BLT sandwich met avocado

Brunch, lunch of welk moment je ook kiest, het is eigenlijk altijd een goed moment voor een BLT sandwich. En deze heeft als extraatje een puree van avocado.
Kip fajita met paprika en ui
Lees verder

Kip fajita met paprika en ui

Kip recepten zijn altijd populair, maar voor een makkelijke vrijdagavond is deze kip fajita echt ideaal. Gezond, snel én heerlijk van smaak.
Burrito met labneh en peulvruchten recept
Lees verder

Burrito met labneh en peulvruchten

Voldoende eiwitten haal je niet alleen uit vlees, maar ook uit peulvruchten zoals kikkererwten. Heerlijk in deze vegetarische burrito die we vandaag hebben.
Kip tikka masala recept
Lees verder

Kip tikka masala met rijst

Heb je dit weekend zin in iets anders dan groente, vlees en aardappelen? Dit Indiase kip tikka masala recept is het perfecte recept om je honger te stillen.