Zo maak je je eigen cadeaupapier voor kerst

Zelf cadeaupapier maken deze kerst, met dit stappenplan kun je die persoonlijke touch geven aan de cadeautjes onder de kerstboom.

Een mooi kerstcadeau verdient ook cadeaupapier wat opvalt onder de kerstboom. En, in minder dan tien dagen tijd is het zover, dan is het gewoon al kerst! Tijd voor wat inspiratie dus.

De eerste sneeuw is al gevallen, de mutsen en wanten zijn weer uit de kast getrokken en de straten hangen vol met lampjes: it’s christmas time! Heb je de eerste kerstcadeautjes al binnen, of wacht je tot het laatste moment met aankopen? Wij maken het cadeaupapier dit jaar zelf. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Sterker nog, maar ons stappenplan ben je zo klaar.  

En, met wat extra accessoires, zoals houtenlabels, maak je de cadeautjes helemaal af. Laten we geen tijd verliezen en snel beginnen. 

Wat heb je nodig?

  • Acrylic 3D double liner van edding 
  • flexibele tube met acrylpasta 
  • twee spuitmondjes 
  • houten rondjes 
  • schuurpapier (optioneel) 
  • potlood 
  • effen cadeaupapier 
  • lint 
  • houtboor (optioneel) 

Stap 1: De voorbereiding

Maak je cadeau extra persoonlijk door effen cadeaupapier te gebruiken en daarop mooie motieven of versiersels te maken die bij diegene passen. Gebruik hiervoor de acrylmarkers van edding en teken op je cadeaupapier. Dit kan in allerlei verschillende kleuren en maten!  

Zorg dat je eerst de markers goed activeert, voordat je ze gaat gebruiken. Dit doe je door de marker te schudden met de dop erop. Haal daarna de dop eraf en pomp de punt een aantal keer op kladpapier. Hierdoor zakt de inkt naar de punt en kan je gaan beginnen! 

Acrylic marker activeren op kladpapier

Stap 2: Cadeaupapier versieren

Ga lekker aan de slag met verschillende motieven, ideeën en versiersels. Zo kun je voor een broer, zus of tante gekleurde zuurstokken tekenen op het papier, maar voor je moeder maak je bijvoorbeeld mooie kerstkransjes. De markers zijn erg dekkend, dus zelfs op donker papier kun je je creativiteit kwijt. 

Heb je wat inspiratie nodig voor de versiering? Je kunt op de website van edding gratis sjablonen downloaden.

Stap 3: Mooie naamplaatjes

Geef je cadeau een echt kerstgevoel door mooie, houten rondjes te gebruiken als extra versiering. Zijn de kanten van het rondje nog erg ruw? Maak ze dan eerst glad met wat schuurpapier.

Pak daarna je potlood en probeer eerst je motief op het hout te schetsen. Dit zorgt ervoor dat je daarna gemakkelijker met de markers over je schets heen kunt gaan. Staat je schets erop? Dan kun je aan de slag met de edding Acrylic marker double liner, bijvoorbeeld in de kleur goud. Lekker feestelijk! Verwijder de dop van het spuitmondje en knijp voorzichtig in de tube. Versieren maar! 

Wil je verschillende kleuren gebruiken? Zorg dan dat de onderste kleur eerst helemaal is gedroogd, voordat je met een andere kleur details wilt toevoegen. Is de versiering gelukt? Boor met een houtboor een klein gaatje in het hout. Bindt met een lint je persoonlijke label aan het cadeautje vast. Iedereen zal onder de indruk zijn zodra dit onder de kerstboom ligt! 

Het resultaat

Het resultaat liegt er niet om. Dit is cadeaupapier waar je U tegen zegt. Bovendien kun je het naamlabel ook nog gebruiken in de kerstboom als je dit wilt. Het zal zeker niet misstaan tussen alle ballen en linten!

Allemaal alvast heel fijne feestdagen toegewenst.

Je eigen creaties insturen

Overigens kunnen je eigen creaties ook nog eens prachtige prijzen opleveren. Tijdens de edding Feesttekenweken kun je je prachtige tekeningen insturen. En wie weet ben jij één van de gelukkige winnaars! Geef je hieronder snel op.

Doe mee met de edding Feesttekenweken!

Deel jouw zelfgemaakte creaties met edding en maak kans op mooie prijzen.
Dit vind je misschien ook leuk