In ons burritorecept gaan smaak en gezond samen. Het biedt het beste van beide werelden: een heerlijke maaltijd boordevol groenten en volkoren producten.
Peulvruchten kennen we in Nederland natuurlijk maar al te goed. Wie is er niet opgegroeid met bruine of witte bonen? En onze ouderwets lekkere erwtensoep zit er ook vol mee, want ook de spliterwt is een peulvrucht. Dus hoezo superfoods eten? In ons land doen we dat al eeuwen! Maar waarom zijn peulvruchten eigenlijk zo gezond? Ze bevatten, net als vlees, heel veel eiwit, ijzer en vitamine B1. Dus trek het blik bonen maar uit de kast, het is tijd voor een burrito!
Ingrediënten
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 grote ui
- 4 tenen knoflook
- ½ rode peper
- 1 rode paprika
- 1 blik (400 gram) zwarte bonen, uitgelekt
- 1 blik (400 gram) kikkererwten, uitgelekt
- 1 tl tomatenpuree
- 1 tl komijn poeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl oregano
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 2 tomaten, in blokjes
- 400 gram spinazie
- 4 volkoren tortillas
- 8 el labneh (bij ons bekend als uitgelekte yoghurt)
- ½ bosje koriander, fijngesneden
Bereiding
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Hak de ui, knoflook en rode peper fijn en fruit aan in een pan, tot de ui glazig is. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de bonen en kikkererwten toe. Schuif de bonen aan de kant en bak de tomatenpuree twee minuten mee om te ontzuren. Voeg daarna de specerijen toe en bak kort mee. Schep de tomatenblokjes in de pan, roer goed door en laat 10 minuutjes pruttelen. Doe de spinazie hand voor hand bij het bonenmengsel en roer door tot de spinazie is geslonken. Herhaal tot de spinazie op is.
Verwarm de wraps kort in een koekenpan, ongeveer 15 seconden per kant. Besmeer de wraps met de labneh. Maak een bedje van rijst in het midden van de wraps, leg daar de koriander op en vervolgens het bonenmengsel.
Vouw de onderzijde van de wrap naar boven en vouw de rechterzijde naar binnen en wikkel de linkerzijde strak tot een mooie rol.
Tags
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.