De eerste koffie van de dag van Herma Weckesser

Herma Weckesser is makelaar in Emmeloord waar ze dan ook iedereen kent: “Ben je er om 10:00 uur dan hebben wij de koffie klaar.”

Wie is Herma Weckesser?

Herma Weckesser verhuisde als kind van vijf naar de Noordoostpolder. Hier is ze opgegroeid: “Iedereen kent mij, maar ik ken ook bijna iedereen!” Ook haar twee dochters zijn in Emmeloord opgegroeid. Sinds 15 jaar woont ze met haar man in hartje centrum in een appartement op de achtste verdieping “Met een waanzinnig uitzicht over de Noordoostpolder. Heerlijke plek om te wonen. Ik doe alles te voet: boodschappen, uit eten, winkelen, alles is lekker dichtbij.”

Herma is al meer dan dertig jaar makelaar in de Noordoostpolder: “Weet je wat er zo leuk is aan mijn werk, ik mag stelen met mijn oren en ogen. Ik zie de nieuwste trends en mag bij iedereen alles bekijken. Je gaat iedere dag bij verschillende mensen op de koffie. Heel gezellig. Het probleem is alleen dat ik niet van koffie hou. Toch word ik door mijn klanten altijd gevraagd om op de koffie te komen, zo gaat dat hier. Het is steevast: ben je er om 10.00 uur dan hebben wij de koffie klaar. De geur van verse koffie vind ik gelukkig wel heerlijk.”

Kopje?

“Mijn koffie- en theekopjes heb ik graag verschillend. Soms ruik ik koffie in het theekopje dat ik bij anderen krijg, daar hou ik niet van. Koffie hoort in een koffiekop, thee in een andere kop. Ik hou ervan om de tafel mooi te dekken, voor onszelf of als er eters komen. Ik kom regelmatig in Duitsland en struin daar graag warenhuizen af op zoek naar mooi serviesgoed.”

Koffie?

“Bij ons op de zaak hebben we verschillende soorten koffie. Van klanten horen we altijd dat we een heerlijk kopje, pittige koffie maken. Daar hoort altijd koek bij en dan niet zo’n klein fröbelkoekje dat niet uit de verpakking wil, maar een lekkere koek of een lekkere bonbon. Ik drink nooit koffie, nooit gedaan ook. Maar ik vind het reuze gezellig als mensen aan de koffie zitten. Ik drink zelf liever verse gember- of muntthee. En tegen een koud biertje zeg ik ook geen nee, na vijf uur in de middag dan wel.”

Herma Weckesser heeft haar eerste koffie van de dag
Herma Weckesser op haar kantoor | Foto: Laila Kat

Mijn eerste koffie van de dag

Herma staat altijd vroeg op. “Ik heb geen wekker nodig, word altijd wakker om half zes en sta om zes uur onder de douche. Dan heb ik de eerst mails of Whatsapps al beantwoord. Als ik tijd genoeg heb, ga ik het liefst eerst 6 kilometer speedwalken, dat is in een versnelde wandelpas lopen. Dan neem ik mijn theebeker mee en luister naar een goede podcast. Beter kan de dag eigenlijk niet beginnen. Maar de laatste tijd regent het vaak. Daar heb ik geen zin in; ik kan er niet tegen als mijn haar niet goed zit. Daarna ga ik naar kantoor.

Ik geniet na dertig jaar nog altijd elke dag ontzettend veel van mijn werk. Kijk elke ochtend eerst in de agenda wat er die dag te doen staat en dan denk ik: kom maar op met deze dag, ik ben er klaar voor!”

Hoe ziet jouw eerste koffie eruit?

Wil je ons vertellen over jouw eerste koffie van de dag? Elke zondag portretteren wij een 50+ vrouw in Nederland. We maken een prachtfoto van je, op je lievelingsplek in huis, die je van ons ook cadeau krijgt op A4-formaat. Geef je dus ook snel op!

Dit vind je misschien ook leuk
Le supermarche
Lees verder

Le supermarché is tres super

Bij le supermarché worden voor Asjha alle dromen werkelijkheid. Van stofzuigers en 100 verschillende soorten chocolade, tot busjes huren. Echt alles hebben ze!