Lupin seizoen 3: Frankrijks meest gezochte crimineel is eindelijk terug!

Weet je al wat je dit weekend gaat bingen? Wij bekeken Lupin seizoen 3 en zijn weer helemaal fan! Maar wat kun je dit seizoen verwachten?

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk kunnen we weer genieten van een nieuw seizoen ‘Lupin’. Na twee jaar keert de charismatische meesterdief Assane Diop terug in Lupin seizoen 3, de spannende Franse hitserie op Netflix.

De serie staat sinds een aantal weken al op Netflix en is sindsdien (opnieuw) een wereldwijde hit. Wij zijn fan, dus mocht je de serie nog niet gezien hebben: bingen maar! En gelukkig zijn er ook dit seizoen weer tal van spannende én vermakelijke plotwendingen die je op het puntje van je stoel of bank houden.

De gentleman-inbreker

Mocht je de mysterische serie ‘Lupin’ nog nooit gezien hebben, even een kleine samenvatting. De Netflix-serie gaat over Assane Diop, gespeeld door de Franse acteur Omar Sy, bekend van de film ‘Intouchables’. Hij wil wraak nemen op een oud-werkgever van zijn vader. Dit omdat zijn vader uit het leven is gestapt, vanwege een onterechte beschuldiging van diefstal. 25 jaar na het overlijden van zijn vader bedenkt Assane verschillende plannen om wraak te nemen op de rijke familie die hij verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn vader. Met Arsène Lupin als inspiratiebron. 

Franse Sherlock Holmes

Zijn grote inspiratiebron voor de deze wraak is het literaire personage Arsène Lupin. De boeken van Arsène Lupin zijn beroemd in Frankrijk en geschreven door Maurice Leblanc. Ze worden gezien als de Franse tegenhanger van Sherlock Holmes. In de serie gebruikt Assane Diop, Lupin als zijn alter ego en laat hij zich inspireren door de slimme en charismatische dief, ook wel de gentleman-inbreker genoemd. En, een gentleman is Assane Diop zelf ook. Want met zijn sympathieke karakter en charisma zijn we als kijker snel om en staan we volledig aan zijn kant. Zelfs na al zijn streken en inbraken.

Tekst gaat verder onder de trailer

Internationaal mega succes

De eerste twee seizoenen waren internationaal een groot succes. De serie zit vol meesterlijke plannen, spectaculaire inbraken en geniale ontsnappingen. Maar de serie zit ook boordevol humor en romantiek. De cast die naast Omar Sy speelt is ook ijzersterk. De serie is echt van Hollywood-waardige kwaliteit. Na ‘Squid Game’ en ‘Bridgerton’ bemachtigt ‘Lupin’ de derde plek als het gaat om de meest succesvolle Netflix-series internationaal. Dat belooft dus veel goeds voor Lupin seizoen 3. 

Un, deux, trois: Lupin seizoen 3

(Let op spoiler alert voor seizoen 2!)

Lupin seizoen 3 is een feest om naar te kijken. Door alle plannen, ontsnappingen en inbraken blijkt Assane Diop niet meer veilig te zijn in Parijs. Aan het einde van seizoen 2 besluit hij daarom Parijs (tijdelijk) te verlaten. Wanneer Assane vlucht uit Parijs, belooft hij zijn zoon om terug te komen. Die belofte komt hij in seizoen 3 na, maar met alle gevolgen van dien. Met niet alleen de politie, maar ook schurken op zijn hielen, zijn zowel Assane als zijn geliefden niet meer veilig. Hoe blijft Assane uit handen van de politie en hoe beschermt hij zijn geliefden van schurken? Dat moet je zelf gaan zien in het nieuwe en oh zo spannende seizoen van ‘Lupin’. 

Lupin seizoen 3 heeft 7 afleveringen, dus die heb je zo uitgekeken. Zal er een vierde seizoen komen? Wij hopen van wel! En, hopelijk hoeven we daar dit keer niet twee jaar op te wachten!

De Franse serie Lupin, inclusief Lupin seizoen 3, is te zien op Netflix.
Dit vind je misschien ook leuk