Dit zijn de beste kerstfilms van 2023 volgens Eline de Ruig

Het is weer tijd voor een lijstje met de beste kerstfilms van dit jaar. Welke staat er bovenaan jullie lijstje om te kijken? Dit is de keuze van Eline de Ruig.

Ieder jaar weer is het een uitdaging om de beste kerstfilms uit te kiezen. Je bent een lover of een hater, want doorgaans is de ene kerstfilm nog slechter of zoetzappiger dan de ander. Je moet er dus absoluut van houden!

Hebben wij even geluk bij Zin in Koffie, want onze entertainmentdeskundige Eline de Ruig is een grote…nee echt GROTE kerstfilmliefhebber. En ze weet ieder jaar weer de beste kerstfilms voor ons uit te kiezen. Dus, pak de popcorn er maar alvast bij, de maand is nog jong en de hoeveelheid kerstfilms groter dan ooit! Veel kijkplezier alvast.

The Shepherd op Disney+

Danny Zuko in een kerstfilm? Dat is toch al een reden om ‘The Shepherd’ te kijken. In deze nieuwe kerstfilm heeft namelijk niemand minder dan John Travolta één van de hoofdrollen. Oké, hij is misschien niet meer die jonge, knappe Danny Zuko, maar nog steeds een genot om naar te kijken.

De film gaat over een jonge piloot die op kerstavond naar huis vliegt voor Kerstmis (niet driving, maar flying home for Christmas!). Maar dan begeeft zijn radio het. Hij vliegt helemaal alleen boven de Noordzee en heeft nog een beperkte hoeveelheid brandstof. Zal hij ooit nog thuiskomen? Het lijkt erop dat alleen een (kerst)wonder hem nog kan redden.

Candy Cane Lane op Prime Video

Eddie Murphy is terug! En zeg je Eddie Murphy, dan zeg je natuurlijk comedy. Maar deze nieuwe comedy is al helemaal een feestje om naar te kijken, het is namelijk een kerstfilm. Het is een Amazon Original, wat betekent dat de film alleen te bekijken is via Prime Video van Amazon. Maar voor nog geen 5 euro per maand heb je toegang tot deze streamingdienst.

Eddie Murphy kruipt in de huid van Chris, een man die vastbesloten is een bijzondere wedstrijd te winnen: een kerstdecoratiewedstrijd. Hij doet er alles aan om zijn concurrentie de loef af te steken en sluit daarom een deal met een kerstelf. Maar, dan betovert de elf het hele dorp en brengt Chris ieders kerstfeest in gevaar. Als je, al kijkende, denkt wat komt de straat waar het zich afspeelt me bekend voor? Dat klopt, de film is opgenomen op de set van de ooit zo populaire serie ‘Desperate Housewives’. Weet je nog wel? Wisteria Lane!

Family Switch op Netflix

Ben je fan van de films ‘30 going on 13’ en ‘Freaky Friday’? Dan is deze kerstfilm een absolute must-see! ‘Family Switch’ gaat over een familie die op een dag wakker wordt in elkaars lichaam. Dit zorgt natuurlijk voor een heel vreemde kerst. Niemand minder dan actrice Jennifer Garner (zoals je al weet bekend van ‘30 going on 13) heeft de hoofdrol in deze film. ‘Family Switch’ is een heerlijke feel-good familiefilm, dus perfect om met het hele gezin te kijken. En, heb je na het zien van deze kerstfilm zin gekregen om de klassiekers ‘Freaky Friday’ en ‘30 going on 13’ terug te kijken? Ik geef je geen ongelijk. Precies dat doe ik iedere kerst!

Oh en nog iets, ja de legendarische Rita Moreno heeft ook een rol in deze film. De actrice is deze week maar liefst 92 jaar geworden, maar weet duidelijk nog van geen ophouden.

Dashing Through The Snow op Disney+

‘Dashing through the snow, in a one-horse open sleigh’. Deze kerstklassieker is nu niet alleen meer een titel van een kerstnummer die de hele dag in je hoofd blijft hangen, maar ook de titel van één van de nieuwe kerstfilms op Disney+. 

‘Dashing Trough The Snow’ is een prachtig en vooral ontroerend verhaal. Dus als je van echte tranentrekkers houdt, dan is dit een film voor jou. Het verhaal gaat over maatschappelijkwerker Eddie (gespeeld door acteur en rapper Ludacris) die bij de politie van Atlanta werkt. Hij houdt helemaal niet van kerst, maar zijn dochter wel. Op kerstavond beleven de twee een avontuur, wat hem weer herinnert aan de vreugde en magie van kerst. Gaat hij ooit weer van het feest houden?

Best. Christmas. Ever! op Netflix

Als we de titel moeten geloven, is deze film misschien wel de beste kerst(film) ooit 😉 Deze film verscheen vorige maand op Netflix en stond meteen op nummer één. Niet heel gek, want we houden allemaal natuurlijk van een goede kerstfilm. Of deze film in het lijstje beste kerstfilms ooit hoort, dat mag je zelf gaan beoordelen. Het is namelijk wel echt een enorme cliché-film. Maar zeg nou eerlijk, stiekem genieten we allemaal wel van een foute kerstfilm op z’n tijd. Ik wel in ieder geval!

De film gaat over Charlotte (gespeeld door Heather Graham) die samen met haar familie een paar dagen voor kerst in het huis van haar oude studievriendin Jackie (gespeeld door zangeres en actrice Brandy) belandt. Jackie lijkt het perfecte leven te leiden, maar Charlotte vindt het maar verdacht. Ze doet er alles aan om te bewijzen dat het leven van haar oude studievriendin alles behalve geweldig is. Door haar obsessie met Jackie’s leven dreigt ze ieders kerst te verpesten en moet ze er alles aan doen om de stukken weer te lijmen.

Foto Candy Cane Lane: Prime Video

Dit vind je misschien ook leuk