Feestelijke cocktail maken met cava (French 75)

Nog twee dagen en dan is het Oud & Nieuw. Wij gaan deze jaarwisseling een feestelijke cocktail maken met cava in plaats van champagne.

Een feestelijke cocktail maken doe je dit jaar met cava. Een stuk goedkoper en vaak net zo lekker als champagne.

Deze French 75 is dan een tijdloze cocktail om mee te proosten tijdens de jaarwisseling. Van origine hoort dit recept met champagne, maar deze kun je makkelijk vervangen door een cava of prosecco. Dit in combinatie met de friszure citroen, een klein zoetje van de suikersiroop en het droge mondgevoel van de gin. Een cocktail die helemaal in balans is wat ons betreft. Proost en alvast een goede en veilige jaarwisseling toegewenst! 

Feestelijke cocktail maken met cava (French 75)

Zin in een cocktail? Deze cocktail maken kan prima met cava in plaats van champagne. Net zo feestelijk én, vaak ook net zo lekker!
5 van 1 stem
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 5 minuten
Gang Drankjes
Porties 4 glazen

Benodigdheden

  • 1 cocktailshaker
  • 1 steelpan

Ingrediënten
 

Voor de cocktail:

  • 120 ml gin
  • 60 ml citroensap (ongeveer 1 citroen)
  • 40 ml suikersiroop
  • 360 ml cava
  • 200 gram ijsblokjes

Voor de suikersiroop:

  • 200 gram suiker
  • 200 ml water

Bereiding

  • Maak een dag of een paar uur van tevoren de suikersiroop. Meng de suiker met 200 ml water in een kleine steelpan en breng aan de kook. Blijf roeren en zet het vuur uit zodra alle suiker is opgelost. Laat de suikersiroop afkoelen en bewaar in de koelkast.
  • Vul de cocktailshaker met ijs. Giet de gin, citroensap en suikersiroop in de shaker en schud twee minuten goed door tot de cocktail ijskoud is.
  • Zeef de cocktail in vier flute glazen. Haal de cava uit de koelkast en top de cocktails er mee af.
  • Maak de cocktail af met een plakje citroen of een krul citroenzest.
Ontvang iedere zaterdag receptinspiratieKlik hier en geef je op!
Dit vind je misschien ook leuk
Gepekelde eierdooiers in sojasaus
Lees verder

Gepekelde eierdooiers in sojasaus

Hebben jullie weleens gepekelde eierdooiers gegeten? In veel Aziatische keukens kennen ze dit en het is overheerlijk! Vooral in sojasaus.
Soep met tortellini en spinazie
Lees verder

Soep met tortellini en spinazie

Tortellini pasta vinden we natuurlijk al overheerlijk, maar wat dacht je van een soep met tortellini? Het is wat ons betreft nu al de hit van het nieuwe jaar!
Fluffy pancakes met blauwe bessen
Lees verder

Fluffy pancakes met blauwe bessen

In het weekend maakt culinair redacteur Arne altijd een uitgebreide brunch klaar thuis en daar horen fluffy pancakes met blauwe bessen bij.
Salade nicoise
Lees verder

Authentieke Franse salade nicoise

Zin in een gezonde maaltijdsalade? Deze Franse salade nicoise heeft alles wat lekker is in zich. Sla, tonijn, een eitje, groente én een heerlijke dressing.