Een feestelijke cocktail maken doe je dit jaar met cava. Een stuk goedkoper en vaak net zo lekker als champagne.
Deze French 75 is dan een tijdloze cocktail om mee te proosten tijdens de jaarwisseling. Van origine hoort dit recept met champagne, maar deze kun je makkelijk vervangen door een cava of prosecco. Dit in combinatie met de friszure citroen, een klein zoetje van de suikersiroop en het droge mondgevoel van de gin. Een cocktail die helemaal in balans is wat ons betreft. Proost en alvast een goede en veilige jaarwisseling toegewenst!
Feestelijke cocktail maken met cava (French 75)
Benodigdheden
- 1 cocktailshaker
- 1 steelpan
Ingrediënten
Voor de cocktail:
- 120 ml gin
- 60 ml citroensap (ongeveer 1 citroen)
- 40 ml suikersiroop
- 360 ml cava
- 200 gram ijsblokjes
Voor de suikersiroop:
- 200 gram suiker
- 200 ml water
Bereiding
- Maak een dag of een paar uur van tevoren de suikersiroop. Meng de suiker met 200 ml water in een kleine steelpan en breng aan de kook. Blijf roeren en zet het vuur uit zodra alle suiker is opgelost. Laat de suikersiroop afkoelen en bewaar in de koelkast.
- Vul de cocktailshaker met ijs. Giet de gin, citroensap en suikersiroop in de shaker en schud twee minuten goed door tot de cocktail ijskoud is.
- Zeef de cocktail in vier flute glazen. Haal de cava uit de koelkast en top de cocktails er mee af.
- Maak de cocktail af met een plakje citroen of een krul citroenzest.
Tags
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.