5 verborgen pareltjes om te streamen

Soms kom je films tegen waarvan je niet wist dat ze beschikbaar waren óf bestonden. Tijd om vijf pareltjes uit te lichten die we dit weekend kunnen streamen.

Herken je dat: je opent een streamingdienst in de hoop iets leuks, ontroerends, verrassends of spannends te vinden, maar het duurt uiteindelijk een oneindigheid om iets te kiezen? We snappen het helemaal, daarom hebben we het zoekwerk alvast voor je gedaan en vijf verborgen pareltjes gevonden die je hierbij gaan helpen!

Deze vijf films zijn perfect om dit weekend aan te zetten. Lekker op de bank ploffen en gewoon bingen, zonder dat je tijd kwijt bent met zoeken. Het zijn van die films die je misschien nog nooit hebt gezien, of waarvan je wellicht geeneens wist dat ze bestonden. Al zoekende kwamen we ze tegen op de redactie en hebben we ze aan ons favorietenlijstje toegevoegd. Dit zijn ze!

Unfaithful (Netflix)

Het is alweer bijna 22 jaar geleden dat deze film uitkwam, maar het is nog steeds een ongekend goede en aangrijpende film: ‘Unfaithful‘ met sterren Richard Gere en Diane Lane. Misschien ken je deze al, alhoewel we denken dat heel veel mensen deze film volledig gemist hebben destijds. Het gaat over Connie Sumner (Diane Lane) die gelukkig getrouwd lijkt met Edward (Richard Gere) en alles voor elkaar heeft. Toch valt ze als een blok voor de knappe, jongere Fransman Paul Martel (gespeeld door Olivier Martinez), wat uiteindelijk uitloopt op een drama.

De film is gemaakt door regisseur Adrian Lyne. Nu zullen velen van jullie zich afvragen wie dat is. Adrian Lyne is verantwoordelijk voor films als ‘Flashdance’, ‘9½ Weeks’, ‘Fatal Attraction’, ‘Indecent Proposal’ en recentelijk ‘Deep Water’. Als je dat lijstje met films ziet, snap je ook meteen in welke categorie ‘Unfaithful’ past. Dramatisch, ongemakkelijk, licht erotisch én toch ook wel een beetje spannend. Alhoewel het het geen nagelbijtende thriller is. Overigens was het ooit de bedoeling dat Brad Pitt de rol van Olivier Martinez zou spelen, maar regisseur Adrian Lyne koos er uiteindelijk voor om deze rol aan een Europeaan te geven. Een Fransman zou volgens hem beter in staat zijn een geloofwaardig erotisch tintje aan de film te geven. Absoluut de juiste keuze als je het ons vraagt!

Sleeping with the Enemy (Disney+)

Het was even diep graven en toen kwamen we opeens deze thriller uit 1992 tegen: ‘Sleeping with the Enemy‘, met niemand minder dan Julia Roberts in de hoofdrol. Ze speelt in deze film de rol van Laura die getrouwd is met de rijke zakenman Martin. Ze lijken het perfect echtpaar die alles voor elkaar hebben, maar achter de voordeur blijkt het alles behalve de waarheid te zijn. Laura is een zogenaamde ‘trophy wife’ die het flink moet ontgelden als haar man een driftbui heeft, waarbij haar altijd alle hoeken van de kamer laat zien. Op een dag besluit ze haar eigen dood in scene te zetten om te kunnen ontsnappen. Maar het duurt niet lang voordat haar man erachter komt dat ze een nieuw leven aan het opbouwen is, ergens ver weg in een dorpje in Iowa.

Actrice Julia Roberts was 22 jaar oud toen ze deze film maakte. Dit was na haar succes in de ongekend populaire film ‘Pretty Woman’, waarmee ze bekend werd voor het grote publiek. ‘Sleeping with the Enemy werd nooit het succes waarop de studio hoopte met een ster als Julia Roberts, maar het is nog steeds een spannende film die het absoluut de moeite waard is om te bekijken. Vooral als je een beetje in een nostalgische bui bent, zoals wij regelmatig hebben!

To Catch a Killer (Prime Video)

Als je de titel ‘To Catch a Killer‘ uit 2023 voor het eerst hoort, dan snappen we dat helemaal. Deze thriller heeft nogal wat grote namen op de aftiteling staan, zoals Shailene Woodley (bekend van ‘The Fault in Our Stars’ en ‘Big Little Lies’) én Ben Mendelsohn (bekend van ‘Star Wars’ en de nieuwe serie ‘The New Look’). Toch kunnen we zeggen dat dit niet heeft geholpen om van de film een succes te maken. Sterker nog, wereldwijd heeft de film net iets meer dan 3,5 miljoen dollar opgebracht, wat voor een film met een dergelijke cast rustig een enorme flop genoemd kan worden. Maar, surprise surprise, de film is alles behalve slecht!

De film gaat over de jonge rechercheur Eleanor die gerekruteerd wordt door FBI-agent Lammark om onderdeel te worden van een team wat jacht maakt op een schutter, die willekeurig mensen op straat, van een afstand, doodschiet. Tijdens de klopjacht tast het team volledig in het duister en weten ze niet hoe ze kunnen achterhalen wie deze seriemoordenaar precies is. Tegelijkertijd kampt Eleanor met nogal wat duistere zaken uit haar verleden. Dus, heb je zin in een spannende film dit weekend, waarbij je waarschijnlijk ook nog eens blij verrast wordt? Dan is het tijd om ‘To Catch a Killer’ op te zetten.

The Takeover (Netflix)

Ondanks dat film een Engelse titel heeft, is het toch echt een Nederlandse film. ‘The Takeover‘ op Netflix is een thriller met Holly Mae Brood en Géza Weisz in de hoofdrollen. Het gaat over een jonge hacker, gespeeld door Holly Mae, die ongemerkt een internationaal crimineel netwerk plat legt als ze een datalek dicht bij een bedrijf waar ze voor werkt. Hierdoor krijgt ze te maken met datzelfde criminele netwerk dat, als vergelding, achter haar aankomt.

Laten we heel eerlijk zijn, als je op zoek bent naar een absolute kraker van een film dan is ‘The Takeover’ misschien geen Oscarwinnaar. En toch vonden we de film heel onderhoudend. Het is zo’n film waarbij je gewoon even anderhalf uur je gedachte op nul kunt zetten. Het is entertaining, van tijd tot tijd best spannend en ook het acteerwerk is niet slecht. Maar is het een pareltje? Ja en nee! Ja omdat het toch verrassend is en vooral onderhoudend en nee omdat je de film ook eigenlijk snel weer vergeten bent. Dat is misschien ook de reden waarom de meesten van ons waarschijnlijk nog nooit van de film hebben gehoord.

Mijn vader is een vliegtuig (HBO en Netflix)

Als je dan toch een Nederlandstalige film wilt zien, dan is ‘Mijn vader is een vliegtuig‘ absoluut een aanrader. Elise Schaap en Pierre Bokma spelen de hoofdrollen in deze, toch wel, dramatische verfilming van het gelijknamige boek van Antoinette Beumer. De film is uit 2021 toen het ook de openingsfilm was voor het Nederlandse Filmfestival.

Het verhaal gaat over Eva die in de veertig is en alles voor elkaar lijkt te hebben. Toch komen er opeens allerlei jeugdtrauma’s naar boven als haar moeder komt te overlijden. De onverwerkte trauma’s uit haar jeugd zorgen ervoor dat ze de grip op de werkelijkheid volledig verliest. Haar grootste angst? Haar vader, die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting zit opgesloten, achterna gaan. Tijdens haar confronterende zoektocht komt Eva erachter dat haar leven volledig bestaat uit leugens waar ze niets over wist.

Bron foto: Netflix

Dit vind je misschien ook leuk