Creatieve inspiratie opdoen tijdens de KreaDoe 2023 beurs in Utrecht

Het is weer die tijd van het jaar: vanaf vandaag kun je weer volop creatieve inspiratie opdoen bij de KreaDoe 2023 beurs in de Jaarbeurs Utrecht.

Het is weer zover, KreaDoe 2023 is begonnen. Het is de grootste, maar vooral ook de leukste DIY-beurs in de Benelux, bomvol materialen, producten, merken én creatieve workshops. Wat kun je dit jaar allemaal verwachten?

Verfkwasten, planten, prachtig gekleurde bollen breiwol en een hal vol met de bekendste en creatiefste influencers. Als er één plek is waar je de komende dagen moet zijn om creatieve inspiratie op te doen, dan is het wel de Jaarbeurs in Utrecht. Ieder jaar organiseren zij KreaDoe en ook dit jaar stellen ze niet teleur. Sterker nog, de beurs is groter dan ooit, met meer van vrijwel alles.

Je favoriete creatieve influencer live

De beursvloer is opgedeeld in verschillende plekken en onderwerpen. Maar je begint natuurlijk bij ‘De Huiskamer’. Dit is waar de beurs begint en eindigt. Hier is iedere dag, elk half uur iets te doen. Zo wordt de beurs geopend met een optreden van de Pumpin Pianos, waarna niemand minder dan Karin Bloemen, onze favoriete haakkoningin, een show geeft.

De Huiskamer is verder de plek waar dagelijks interviews plaatsvinden met je favoriete influencers, of waar je kans kunt maken op de mooiste prijzen. Het is dus echt het centrum van KreaDoe waar je niet omheen kunt als je langskomt. Tja, en vanuit De Huiskamer waaier je uit naar de andere plekken waar je creatieve inspiratie op kunt doen dit jaar én waar je ook echt aan de slag kunt gaan.

Shop till you drop

Zo kunnen we letterlijk shoppen tot we erbij neervallen, want echt bijna alle creatieve merken zijn dit jaar vertegenwoordigd op de beursvloer. Van bakvormen tot de mooiste pennen, penselen en verfsoorten bij edding. Je kunt echt alle kanten op. Vergeet dus niet een grote tas mee te nemen! En nee, het is echt niet alleen shoppen – alhoewel wij al heel hebberig worden bij de gedachte dat we bij zoveel verschillende stands creatieve inspiratie op kunnen doen – we kunnen ook meteen de vele materialen uitproberen tijdens de workshops die worden georganiseerd.

Workshops vol creatieve inspiratie

Iedere dag is er een lekker vol schema met verschillende workshops die je kunt bijwonen. Gegeven door bekende influencers zoals Anne Kuiper van Gouden Lijntjes of Carla Kamphuis. Zij geven komende week les in het CreaCafé van edding in bijvoorbeeld het tekenen van kerstillustraties (Carla Kamphuis) of het samenstellen van het perfecte pennenpotje (Anne Kuiper). Maar je kunt ook kerstballen beschilderen met Julia Henze of brushlettering leren van Nienke Vletter. Kortom, er zijn echt heel veel mogelijkheden om meteen aan de slag te gaan. Je moet er alleen wel snel bij zijn, want veel van de workshops raken al aardig vol. Reserveer hier jouw plekje voordat je naar de beurs gaat.

Nieuwe activiteiten bij KreaDoe 2023

Ben je een doorgewinterde KreaDoe-bezoeker? Dan weet je waarschijnlijk wel dat er ieder jaar nieuwe activiteiten bijkomen. Dit jaar is geen uitzondering. Zo is er de KreaDoe Vintage winkel. Dit is een plek op de beursvloer waar je hobbyproducten kunt ‘upcyclen’. Wat betekent dat? Heb je nog een lap stof, kralen, verf of wol en heb je die niet meer nodig? Weggooien is zonde en niet bepaald milieuvriendelijk. Bij de Vintage winkel kun je er nu iemand anders blij mee maken en het omruilen voor iets nieuws wat je wel kunt gebruiken.

Maar dat is niet het enige nieuwe wat op de beursvloer te vinden is. KreaDoe 2023 gaat dit jaar een heel groot KreaDoe-kunstwerk maken waar we met z’n allen aan mee kunnen werken. Het is het KreaDoe-logo wat versierd gaat worden met zelfgemaakte bloemen. Daar kun je dus volledig je eigen creativiteit op los laten en echt alles mag. Er zijn wel een paar voorwaarden waaraan de bloemen moeten voldoen, zodat er straks voldoende plek is voor iedere deelnemer om zijn of haar kunstwerkje op het logo te prikken. Aan het einde van de week is het kunstwerk hopelijk compleet en kunnen we het resultaat niet alleen live bewonderen, maar ook via social media bij #kreadoe2023.

Aan de slag dus. Bel je beste vriendin, zus, nicht of buurvrouw maar op, het wordt weer een creatieve herfst vol nieuwe creatieve inspiratie. Veel plezier alvast!

Tekenen tijdens Kreadoe 2023

Sta je ook te trappelen om mee te doen met één van de live workshops? Dan ben je dit jaar ook weer aan het juiste adres bij de edding stand op de beurs! Laat je inspireren, bekijk de mooiste producten, ontdek nieuwe technieken of creaties en steek je handen uit de mouwen tijdens hun workshops.

KreaDoe 2023 vindt plaats van 1 t/m 5 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Iedere dag geven edding deskundigen, zoals Anne Kuiper of Carla Kamphuis, live workshops waar jullie bij aanwezig kunnen zijn. Voor slechts € 5,99 kun je live meedoen met een workshop en kun je nieuwe technieken leren van je favoriete tekenexpert.

Er zijn nog tickets te krijgen, maar weer er snel bij. Veel workshops zijn al uitverkocht!

Dit vind je misschien ook leuk