De lekkerste ijsthee maken we gewoon zelf, met alleen maar verse ingrediënten én geen toegevoegde suikers.
Op de redactie van Zin in Koffie is dit recept uit het boek ‘Home Made‘ van Yvette van Boven onze absolute zomerfavoriet. En als je er meteen een grote hoeveelheid van maakt heb je de komende dagen voldoende in de koelkast staan om van te blijven drinken. Dat is wel zo voordelig!
En volgens onze gezondheidsdeskundige Hetty Crèvecoeur is verse zelfgemaakte ijsthee ook de beste verlichting voor die verschrikkelijke opvliegers als je in de overgang zit. Twee vliegen in één klap dus.
Zelf verse ijsthee maken van Yvette van Boven
Ingrediënten
- 2 liter kokend heet water
- 1 citroen (geraspt en uitgeperst)
- 2 limoenen (uitgeperst)
- 1 bosje muntblaadjes
- 6 plakjes komkommer
- honing (naar smaak)
- ijsblokjes
Bereiding
- Zet een ketel met water op (meeste ketels zijn zo'n 2 liter). Giet het kokende water over de verse munt in een glazen kan en laat een half uur afkoelen.
- Voeg de citroenrasp en het sap van de citroen en limoenen toe aan de kan. Doe ook de komkommer en de honing erbij. Roer goed door tot de honing is opgelost.
- Proef de ijsthee zodat deze de gewenste smaak heeft en zet tot gebruik in de koelkast. Zodra je de ijsthee serveert voeg je de ijsblokjes toe.
Ontvang ook receptinspiratie in je inbox
Wil je meer lekkere recepten en culinair nieuws ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor onze gratis mailing vol met recepten, reviews én aanbiedingen van onze partners.
Redactie
Bij Zininkoffie.nl begint alles met een kop koffie en een goed verhaal. Een goed gesprek begint tenslotte vaak met koffie en dat geldt ook voor ons online magazine.Onze redactie speurt dagelijks naar de leukste trends, inspirerende verhalen en praktische tips. Altijd met een frisse blik en een koffie-first insteek. Of het nu gaat om kijk- en luistertips, expertadvies of gewoon iets leuks om je dag mee te beginnen, wij zorgen voor jouw dagelijkse shot inspiratie.