Warme chocolademelk maken met échte chocolade (voor na het schaatsen)

Wat is er lekkerder dan zelf warme chocolademelk maken? Wat ons betreft niets, vooral na een ronde schaatsen. Dus trek je dikke trui maar alvast aan!

Op verschillende plekken in het land kan er weer geschaatst worden. Hoe fijn is het om daarna weer op te warmen met een mok zelfgemaakte warme chocolademelk? Lekker snel en makkelijk te maken. 

Ook kun je dit recept vóór het schaatsen maken en de chocolademelk meenemen in een thermosfles. Daar maak je vrienden mee, want zeker na het schaatsen slaat niemand dit af. Wat dit recept zo lekker maakt is het gebruik van echte chocolade. Hierdoor wordt deze warme winterdrank enorm vol van smaak. Kies altijd voor een chocolade boven de 70% cacao, hier zit het meeste smaak aan. Tijdens het proeven kun je altijd nog extra suiker toevoegen als de chocolademelk niet zoet genoeg is.

Warme chocolademelk maken met échte chocolade

We gaan warme chocolademelk maken met dit koude weer en dat doen we met échte, pure chocolade.
5 van 5 stemmen
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 10 minuten
Totaal 10 minuten
Gang Drankjes
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 250 gram chocolade (minimaal 70% cacao)
  • 1 liter melk
  • 2 el suiker
  • 1 el maizena

Bereiding

  • Hak de chocolade in stukken. Hoe kleiner de stukken chocolade, hoe sneller deze smelten.
  • Houd 100 ml van de melk apart en schenk de rest in een pan. Verhit de pan op middelhoog vuur, maar laat de melk niet koken. Voeg de chocolade toe samen met de suiker en een snuf zout. Blijf goed roeren met een garde, tot de chocolade is gesmolten. Proef de chocolademelk en voeg zo nodig extra suiker naar eigen smaak toe.
  • Meng de overgebleven melk met de maizena en voeg toe aan de pan. Blijf goed roeren met de garde tot de chocolademelk iets dikker wordt.
  • Serveer de chocolademelk met vers geklopte slagroom, of neem mee in een thermosfles!
Ontvang iedere zaterdag receptinspiratieKlik hier en geef je op!
Dit vind je misschien ook leuk
Griesmeelpudding met rode vruchtensaus
Lees verder

Griesmeelpudding met rode vruchtensaus

Griesmeelpudding is een Hollandse favoriet die nooit verveelt. Vooral niet met zo’n frisse rode vruchtensaus. En surprise, het is hartstikke makkelijk te maken!
Het klassieke erwtensoep recept
Lees verder

Het klassieke erwtensoep recept

Dit erwtensoep recept is zoals onze moeders en grootmoeders het al maakten, want deze soep is zo oud als de weg naar Rome.
Vegetarische tajine met pompoen en linzen
Lees verder

Vegetarische tajine met pompoen en linzen

Een vegetarische tajine is perfect als je op zoek bent naar recepten voor een dag zonder vlees. Deze tajine met pompoen en linzen bevat alles wat je nodig hebt!
Zuurkool uit de oven
Lees verder

Pittig zuurkool recept uit de oven

Dit zuurkool recept is anders dan je van zuurkool gewend bent. Ten eerste is het pittig door wat chili én het gaat de oven in met aardappelpuree. Mmm!