Op verschillende plekken in het land kan er weer geschaatst worden. Hoe fijn is het om daarna weer op te warmen met een mok zelfgemaakte warme chocolademelk? Lekker snel en makkelijk te maken.
Ook kun je dit recept vóór het schaatsen maken en de chocolademelk meenemen in een thermosfles. Daar maak je vrienden mee, want zeker na het schaatsen slaat niemand dit af. Wat dit recept zo lekker maakt is het gebruik van echte chocolade. Hierdoor wordt deze warme winterdrank enorm vol van smaak. Kies altijd voor een chocolade boven de 70% cacao, hier zit het meeste smaak aan. Tijdens het proeven kun je altijd nog extra suiker toevoegen als de chocolademelk niet zoet genoeg is.
Warme chocolademelk maken met échte chocolade
Ingrediënten
- 250 gram chocolade (minimaal 70% cacao)
- 1 liter melk
- 2 el suiker
- 1 el maizena
Bereiding
- Hak de chocolade in stukken. Hoe kleiner de stukken chocolade, hoe sneller deze smelten.
- Houd 100 ml van de melk apart en schenk de rest in een pan. Verhit de pan op middelhoog vuur, maar laat de melk niet koken. Voeg de chocolade toe samen met de suiker en een snuf zout. Blijf goed roeren met een garde, tot de chocolade is gesmolten. Proef de chocolademelk en voeg zo nodig extra suiker naar eigen smaak toe.
- Meng de overgebleven melk met de maizena en voeg toe aan de pan. Blijf goed roeren met de garde tot de chocolademelk iets dikker wordt.
- Serveer de chocolademelk met vers geklopte slagroom, of neem mee in een thermosfles!
Tags
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.