Zomerse groene salade met hüttenkäse, courgette en komkommer

Bij de zomer hoort wat ons betreft ook een zomerse groene salade vol met lekkere frisse en vooral gezonde ingrediënten.

Het gaat nog een beetje op en neer wat betreft het weer, maar wij bereiden onszelf alvast volop voor op alsnog een mooie zomer. En dat doen we met een frisse zomerse groene salade.

Eigenlijk kun je deze salade volledig naar hartenlust invullen met ingrediënten die je zelf lekker vindt, of die je nog in de koelkast hebt liggen. Als je het maar groen houdt, want dat is niet alleen lekker maar ook hartstikke gezond. Komkommer, doperwten (omdat we daar zoveel van houden!), courgette, lente-ui, afgetopt met een fikse dot Hüttenkäse voor de nodige eiwitten. Alles gaat heel goed samen én is zo samengesteld. Daar heb je echt niet lang voor nodig.

Wil je meer receptinspiratie ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor de gratis mailing vol met lekkere recepten en meer.

Zomerse groene salade met hüttenkäse, courgette en komkommer

Het is gezond, licht en heel makkelijk te maken. Bij de zomer hoort een lekkere groene salade met zomerse groenten die nu volop te krijgen zijn.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Totaal 15 minuten
Gang Salade
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
 

Voor de salade:

  • 100 gram rucola en waterkers
  • 100 gram gestoomde doperwten
  • 100 gram komkommer (in dobbelstenen gesneden)
  • 1 courgette (in plakjes)
  • 100 gram hüttenkäse
  • 1 teen knoflook (uitgeperst)
  • 15 gram dille (fijngehakt)
  • 2 lente-uitjes (in ringetjes)

Voor de dressing:

  • 2 el olijfolie
  • 2 tl appelazijn
  • zout en versgemalen zwarte peper (naar smaak)

Bereiding

  • Begin met de ingrediënten voor te snijden. Dit kun je doen naar smaak. Als je van klein en fijn houdt snijd je de ingrediënten wat kleiner. Hou je van wat grover, dan mag dat ook. Dit is helemaal aan jou.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en rooster de courgetteplakjes tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan een leg ze op een bord bekleed met wat keukenpapier. Zo kunnen ze wat afkoelen.
  • Stel nu de salade samen op twee borden. Begin met de rucola en waterkers. Meng vervolgens de komkommer, doperwten en courgette door elkaar en verdeel dat mengsel bovenop de sla.
  • Meng nu de hüttenkäse met de knoflook en de dille. Leg de hüttenkäse bovenop de groenten of serveer het apart. Top het geheel af met de lente-ui.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten bij elkaar te doen en goed te mengen. Verdeel over de salade en serveer.

Notities

Deze salade is heerlijk met geroosterd brood.

Ontvang ook receptinspiratie in je inbox

Wil je meer lekkere recepten en culinair nieuws ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor onze gratis mailing vol met recepten, reviews én aanbiedingen van onze partners.

Dit vind je misschien ook leuk
Griesmeelpudding met rode vruchtensaus
Lees verder

Griesmeelpudding met rode vruchtensaus

Griesmeelpudding is een Hollandse favoriet die nooit verveelt. Vooral niet met zo’n frisse rode vruchtensaus. En surprise, het is hartstikke makkelijk te maken!
Pesto maken met walnoten
Lees verder

Blue Zones recept: Pesto maken met walnoten

In de zogenaamde Blue Zones worden mensen ouder dan gemiddeld. Wat is hun geheim? Gezond en vooral vers eten. Daarom gaan we vandaag pesto maken met walnoten.
Spaghetti aglio e oglio
Lees verder

Snelle spaghetti aglio e oglio

Soms heb je gewoon zin in iets snels én iets lekkers. De Italianen hebben daar natuurlijk wat op gevonden: een spaghetti aglio e oglio.