Met deze raamtekeningen maak je ramen en deuren klaar voor de feestdagen

Bij de feestdagen horen ook weer feestelijke raamtekeningen, die je in een handomdraai zelf maakt op ramen en deuren thuis. We hebben wat inspiratie voor je!

De feestdagen staan voor de deur! Je bent misschien al druk in de weer geweest met je versiering van zolder halen en je hebt stiekem ook je Pinterest al volstaan met kerstboominspiratie. Hopelijk staat daar ook raamtekeningen tussen ter inspiratie. 

Zo niet, dan hebben we deze week een nieuw stappenplan voor je waarmee je je glazendeuren en ramen een feestelijk tintje kunt geven. Want zeg nu eerlijk is het versieren van je huis niet het leukste wat er is?  

Glas versieren met raamtekeningen 

Je hebt vast wel eens van die mooie raamtekeningen gezien op ruiten, bij koffietentjes of scholen, maar ook onze eigen tekenexpert Anne Kuiper, van Gouden Lijntjes, kan er wat van. Het lijkt misschien moeilijk, maar geen zorgen! Met deze krijtmarkers van edding kan iedereen in een handomdraai ramen en deuren van glas versieren, op topniveau! Vergeet die kerstverlichting, met deze tekeningen heb je pas echt een blikvanger die anderen niet hebben. 

Wat heb je nodig?

Stap 1: Voorbereiding 

Vandaag nemen we je stap voor stap mee bij het maken van een feestelijke krans voor op je ramen of deuren. Gebruik de edding 4095 krijtmarker in wit om mee te beginnen. Voordat je begint met tekenen, wil je ervoor zorgen dat je marker geactiveerd is.

Dit doe je door je marker goed te schudden met de dop erop. Verwijder hierna de dop en pomp de marker een paar keer op je papier, zodat de inkt doorloopt naar de punt. Zorg dat je na gebruik de dop weer stevig op je marker drukt, anders droogt de marker misschien uit en dat is zonde! Wil je de markers bewaren? Leg ze dan horizontaal in je etui of laadje. 

edding krijtmarker voorbereiden

Stap 2: Sjabloon gebruiken 

Dan gaan we nu beginnen aan de krans. Gebruik je witte krijtmarker en teken hiermee twee grote witte cirkels op het raam. Zorg dat de cirkels niet precies over elkaar heen lopen, maar op sommige stukken overlappen. Wil je zeker weten dat het past? Dan kun je zelf eerst een cirkel op papier tekenen en die uitknippen. Op die manier heb je je eigen sjabloon gemaakt, wat je nu achter het raam kunt plannen. Zo teken je het makkelijk over op het raam. 

Stap 3: Je raamtekeningen versieren 

Het leukste is natuurlijk deze stap, want we gaan versieren. Versier je krans waar jij dat mooi vindt, met bijvoorbeeld twee fijne hulsttakjes. Geef het een knus gevoel door een klein huisje te tekenen in het midden. Gebruik de 4085 marker in het goud om kleine, gouden details toe te voegen, zoals een mooi hartje. Maak je per ongeluk een foutje? Gebruik dan een vochtige doek om het vloeibare krijt weg te vegen. Wie heeft gezegd dat creatief bezig zijn moeilijk is? In een handomdraai heb jij je huis omgetoverd in een kerstfeestje! 

Je eigen creaties insturen

Overigens kunnen je eigen creaties ook nog eens prachtige prijzen opleveren. Tijdens de edding Feesttekenweken kun je je prachtige tekeningen insturen. En wie weet ben jij één van de gelukkige winnaars! Geef je hieronder snel op.

Doe mee met de edding Feesttekenweken!

Deel jouw zelfgemaakte creaties met edding en maak kans op mooie prijzen.
Dit vind je misschien ook leuk
Zelf kerstkaarten maken met brushpennen
Lees verder

Zelf kerstkaarten maken met brushpennen

Zelf kerstkaarten maken is het leukste wat je voor een ander kunt doen deze feestdagen. Een mooie kersttekening, een persoonlijke boodschap. Zo doe je dat.
Eigen prikbord maken
Lees verder

Je eigen prikbord maken voor 2024

Met het nieuwe jaar komen er ook nieuwe voornemens. Daarom gaan wij nog snel een eigen prikbord maken om deze voornemens een mooie plek te geven!
Stap voor stap je eigen tekening maken
Lees verder

Zo zet je stap voor stap jouw creatie op papier

Iedereen is creatief en je creatie op papier zetten is helemaal niet ingewikkeld. Sterker nog, daar hoef je echt geen kunstenaar voor te zijn! Zo ga je stap voor stap aan de slag.