Chinese krokante kip gebakken met peper en zout

Drooggebakken krokante kip uit China, het is een heel bevredigend recept wat helemaal niet ingewikkeld is om te maken.

Er is iets met krokante kip wat het onweerstaanbaar lekker maakt. De crunch als je erin bijt en die licht gezouten smaak als het op de juiste manier gekruid is. Er is misschien niets lekkerder, vooral in combinatie met groenten en witte gestoomde rijst.

We houden in Nederland heel erg van Chinees eten. Maar thuis maken we de gerechten niet zo snel. Waarschijnlijk omdat we denken dat het heel bewerkelijk is. Maar, niets is minder waar. Er zijn voldoende Chinese gerechten die snel én makkelijk te maken zijn. Zoals deze krokante kip met peper en zout uit het receptenboek ‘Chinese Takeaway Cookbook‘ van Kwoklyn Wan.

Wil je meer receptinspiratie ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor de gratis mailing vol met lekkere recepten en meer.

Chinese krokante kip met peper en zout

Makkelijk en snel gemaakt voor een gezonde doordeweekse dag waarop je lekker wilt eten, zonder al te lang in de keuken te hoeven staan.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Porties 2 personen

Ingrediënten
 

  • ½ el zout
  • ½ el Chinees vijfkruidenpoeder
  • ½ el versgemalen zwarte peper
  • 1 el arachideolie (plus extra om te frituren)
  • 2 kipfilets (in dunne reepjes)
  • 50 gram maïszetmeel
  • 1 ei
  • 1 kleine ui (in kwart ringen)
  • ½ groene paprika (zaadlijsten verwijderd en in repen)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 el water
  • 1 tl sesamolie

Bereiding

  • Meng het zout met het vijfkruidenpoeder en de zwarte peper in een kleine kom en zet apart.
  • Schenk zoveel arachideolie in een wok of diepe pan dat je de kip kunt frituren en verhit de olie tot 180℃. Strooi het maïszetmeel in een kom en wentel elk stukje kip erdoor; schud het overtollige meel eraf. Klop in een andere kom het ei los. Doop de gepaneerde stukjes kip in het ei en wentel weer door het maïszetmeel.
  • Laat de kipreepjes voorzichtig in de olie zakken en frituur ze ongeveer 3 minuten, waarbij je de reepjes één of twee keer omkeert, zodat ze allemaal even bruin worden en gelijkmatig garen. Schep de kip uit de olie en laat uitlekken op een rooster of een bord bekleed met keukenpapier.
  • Verhit de eetlepel arachideolie in een wok of koekenpan tot de olie begint te walmen. Voeg de ui en de paprika toe en roerbak 30 seconden op hoog vuur. Meng nu de knoflook erdoor. Voeg de gefrituurde kip toe, bestrooi gelijkmatig met het vijfkruidenmengsel en hussel alles snel door elkaar.
  • Voeg het water toe en hussel weer snel door elkaar, zodat alles goed bedekt is. Zet het vuur uit, voeg de sesamolie toe en serveer direct.

Ontvang ook receptinspiratie in je inbox

Wil je meer lekkere recepten en culinair nieuws ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor onze gratis mailing vol met recepten, reviews én aanbiedingen van onze partners.

Dit vind je misschien ook leuk
Het klassieke erwtensoep recept
Lees verder

Het klassieke erwtensoep recept

Dit erwtensoep recept is zoals onze moeders en grootmoeders het al maakten, want deze soep is zo oud als de weg naar Rome.
Hete bliksem recept met spekjes
Lees verder

Hete bliksem recept met spekjes

Hete bliksem is zo Hollands als het maar kan zijn, daarom is dit hete bliksem recept zoals onze moeders en grootmoeders het al maakten. Geniet ervan!