Fluffy pancakes met blauwe bessen

In het weekend maakt culinair redacteur Arne altijd een uitgebreide brunch klaar thuis en daar horen fluffy pancakes met blauwe bessen bij.

In het weekend maak ik graag een uitgebreide brunch, en daar horen een aantal klassiekers bij. Fluffy pancakes zijn één van mijn absolute favorieten.

Keer op keer raken ze precies de juiste snaar in mijn culinaire hart. Griekse yoghurt en verse vruchten maken het gerecht vervolgens helemaal af!

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 1 el kristalsuiker
  • 3 verse eieren
  • 30 gram gesmolten boter, plus extra om te bakken
  • 150 ml melk
  • 90 gram bevroren blauwe bessen

Bereiding

Meng het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, suiker en een snufje zout in een grote kom. Voeg de eieren, gesmolten boter en melk toe. Klop alles goed door met een garde tot een glad beslag. Meng ondertussen de bevroren bessen met een theelepel zelfrijzend bakmeel, tot ze allemaal goed zijn bedekt. Hierdoor zakken ze niet naar de bodem van het beslag. Schep de bessen door het beslag.

Verhit een klontje boter en een klein scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de boter begint te schuimen, schep je beslag voor drie kleine pannenkoeken in de pan (zorg dat in elke pannenkoek een aantal blauwe bessen zitten).

Houd wat ruimte tussen de hoopjes beslag, ze zetten nog een beetje uit. Bak de pannenkoeken tot er belletjes in het beslag ontstaan, ongeveer drie minuten. Keer ze om met een spatel en bak de andere kant tot ze gaar zijn, voor ongeveer twee minuten. 

Serveer je pannenkoeken op een mooi stapeltje, met een dikke schep Griekse yoghurt erop en gegarneerd met je favoriete vruchten. 

Dit vind je misschien ook leuk