Na de feestdagen is het fijn om bij te komen met een eenvoudig soepje. Dit linzensoep recept is daar perfect voor.
Voedzaam, verwarmend en vooral lekker. Deze linzensoep heeft aardse smaken van de komijn en geroosterde paprika. Door het roosteren worden de smaken intenser en zoeter. De citroen, koriander en kardemom maken de soep juist weer lekker fris. De perfecte tussenweg, voor tussen kerst en oudjaar.
Linzensoep recept met geroosterde paprika
Linzen zijn heel gezond en verwerkt in een linzensoep zoals deze is het ook nog eens heel erg lekker!
Voorbereiding 5 minuten min
Bereiding 25 minuten min
Gang Soep
Keuken Mediterraan
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 3 rode paprika’s
- 1 ui (in ringen)
- 1 wortel (in stukken)
- 3 tenen knoflook (fijngehakt)
- ½ tl chilivlokken
- 1 tl gemalen komijn
- 3 gekneusde kardemompeulen
- 1 el tomatenpuree
- 1 liter groentebouillon
- 150 gram gedroogde rode linzen
- 1 citroen
- ½ bosje koriander
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de paprika’s in vieren en haal de zaadlijsten eruit. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met twee eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de paprika’s voor 20 minuten in de oven tot het velletje begint te schroeien.
- Haal de paprika’s uit de oven, leg ze direct in een kom en sluit af met vershoudfolie. Laat 5 minuten staan voordat je het velletje er makkelijk af kan pellen.
- Verhit een soeppan op middelhoog vuur terwijl de paprika’s aan het roosteren zijn. Voeg een scheutje olie toe samen met de ui, wortel en knoflook. Bak aan tot de ui glazig is en de wortel zacht begint te worden.
- Voeg de specerijen toe en bak kort mee. Schep daarna de tomatenpuree in de pan en bak een minuut mee om te ontzuren.
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Voeg de linzen toe, en laat 20 minuten pruttelen op laag vuur tot de groenten zacht en linzen gaar zijn. Als de paprika klaar is, kun je deze toevoegen wanneer je wilt.
- Pureer de soep met een staafmixer fijn. Breng op smaak met citroen en garneer met de koriander.
Tags
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.