Linzensoep recept met geroosterde paprika

Dit linzensoep recept wordt extra lekker door de geroosterde paprika die erin is verwerkt. Een hartige en verwarmende soep voor een koude winterse dag.

Na de feestdagen is het fijn om bij te komen met een eenvoudig soepje. Dit linzensoep recept is daar perfect voor.

Voedzaam, verwarmend en vooral lekker. Deze linzensoep heeft aardse smaken van de komijn en geroosterde paprika. Door het roosteren worden de smaken intenser en zoeter. De citroen, koriander en kardemom maken de soep juist weer lekker fris. De perfecte tussenweg, voor tussen kerst en oudjaar.

Linzensoep recept met geroosterde paprika

Linzen zijn heel gezond en verwerkt in een linzensoep zoals deze is het ook nog eens heel erg lekker!
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 25 minuten
Gang Soep
Keuken Mediterraan
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 3 rode paprika’s
  • 1 ui (in ringen)
  • 1 wortel (in stukken)
  • 3 tenen knoflook (fijngehakt)
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 tl gemalen komijn
  • 3 gekneusde kardemompeulen
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 gram gedroogde rode linzen
  • 1 citroen
  • ½ bosje koriander

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de paprika’s in vieren en haal de zaadlijsten eruit. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met twee eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de paprika’s voor 20 minuten in de oven tot het velletje begint te schroeien.
  • Haal de paprika’s uit de oven, leg ze direct in een kom en sluit af met vershoudfolie. Laat 5 minuten staan voordat je het velletje er makkelijk af kan pellen.
  • Verhit een soeppan op middelhoog vuur terwijl de paprika’s aan het roosteren zijn. Voeg een scheutje olie toe samen met de ui, wortel en knoflook. Bak aan tot de ui glazig is en de wortel zacht begint te worden.
  • Voeg de specerijen toe en bak kort mee. Schep daarna de tomatenpuree in de pan en bak een minuut mee om te ontzuren.
  • Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Voeg de linzen toe, en laat 20 minuten pruttelen op laag vuur tot de groenten zacht en linzen gaar zijn. Als de paprika klaar is, kun je deze toevoegen wanneer je wilt.
  • Pureer de soep met een staafmixer fijn. Breng op smaak met citroen en garneer met de koriander.
Dit vind je misschien ook leuk
Cacio e pepe pasta
Lees verder

Cacio e pepe pasta

Als je weleens in Rome op vakantie bent geweest ken je vast een cacio e pepe pasta. Een pastagerecht met een kaas en peper, meer niet. Maar ooooooh zo lekker!
Salade nicoise
Lees verder

Authentieke Franse salade nicoise

Zin in een gezonde maaltijdsalade? Deze Franse salade nicoise heeft alles wat lekker is in zich. Sla, tonijn, een eitje, groente én een heerlijke dressing.
Tiramisu maken
Lees verder

Klassieke Italiaanse tiramisu maken

De koningin van de desserts vinden wij toch wel een klassieke Italiaanse tiramisu. Die doet het altijd goed. Daarom gaan we dit weekend tiramisu maken!