Lomo Saltado is een Peruaans-Chinees fusion gerecht, waarin Peruaanse smaken worden gecombineerd met Chinese roerbaktechnieken. Normaal gesproken wordt dit gerecht gemaakt met aji amarillo pasta, gemaakt van gele, Peruaanse pepers.
Als je een potje van deze pasta kunt vinden in een toko, voeg dan zeker een eetlepel toe voor een authentieke smaak. Als je geen aji amarillo pasta hebt, kun je nog steeds een heerlijke Lomo Saltado maken zonder. Serveer dit gerecht met frieten en witte rijst om het helemaal compleet te maken.
Ingrediënten
- 400 gram ossenhaas, in reepjes
- 2 rode uien, in veertjes
- 1 rode paprika, in repen
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 3 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in partjes
- 3 el sojasaus
- 2 el rode wijnazijn
- ½ bosje koriander
Bereiding
Meng de biefstukreepjes met peper en zout. Verhit een wok op hoog vuur, voeg een scheut zonnebloemolie toe en bak de biefstukreepjes tot ze zijn dichtgeschroeid. Haal ze uit de pan en zet apart.
Wok nu de rode ui, paprika en knoflook voor een minuut of twee. Voeg daarna de tomaten en het vlees toe samen met de sojasaus en rode wijnazijn. Bak 2 minuten mee tot alles goed is gemengd. Hak ondertussen de koriander fijn.
Hou je van meer saus? Voeg dan nog een scheutje water toe met een halve theelepel maïzena. Roer goed door tot de saus begint in te dikken.
Serveer dit gerecht met rijst en/of friet en strooi de koriander over de Lomo Saltado.
Tags
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.