Soep met tortellini en spinazie

Tortellini pasta vinden we natuurlijk al overheerlijk, maar wat dacht je van een soep met tortellini? Het is wat ons betreft nu al de hit van het nieuwe jaar!
Soep met tortellini en spinazie
Soep met tortellini en spinazie

Buiten is het guur, maar binnen is het vanavond heerlijk warm met deze soep met tortellini en spinazie. Het is een combinatie die, voor ons in ieder geval, alle vakjes aanvinkt.

En als je dan ook een beetje snel klaar wilt zijn met koken, dan is deze soep ook ideaal. Italianen doen dat natuurlijk sowieso heel goed: lekker veel groente, overheerlijke pasta gevuld met een vulling die je zelf bepaalt en dan als laatste lekker veel Parmezaanse kaas. Oh ja en wat absoluut niet mag ontbreken is die hint citroen die de soep heerlijk fris maakt. Wij starten januari goed!

Soep met tortellini en spinazie

Soep met tortellini, dat is toch ieders droom? Die van ons in ieder geval wel, want we zijn dol op pasta, maar ook dol op een warme, behagelijke soep.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Soep
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • ½ tl chilivlokken
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 250 gram verse tortellini
  • 200 gram babyspinazie
  • 1 citroen
  • 100 gram Parmezaan

Bereiding

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak kort mee tot de ui glazig is en voeg de cherrytomaten en chilivlokken erbij. Bak mee tot de cherrytomaten zacht zijn en een beetje uit elkaar vallen.
  • Giet de kippenbouillon in de pan en leg de rozemarijn, tijm en laurier erin. Laat de soep warm worden en laat 5 minuten pruttelen zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Voeg de tortellini toe en kook gaar volgens de verpakking.
  • Roer er de laatste minuut de babyspinazie door, zodat deze niet te gaar wordt en breng de soep op smaak met vers citroensap, citroenrasp, zout en zwarte peper.
  • Rasp de Parmezaan voor het serveren over de soep.
Wat anderen nu lezen
Zelf sambal maken sambal oelek

Zelf sambal oelek maken

Wij houden in Nederland heel erg veel van sambal, vooral sambal oelek. Maar hoe kun je heel makkelijk zelf sambal maken? We hebben het recept hiervoor!
Zelf geurige olie maken met verse ingrediënten

Zelf geurige olie maken met kruiden

Je hebt gewone olie, maar je kunt ook zelf heerlijk geurige olie maken met kruiden. Kruiden uit eigen tuin, of kruiden uit de supermarkt. En, dit is hoe Yvette van Boven dat doet.
Gepekelde eierdooiers in sojasaus

Gepekelde eierdooiers in sojasaus

Hebben jullie weleens gepekelde eierdooiers gegeten? In veel Aziatische keukens kennen ze dit en het is overheerlijk! Vooral in sojasaus.