Buiten is het guur, maar binnen is het vanavond heerlijk warm met deze soep met tortellini en spinazie. Het is een combinatie die, voor ons in ieder geval, alle vakjes aanvinkt.
En als je dan ook een beetje snel klaar wilt zijn met koken, dan is deze soep ook ideaal. Italianen doen dat natuurlijk sowieso heel goed: lekker veel groente, overheerlijke pasta gevuld met een vulling die je zelf bepaalt en dan als laatste lekker veel Parmezaanse kaas. Oh ja en wat absoluut niet mag ontbreken is die hint citroen die de soep heerlijk fris maakt. Wij starten januari goed!
Soep met tortellini en spinazie
Ingrediënten
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 tenen knoflook (fijngehakt)
- ½ tl chilivlokken
- 250 gram cherrytomaten
- 1 liter kippenbouillon
- 1 takje rozemarijn
- 3 takjes tijm
- 1 laurierblad
- 250 gram verse tortellini
- 200 gram babyspinazie
- 1 citroen
- 100 gram Parmezaan
Bereiding
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak kort mee tot de ui glazig is en voeg de cherrytomaten en chilivlokken erbij. Bak mee tot de cherrytomaten zacht zijn en een beetje uit elkaar vallen.
- Giet de kippenbouillon in de pan en leg de rozemarijn, tijm en laurier erin. Laat de soep warm worden en laat 5 minuten pruttelen zodat de smaken kunnen intrekken.
- Voeg de tortellini toe en kook gaar volgens de verpakking.
- Roer er de laatste minuut de babyspinazie door, zodat deze niet te gaar wordt en breng de soep op smaak met vers citroensap, citroenrasp, zout en zwarte peper.
- Rasp de Parmezaan voor het serveren over de soep.
Tags
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.