Vissoep met garnalen en kokos

Een lekkere kom met warme soep, daar wordt iedereen toch blij van met dit weer? Vooral een gezonde Aziatische vissoep met garnalen.

Soep is als wondermiddel tijdens slecht weer, vooral als deze bomvol groenten zit! Daarom hebben we vandaag een Aziatische vissoep met garnalen en kokosmelk.

De romige kokosmelk smelt tussen de verfrissende smaken en de gebakken garnalen. Ben je geen fan van visbouillon? Dan kun je deze eenvoudig vervangen door kip of groente. Wat wel echt onmisbaar is, is de gember. Gember verwarmt de ziel. En dat kunnen we nu wel gebruiken!

Ingrediënten

  • 2 verse rode pepers, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 stengel citroengras
  • 4 cm gember, in schijfjes
  • 2 el vissaus
  • 1 liter visbouillon
  • 1 blik kokosmelk 
  • 2 stuks Shanghai paksoi
  • 250 gram taugé 
  • 12 gamba’s
  • 1 limoen
  • 1 bosje verse koriander 
  • 3 stengels lente-ui, in ringetjes

Bereiding

Verhit een soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook en rode peper tot ze beginnen te geuren. Kneus ondertussen de stengel citroengras met de achterkant van een mes, leg er een knoop in en voeg toe aan de pan samen met de gember, visbouillon, kokosmelk, gember en vissaus. Laat de soep 10 minuten trekken. 

Snijd terwijl de soep aan het pruttelen is de paksoi fijn. Voeg de laatste 2 minuten toe samen met de taugé. 

Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg hier de gamba’s aan toe en bak deze in ongeveer 2 minuten gaar. Blus de gamba’s af met het sap van een limoen en breng op smaak met zout en peper. 

Schep de soep in een diep bord en garneer deze met een paar gamba’s, wat gesneden bosui en koriander.

Dit vind je misschien ook leuk
Chiapudding met frambozen
Lees verder

Chiapudding met frambozen

Chiapudding is niet alleen heel erg gezond, het is ook heel erg lekker! Als dessert, tussendoortje of ontbijt. En, het is ook heel makkelijk te maken.
Madras curry recept
Lees verder

Madras curry recept uit India

Dit Madras curry recept komt uit India en is gemaakt met rundvlees. Ideaal als je een recept nodig hebt wat zich vrijwel vanzelf maakt.