Soep is als wondermiddel tijdens slecht weer, vooral als deze bomvol groenten zit! Daarom hebben we vandaag een Aziatische vissoep met garnalen en kokosmelk.
De romige kokosmelk smelt tussen de verfrissende smaken en de gebakken garnalen. Ben je geen fan van visbouillon? Dan kun je deze eenvoudig vervangen door kip of groente. Wat wel echt onmisbaar is, is de gember. Gember verwarmt de ziel. En dat kunnen we nu wel gebruiken!
Ingrediënten
- 2 verse rode pepers, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 stengel citroengras
- 4 cm gember, in schijfjes
- 2 el vissaus
- 1 liter visbouillon
- 1 blik kokosmelk
- 2 stuks Shanghai paksoi
- 250 gram taugé
- 12 gamba’s
- 1 limoen
- 1 bosje verse koriander
- 3 stengels lente-ui, in ringetjes
Bereiding
Verhit een soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook en rode peper tot ze beginnen te geuren. Kneus ondertussen de stengel citroengras met de achterkant van een mes, leg er een knoop in en voeg toe aan de pan samen met de gember, visbouillon, kokosmelk, gember en vissaus. Laat de soep 10 minuten trekken.
Snijd terwijl de soep aan het pruttelen is de paksoi fijn. Voeg de laatste 2 minuten toe samen met de taugé.
Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg hier de gamba’s aan toe en bak deze in ongeveer 2 minuten gaar. Blus de gamba’s af met het sap van een limoen en breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in een diep bord en garneer deze met een paar gamba’s, wat gesneden bosui en koriander.
Tags
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.