Vissoep met garnalen en kokos

Een lekkere kom met warme soep, daar wordt iedereen toch blij van met dit weer? Vooral een gezonde Aziatische vissoep met garnalen.

Soep is als wondermiddel tijdens slecht weer, vooral als deze bomvol groenten zit! Daarom hebben we vandaag een Aziatische vissoep met garnalen en kokosmelk.

De romige kokosmelk smelt tussen de verfrissende smaken en de gebakken garnalen. Ben je geen fan van visbouillon? Dan kun je deze eenvoudig vervangen door kip of groente. Wat wel echt onmisbaar is, is de gember. Gember verwarmt de ziel. En dat kunnen we nu wel gebruiken!

Ingrediënten

  • 2 verse rode pepers, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 stengel citroengras
  • 4 cm gember, in schijfjes
  • 2 el vissaus
  • 1 liter visbouillon
  • 1 blik kokosmelk 
  • 2 stuks Shanghai paksoi
  • 250 gram taugé 
  • 12 gamba’s
  • 1 limoen
  • 1 bosje verse koriander 
  • 3 stengels lente-ui, in ringetjes

Bereiding

Verhit een soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook en rode peper tot ze beginnen te geuren. Kneus ondertussen de stengel citroengras met de achterkant van een mes, leg er een knoop in en voeg toe aan de pan samen met de gember, visbouillon, kokosmelk, gember en vissaus. Laat de soep 10 minuten trekken. 

Snijd terwijl de soep aan het pruttelen is de paksoi fijn. Voeg de laatste 2 minuten toe samen met de taugé. 

Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg hier de gamba’s aan toe en bak deze in ongeveer 2 minuten gaar. Blus de gamba’s af met het sap van een limoen en breng op smaak met zout en peper. 

Schep de soep in een diep bord en garneer deze met een paar gamba’s, wat gesneden bosui en koriander.

Dit vind je misschien ook leuk
Soep met tortellini en spinazie
Lees verder

Soep met tortellini en spinazie

Tortellini pasta vinden we natuurlijk al overheerlijk, maar wat dacht je van een soep met tortellini? Het is wat ons betreft nu al de hit van het nieuwe jaar!
Pesto maken met walnoten
Lees verder

Blue Zones recept: Pesto maken met walnoten

In de zogenaamde Blue Zones worden mensen ouder dan gemiddeld. Wat is hun geheim? Gezond en vooral vers eten. Daarom gaan we vandaag pesto maken met walnoten.