Pasta met bonen en pancetta

Deze makkelijke pasta met bonen en pancetta is in één pan te maken en lekker snel klaar, op zo’n doordeweekse donderdag als vandaag.

Laten we heel eerlijk zijn, even snel een pastagerecht in elkaar zetten is soms het lekkerste wat er is. Daarom is deze pasta met bonen en pancetta, uit Jamie Oliver’s boek ‘Een‘ zo perfect voor een donderdag als deze.

Bovendien zijn bonen hartstikke gezond, dus als je dan al een pasta maakt, doe dat dan op deze manier. Jamie Oliver gebruikt een blik borlottibonen, wat een Italiaanse bonensoort is. De boon is daar heel populair en veel gebruikt. Maar, ondanks dat deze hier ook overal te koop is in de supermarkt, kan het soms voorkomen dat deze er net even niet tussenstaat. Geen probleem, want je kunt ze in dit recept prima vervangen met witte bonen.

Pasta met bonen en pancetta

Pasta met bonen, ja het gaat perfect samen. Vooral met wat Italiaanse pancetta en natuurlijk tomaten. Heerlijk voor een doordeweekse avond als deze.
4.34 van 3 stemmen
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
 

  • 250 gram lasagnevellen (of een andere pastasoort naar keuze)
  • 2 tenen knoflook
  • 4 plakjes pancetta spek
  • 20 gram Parmezaan
  • 8 blaadjes salie
  • 200 gram gemengde kerstomaatjes
  • 400 gram borlottibonen uit blik
  • zout en zwarte peper

Bereiding

  • Zet de waterkoker aan en snijd de lasagnevellen in vierkantjes van zo'n 3 cm.
  • Pel en snijd ondertussen de knoflook in dunnen plakjes. Snijd de pancetta ook in vierkantjes van 3 cm en rasp de Parmezaan fijn.
  • Verwarm een koekenpan op hoog vuur en giet een klein scheutje olijfolie in de hete pan. Doe de knoflook, pancetta en salie erbij. Halveer de tomaatjes en doe ze in de pan, samen met een flinke snuf zwarte peper, de bonen en een klein scheutje van het vocht van de bonen.
  • Doe de pasta in de koekenpan en giet er voorzichtig zoveel kokend water bij dat alles net onderstaat. Dat is zo'n 300 ml kokend water. Laat zo'n 4 minuten koken, tot de pasta het meeste vocht heeft geabsorbeerd.
  • Door regelmatig te blijven roeren ontstaat er een saus. Dit komt door het zetmeel uit de pasta. Als het te droog wordt terwijl de pasta nog niet al dente is (beetgaar), kun je er altijd een scheutje extra water aan toevoegen.
  • Zodra de pasta gereed is, doe je het vuur onder de pan uit en voeg je de Parmezaan toe. Voeg er ook naar smaak wat peper en zout aan toe en roer nog even goed door.
Ontvang iedere zaterdag receptinspiratieKlik hier en geef je op!
Dit vind je misschien ook leuk
Spaghetti all amatriciana
Lees verder

Spaghetti all’Amatriciana

Soms is een eenvoudige pasta met een heerlijke tomatensaus precies wat je nodig hebt. Deze spaghetti all’Amatriciana is dan het perfect recept om te maken.
Witlof met ham en kaas uit de oven
Lees verder

Witlof met ham en kaas uit de oven

Wij houden van witlof met ham en kaas uit de oven. Het is online één van de meest gezochte recepten. Daarom hebben we een heel lekker recept voor jullie.
Quiche met paddenstoelen
Lees verder

Quiche recept met paddenstoelen

Dit quiche recept is nu eens niet met ei, spek en kaas, maar vegetarisch met lekkere gemengde paddenstoelen. Makkelijk te maken én hartstikke gezond!
Boterkoek recept
Lees verder

Oud-Hollands boterkoek recept

Boterkoek is een Hollandse favoriet van velen. Daarom hebben we vandaag een boterkoek recept wat je heel makkelijk zelf kunt maken.
Het klassieke erwtensoep recept
Lees verder

Het klassieke erwtensoep recept

Dit erwtensoep recept is zoals onze moeders en grootmoeders het al maakten, want deze soep is zo oud als de weg naar Rome.