Pasta met bonen en pancetta

Deze makkelijke pasta met bonen en pancetta is in één pan te maken en lekker snel klaar, op zo’n doordeweekse donderdag als vandaag.

Laten we heel eerlijk zijn, even snel een pastagerecht in elkaar zetten is soms het lekkerste wat er is. Daarom is deze pasta met bonen en pancetta, uit Jamie Oliver’s boek ‘Een‘ zo perfect voor een donderdag als deze.

Bovendien zijn bonen hartstikke gezond, dus als je dan al een pasta maakt, doe dat dan op deze manier. Jamie Oliver gebruikt een blik borlottibonen, wat een Italiaanse bonensoort is. De boon is daar heel populair en veel gebruikt. Maar, ondanks dat deze hier ook overal te koop is in de supermarkt, kan het soms voorkomen dat deze er net even niet tussenstaat. Geen probleem, want je kunt ze in dit recept prima vervangen met witte bonen.

Pasta met bonen en pancetta

Pasta met bonen, ja het gaat perfect samen. Vooral met wat Italiaanse pancetta en natuurlijk tomaten. Heerlijk voor een doordeweekse avond als deze.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
 

  • 250 gram lasagnevellen (of een andere pastasoort naar keuze)
  • 2 tenen knoflook
  • 4 plakjes pancetta spek
  • 20 gram Parmezaan
  • 8 blaadjes salie
  • 200 gram gemengde kerstomaatjes
  • 400 gram borlottibonen uit blik
  • zout en zwarte peper

Bereiding

  • Zet de waterkoker aan en snijd de lasagnevellen in vierkantjes van zo'n 3 cm.
  • Pel en snijd ondertussen de knoflook in dunnen plakjes. Snijd de pancetta ook in vierkantjes van 3 cm en rasp de Parmezaan fijn.
  • Verwarm een koekenpan op hoog vuur en giet een klein scheutje olijfolie in de hete pan. Doe de knoflook, pancetta en salie erbij. Halveer de tomaatjes en doe ze in de pan, samen met een flinke snuf zwarte peper, de bonen en een klein scheutje van het vocht van de bonen.
  • Doe de pasta in de koekenpan en giet er voorzichtig zoveel kokend water bij dat alles net onderstaat. Dat is zo'n 300 ml kokend water. Laat zo'n 4 minuten koken, tot de pasta het meeste vocht heeft geabsorbeerd.
  • Door regelmatig te blijven roeren ontstaat er een saus. Dit komt door het zetmeel uit de pasta. Als het te droog wordt terwijl de pasta nog niet al dente is (beetgaar), kun je er altijd een scheutje extra water aan toevoegen.
  • Zodra de pasta gereed is, doe je het vuur onder de pan uit en voeg je de Parmezaan toe. Voeg er ook naar smaak wat peper en zout aan toe en roer nog even goed door.
Dit vind je misschien ook leuk
Griesmeelpudding met rode vruchtensaus
Lees verder

Griesmeelpudding met rode vruchtensaus

Griesmeelpudding is een Hollandse favoriet die nooit verveelt. Vooral niet met zo’n frisse rode vruchtensaus. En surprise, het is hartstikke makkelijk te maken!
Salade nicoise
Lees verder

Authentieke Franse salade nicoise

Zin in een gezonde maaltijdsalade? Deze Franse salade nicoise heeft alles wat lekker is in zich. Sla, tonijn, een eitje, groente én een heerlijke dressing.
Hollandse garnalencocktail
Lees verder

Klassieke Hollandse garnalencocktail

Deze klassieke Hollandse garnalencocktail hoort natuurlijk op tafel te staan tijdens het kerstdiner. Het is nog steeds het perfecte voorgerecht wat altijd lukt.