Conchiglioni met tomaten- botersaus en yoghurtsaus (manti pasta)

Eigenlijk is dit gerecht een Turkse manti, een soort dumpling. Maar vanwege de hoeveelheid werk is dit recept ook heel goed te maken met conchiglioni pasta.

Turkse manti is een van de beste comfortfoods ter wereld. Het zijn een soort dumplings, die we in dit recept vervangen hebben door conchiglioni pasta. Dit maakt de bereiding van dit recept een stuk makkelijker en sneller.

Maar zelf alle dumplings maken is het wel meer dan waard, dus als je daar een keer wél de tijd voor hebt raden we je aan dit zeker te proberen. Door de ingrediënten van de Turkse manti te gebruiken in een pastasoort als de conchiglioni, heb je op een doordeweekse dag snel een verrassende maaltijd op tafel staan, bomvol smaak.

Conchiglioni met tomaten- botersaus en yoghurtsaus (manti pasta)

Dit recept is geïnspireerd op de Turkse manti, een soort dumpling. Maar we hebben het recept aangepast met conchiglioni pasta om het makkelijker en sneller klaar te kunnen maken.
5 van 1 stem
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Turks
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

Voor de pasta:

  • 400 gram conchiglioni
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosje peterselie (fijngehakt)
  • 1 tl chilivlokken

Voor de tomaten- botersaus:

  • 40 gram boter
  • 1 el tomatenpuree
  • tl pul biber
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl gemalen korianderzaad

Voor de yoghurtsaus:

  • 250 gram Turkse yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gedroogde munt

Bereiding

  • Vul een pan met water en breng aan de kook voor de pasta. Breng op smaak met zout.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt, de ui, knoflook, de helft van de peterselie en de chilivlokken toe en breng op smaak met zout en peper. Bak tot het gehakt goudbruin en gaar is.
  • Kook ondertussen de pasta al dente volgens de verpakking.
  • Pak een klein sauspannetje voor de tomatensaus en smelt de boter hierin op middelhoog vuur. Voeg zodra de boter pruttelt de chilivlokken en de tomatenpuree toe en bak 3 minuten mee om goed te ontzuren. Voeg als laatst het gemalen korianderzaad toe en breng op smaak met zout.
  • Schenk de Turkse yoghurt in een mengkom.  Rasp of pers de knoflook boven de yoghurt en voeg de gedroogde munt toe. Roer goed door elkaar.
  • Giet de pasta af en meng deze met het gebakken gehakt. Schep de pasta op een grote schaal. Verdeel hierover de tomatenboter en de knoflookyoghurt. Maak af met de overgebleven peterselie.
Ontvang iedere zaterdag receptinspiratieKlik hier en geef je op!
Dit vind je misschien ook leuk
BLT sandwich
Lees verder

BLT sandwich met avocado

Brunch, lunch of welk moment je ook kiest, het is eigenlijk altijd een goed moment voor een BLT sandwich. En deze heeft als extraatje een puree van avocado.
Cacio e pepe pasta
Lees verder

Cacio e pepe pasta

Als je weleens in Rome op vakantie bent geweest ken je vast een cacio e pepe pasta. Een pastagerecht met een kaas en peper, meer niet. Maar ooooooh zo lekker!