Turkse manti is een van de beste comfortfoods ter wereld. Het zijn een soort dumplings, die we in dit recept vervangen hebben door conchiglioni pasta. Dit maakt de bereiding van dit recept een stuk makkelijker en sneller.
Maar zelf alle dumplings maken is het wel meer dan waard, dus als je daar een keer wél de tijd voor hebt raden we je aan dit zeker te proberen. Door de ingrediënten van de Turkse manti te gebruiken in een pastasoort als de conchiglioni, heb je op een doordeweekse dag snel een verrassende maaltijd op tafel staan, bomvol smaak.
Conchiglioni met tomaten- botersaus en yoghurtsaus (manti pasta)
Ingredients
Voor de pasta:
- 400 gram conchiglioni
- 300 gram rundergehakt
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teen knoflook
- 1 bosje peterselie (fijngehakt)
- 1 tl chilivlokken
Voor de tomaten- botersaus:
- 40 gram boter
- 1 el tomatenpuree
- 1½ tl pul biber
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- ½ tl gemalen korianderzaad
Voor de yoghurtsaus:
- 250 gram Turkse yoghurt
- 2 tenen knoflook
- 2 tl gedroogde munt
Bereiding
- Vul een pan met water en breng aan de kook voor de pasta. Breng op smaak met zout.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt, de ui, knoflook, de helft van de peterselie en de chilivlokken toe en breng op smaak met zout en peper. Bak tot het gehakt goudbruin en gaar is.
- Kook ondertussen de pasta al dente volgens de verpakking.
- Pak een klein sauspannetje voor de tomatensaus en smelt de boter hierin op middelhoog vuur. Voeg zodra de boter pruttelt de chilivlokken en de tomatenpuree toe en bak 3 minuten mee om goed te ontzuren. Voeg als laatst het gemalen korianderzaad toe en breng op smaak met zout.
- Schenk de Turkse yoghurt in een mengkom. Rasp of pers de knoflook boven de yoghurt en voeg de gedroogde munt toe. Roer goed door elkaar.
- Giet de pasta af en meng deze met het gebakken gehakt. Schep de pasta op een grote schaal. Verdeel hierover de tomatenboter en de knoflookyoghurt. Maak af met de overgebleven peterselie.
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.