Conchiglioni met tomaten- botersaus en yoghurtsaus (manti pasta)

Eigenlijk is dit gerecht een Turkse manti, een soort dumpling. Maar vanwege de hoeveelheid werk is dit recept ook heel goed te maken met conchiglioni pasta.
Conchiglioni met tomatenboter en yoghurtsaus
Conchiglioni met tomatenboter en yoghurtsaus

Turkse manti is een van de beste comfortfoods ter wereld. Het zijn een soort dumplings, die we in dit recept vervangen hebben door conchiglioni pasta. Dit maakt de bereiding van dit recept een stuk makkelijker en sneller.

Maar zelf alle dumplings maken is het wel meer dan waard, dus als je daar een keer wél de tijd voor hebt raden we je aan dit zeker te proberen. Door de ingrediënten van de Turkse manti te gebruiken in een pastasoort als de conchiglioni, heb je op een doordeweekse dag snel een verrassende maaltijd op tafel staan, bomvol smaak.

Conchiglioni met tomaten- botersaus en yoghurtsaus (manti pasta)

Dit recept is geïnspireerd op de Turkse manti, een soort dumpling. Maar we hebben het recept aangepast met conchiglioni pasta om het makkelijker en sneller klaar te kunnen maken.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Turks
Porties 4 personen

Ingredients
 

Voor de pasta:

  • 400 gram conchiglioni
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosje peterselie (fijngehakt)
  • 1 tl chilivlokken

Voor de tomaten- botersaus:

  • 40 gram boter
  • 1 el tomatenpuree
  • tl pul biber
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl gemalen korianderzaad

Voor de yoghurtsaus:

  • 250 gram Turkse yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gedroogde munt

Bereiding

  • Vul een pan met water en breng aan de kook voor de pasta. Breng op smaak met zout.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt, de ui, knoflook, de helft van de peterselie en de chilivlokken toe en breng op smaak met zout en peper. Bak tot het gehakt goudbruin en gaar is.
  • Kook ondertussen de pasta al dente volgens de verpakking.
  • Pak een klein sauspannetje voor de tomatensaus en smelt de boter hierin op middelhoog vuur. Voeg zodra de boter pruttelt de chilivlokken en de tomatenpuree toe en bak 3 minuten mee om goed te ontzuren. Voeg als laatst het gemalen korianderzaad toe en breng op smaak met zout.
  • Schenk de Turkse yoghurt in een mengkom.  Rasp of pers de knoflook boven de yoghurt en voeg de gedroogde munt toe. Roer goed door elkaar.
  • Giet de pasta af en meng deze met het gebakken gehakt. Schep de pasta op een grote schaal. Verdeel hierover de tomatenboter en de knoflookyoghurt. Maak af met de overgebleven peterselie.
Wat anderen nu lezen
Spaghetti all amatriciana

Spaghetti all’Amatriciana

Soms is een eenvoudige pasta met een heerlijke tomatensaus precies wat je nodig hebt. Deze spaghetti all’Amatriciana is dan het perfect recept om te maken.
Zelf geurige olie maken met verse ingrediënten

Zelf geurige olie maken met kruiden

Je hebt gewone olie, maar je kunt ook zelf heerlijk geurige olie maken met kruiden. Kruiden uit eigen tuin, of kruiden uit de supermarkt. En, dit is hoe Yvette van Boven dat doet.