Vis eten is gezond en wij Nederlanders vinden vis over het algemeen heel lekker. Maar koken jullie weleens met gerookte makreel? Tijd om te gaan doen, want het is een heel smaakvolle vis om bij het avondeten te eten!
Deze pasta met gerookte makreel is een perfecte manier om op een doordeweekse avond vis te eten. Plus, het is een makkelijk te maken recept, waarvan de ingrediënten in iedere supermarkt te krijgen zijn. Laten we dus snel aan de slag gaan.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 rode peper, fijngehakt en zaadjes verwijderd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 2 blikken tomatenblokjes
- 400 gram penne pasta
- 2 el kappertjes
- 100 gram kalamata olijven zonder pit
- 250 gram gerookte makreel
- 1 bosje bieslook, fijngesneden
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook voor de pasta.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de rode peper, knoflook en sjalotjes aan. Voeg de tomatenblokjes toe en laat voor tien minuten op een laag vuur sudderen. Kook ondertussen de penne al dente.
Dep de kappertjes en olijven droog met een stuk keukenpapier. Scheur daarna de gerookte makreel in stukjes.
Bewaar een kopje van het pastawater en giet de pasta af. Roer de penne door de tomatensaus samen met de olijven, kappertjes en de helft van de makreel.
Garneer de pasta met de andere helft van de makreel en bieslook.
Tags
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.