Pasta met gerookte makreel, kappertjes en kalamata olijven

Lekker makkelijk en gezond koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze pasta met gerookte makreel is daar het bewijs van.
Pasta met gerookte makreel
Pasta met gerookte makreel

Vis eten is gezond en wij Nederlanders vinden vis over het algemeen heel lekker. Maar koken jullie weleens met gerookte makreel? Tijd om te gaan doen, want het is een heel smaakvolle vis om bij het avondeten te eten!

Deze pasta met gerookte makreel is een perfecte manier om op een doordeweekse avond vis te eten. Plus, het is een makkelijk te maken recept, waarvan de ingrediënten in iedere supermarkt te krijgen zijn. Laten we dus snel aan de slag gaan.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie 
  • 1 rode peper, fijngehakt en zaadjes verwijderd 
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 400 gram penne pasta
  • 2 el kappertjes
  • 100 gram kalamata olijven zonder pit
  • 250 gram gerookte makreel
  • 1 bosje bieslook, fijngesneden

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook voor de pasta. 

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de rode peper, knoflook en sjalotjes aan. Voeg de tomatenblokjes toe en laat voor tien minuten op een laag vuur sudderen. Kook ondertussen de penne al dente. 

Dep de kappertjes en olijven droog met een stuk keukenpapier. Scheur daarna de gerookte makreel in stukjes.

Bewaar een kopje van het pastawater en giet de pasta af. Roer de penne door de tomatensaus samen met de olijven, kappertjes en de helft van de makreel. 

Garneer de pasta met de andere helft van de makreel en bieslook.

Wat anderen nu lezen
Pasta met bonen en pancetta

Pasta met bonen en pancetta

Deze makkelijke pasta met bonen en pancetta is in één pan te maken en lekker snel klaar, op zo’n doordeweekse donderdag als vandaag.
Het klassieke erwtensoep recept

Het klassieke erwtensoep recept

Dit erwtensoep recept is zoals onze moeders en grootmoeders het al maakten, want deze soep is zo oud als de weg naar Rome.