De crompouce, zo maak je deze nieuwe TikTok trend thuis

De nieuwe TikTok trend van dit moment? De crompouce, ofwel een croissant gemixt met een tompouce. Hoe lekker wil je het hebben?!

Het zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan: de crompouce. Het is een combinatie van een croissant en een tompouce die viraal is gegaan op TikTok.

Ondertussen bieden talloze bakkerijen in Nederland het aan, maar wat nog leuker is, is om het zelf te maken. Er zijn wel een paar kleine verschillen ten opzichte van de tompouce: in de crompouce wordt crème Suisse gebruikt in plaats van banketbakkersroom, en de kenmerkende laag roze glazuur is vervangen door roze chocolade. Dit belooft nog lekkerder te worden!

Ingrediënten

Voor de crème Suisse: 

  • 100 gram suiker
  • 45 gram maizena
  • 2 eidooiers
  • 500 gram volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 250 ml slagroom

Verder:

  • 200 gram ruby chocolade
  • 4 croissants

Bereiding

Meng de suiker, maizena, eidooiers en een scheutje melk in een kom en mix goed door tot er geen klontjes meer inzitten. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg uit de boon. Doe het vanillestokje samen met de merg en de resterende melk in een pannetje en breng aan de kook. 

Giet scheutje voor scheutje de hete melk door een zeef in de kom met het eimengsel, klop tegelijkertijd alles goed door met een garde. Doe de inhoud van de kom terug in de pan en breng al roerend aan de kook tot de room dikker wordt. Haal de pan van het vuur, schep de room in een kom en laat afkoelen op het aanrecht. Zet de kom daarna in de koelkast. 

Smelt tijdens het afkoelen van de room de ruby chocolade au bain-marie. Dip de bovenkant van de croissants in de chocolade, of giet de chocolade over de croissants heen. Laat de chocolade opstijven.  

Dit vind je misschien ook leuk
Fluffy pancakes met blauwe bessen
Lees verder

Fluffy pancakes met blauwe bessen

In het weekend maakt culinair redacteur Arne altijd een uitgebreide brunch klaar thuis en daar horen fluffy pancakes met blauwe bessen bij.
Oud Hollandse appeltaart met spijs
Lees verder

Oud Hollandse appeltaart met spijs

Er gaat niets boven een heerlijk stuk oud Hollandse appeltaart met spijs. Daar hebben we de recepten van onze grootmoeders even voor afgestoft.
BLT sandwich
Lees verder

BLT sandwich met avocado

Brunch, lunch of welk moment je ook kiest, het is eigenlijk altijd een goed moment voor een BLT sandwich. En deze heeft als extraatje een puree van avocado.
Gepekelde eierdooiers in sojasaus
Lees verder

Gepekelde eierdooiers in sojasaus

Hebben jullie weleens gepekelde eierdooiers gegeten? In veel Aziatische keukens kennen ze dit en het is overheerlijk! Vooral in sojasaus.
Cajun kip uit de oven van Jamie Oliver
Lees verder

Cajun kip uit de oven van Jamie Oliver

Jamie Oliver is de koning van makkelijke recepten die iedereen kan maken én die gezond zijn! Neem bijvoorbeeld deze heerlijke cajun kip uit de oven.
Peri peri kip recept van Donna Hay
Lees verder

Peri peri kip recept van Donna Hay

Dit peri peri kip recept van Donna Hay is heel makkelijk zelf te maken én als je van pittig houdt is dit het perfecte gerecht voor door de week.