De crompouce, zo maak je deze nieuwe TikTok trend thuis

De nieuwe TikTok trend van dit moment? De crompouce, ofwel een croissant gemixt met een tompouce. Hoe lekker wil je het hebben?!

Het zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan: de crompouce. Het is een combinatie van een croissant en een tompouce die viraal is gegaan op TikTok.

Ondertussen bieden talloze bakkerijen in Nederland het aan, maar wat nog leuker is, is om het zelf te maken. Er zijn wel een paar kleine verschillen ten opzichte van de tompouce: in de crompouce wordt crème Suisse gebruikt in plaats van banketbakkersroom, en de kenmerkende laag roze glazuur is vervangen door roze chocolade. Dit belooft nog lekkerder te worden!

Ingrediënten

Voor de crème Suisse: 

  • 100 gram suiker
  • 45 gram maizena
  • 2 eidooiers
  • 500 gram volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 250 ml slagroom

Verder:

  • 200 gram ruby chocolade
  • 4 croissants

Bereiding

Meng de suiker, maizena, eidooiers en een scheutje melk in een kom en mix goed door tot er geen klontjes meer inzitten. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg uit de boon. Doe het vanillestokje samen met de merg en de resterende melk in een pannetje en breng aan de kook. 

Giet scheutje voor scheutje de hete melk door een zeef in de kom met het eimengsel, klop tegelijkertijd alles goed door met een garde. Doe de inhoud van de kom terug in de pan en breng al roerend aan de kook tot de room dikker wordt. Haal de pan van het vuur, schep de room in een kom en laat afkoelen op het aanrecht. Zet de kom daarna in de koelkast. 

Smelt tijdens het afkoelen van de room de ruby chocolade au bain-marie. Dip de bovenkant van de croissants in de chocolade, of giet de chocolade over de croissants heen. Laat de chocolade opstijven.  

Dit vind je misschien ook leuk
Cacio e pepe pasta
Lees verder

Cacio e pepe pasta

Als je weleens in Rome op vakantie bent geweest ken je vast een cacio e pepe pasta. Een pastagerecht met een kaas en peper, meer niet. Maar ooooooh zo lekker!
Gekneusde komkommersalade
Lees verder

Gekneusde komkommersalade (Pai huang gua)

Deze gekneusde komkommersalade uit China is een complete rage op TikTok. Maar is het ook lekker? Na het maken van dit recept zijn jullie waarschijnlijk ook om!
Authentieke Griekse tzatziki
Lees verder

Authentieke Griekse tzatziki

Een authentieke en vooral vers gemaakte Griekse tzatziki is altijd heerlijk! Bij een borrelplank of een bbq, óf Grieks lamsvlees. Traditioneler wordt het niet!