Het zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan: de crompouce. Het is een combinatie van een croissant en een tompouce die viraal is gegaan op TikTok.
Ondertussen bieden talloze bakkerijen in Nederland het aan, maar wat nog leuker is, is om het zelf te maken. Er zijn wel een paar kleine verschillen ten opzichte van de tompouce: in de crompouce wordt crème Suisse gebruikt in plaats van banketbakkersroom, en de kenmerkende laag roze glazuur is vervangen door roze chocolade. Dit belooft nog lekkerder te worden!
Ingrediënten
Voor de crème Suisse:
- 100 gram suiker
- 45 gram maizena
- 2 eidooiers
- 500 gram volle melk
- 1 vanillestokje
- 250 ml slagroom
Verder:
- 200 gram ruby chocolade
- 4 croissants
Bereiding
Meng de suiker, maizena, eidooiers en een scheutje melk in een kom en mix goed door tot er geen klontjes meer inzitten. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg uit de boon. Doe het vanillestokje samen met de merg en de resterende melk in een pannetje en breng aan de kook.
Giet scheutje voor scheutje de hete melk door een zeef in de kom met het eimengsel, klop tegelijkertijd alles goed door met een garde. Doe de inhoud van de kom terug in de pan en breng al roerend aan de kook tot de room dikker wordt. Haal de pan van het vuur, schep de room in een kom en laat afkoelen op het aanrecht. Zet de kom daarna in de koelkast.
Smelt tijdens het afkoelen van de room de ruby chocolade au bain-marie. Dip de bovenkant van de croissants in de chocolade, of giet de chocolade over de croissants heen. Laat de chocolade opstijven.
Tags
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.